árverés

Majdnem 600 millió forintért talált gazdára a világ első Lexus LC kabriója!

2020.01.21.

Jótékony célra árverezték el a Lexus LC kabrió első, még le sem gyártott példányát. A kétmillió dollárnak megfelelő összeget jótékony célra fordítják.

Magyar idő szerint január 18-án, hajnali fél egy tájban elárverezték a Lexus LC kabrió első sorozatgyártású példányát. Az autót jótékony célra ajánlotta fel a Lexus, a bevételen két nonprofit szervezet, a gyermekek továbbtanulását segítő Boys and Girls Clubs of America, illetve a hadirokkantak és veterán katonák beilleszkedését támogató Bob Woodruff Alapítvány osztozik.

A jótékonysági árverést a prémium autóipari termékekre szakosodott Barrett-Jackson bonyolította le az arizonai Scottsdale-ben rendezett, rendes éves automobil-aukciója keretében. Az autóért egy ismeretlen licitáló kétmillió dollárt, azaz valamivel több mint 588 millió forintot ajánlott fel. A jótékony jellegre való tekintettel az aukciós ház minden díjról és jutalékról lemondott, így a vételár az utolsó centig a két szervezethez kerülhet.

A VIN 100001 alvázszámú, Structural-kék fényezésű kabriót  Scott Pruett versenyző-legenda vezette fel a színpadra; az árverésen részt vett Dakota Louis Meyer Becsület Érdeméremmel kitüntetett tengerészgyalogos őrmester, valamint a Lexus teljes vezérkara, köztük Koji Sato globális márkaelnök. Az árverés rendkívül lendületesen indult, fél perc után 500 ezer, egy perc elteltével pedig már 1,3 millió dollárnál járt az ár. A kalapács két és fél perc után koppant, a szerencsés nyertes kereken kétmillió dollárért viheti haza különleges autóját.

Ezzel a Lexus LC 500 Convertible 100001-es alvázszámú példánya minden idők legdrágább Lexusa, egyben minden idők második legdrágább japán autója: a Toyota GR Supra első, szintén jótékony célra elárverezett példányáért tavaly ugyanitt, ugyanekkor 2,1 millió dollárt fizetett John Staluppi Toyota márkakereskedő.

Az autót nem csak speciális alvázszáma teszi különlegessé. Structural-kék fényezését nyolc hónap alatt fejlesztették ki a Lexus szakemberei, és valójában nem tartalmaz kék pigmentet. A karosszériaszínt kék féknyergek, platina árnyalatú lámpakeretek és grafitszínű keréktárcsák egészítik ki. A szénszálas küszöbbetéten az „LC Inspiration Series Launch Exclusive 1 of 1” felirat hirdeti, hogy ténylegesen egyedülálló autóról van szó, amelynek csomagterét méretre készült Zero Halliburton táskaszett tölti meg.

A 477 lóerős, 5.0 literes, nyolchengeres szívómotorral szerelt kabrióhoz exkluzív dokumentumcsomag is tartozik, az autót ábrázoló, bekeretezett vázlatrajztól kezdve a konkrét autó gyártását dokumentáló fotóalbumon át a Motomachi üzem igazgatója és a típus főmérnöke által aláírt tanúsítványig. Az új tulajdonos emellett részt vehet egy háromnapos Lexus vezetéstechnikai élményprogramon, ahol Scott Pruett instrukcióit követve tökéletesítheti vezetési tudását.

Fotó: Lexus

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.02.18
Valentin Dubinin Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.02.18
Összesen 833 alkalommal állapítottak meg jogsértést a rendőrök a buszok és teherautók egyhetes....
2020.02.18
Az autógyártói kereslet növekedése miatt február közepén már csaknem 12 ezer dollárba került egy....
2020.02.18
A martorelli SEAT üzem jól halad azon célkitűzése felé, hogy fenntarthatóbb, digitalizáltabb és....
2020.02.18
A világ és Magyarország autóipara, a nemzetközi és hazai autósport egyre többször, egyre aktívabb..
2020.02.18
Kettős AUTOBEST-siker az Opelnek: a tegnapi díjátadón, Mainzban, Michael Lohscheller elnök-....
2020.02.18
– Saját termelési helyszínein is intenzíven halad az Audi teljes egészében szén-dioxid-semleges....
2020.02.18
A Toyota C-HR azon kevés szubkompakt szabadidőjárművek egyike, amelyek összkerékhajtással is....
2020.02.18
A Volkswagen a Genfi Nemzetközi Autószalon március 5-15 közötti közönség-napjain ünnepli a Golf GTD....
2020.02.18
ŠKODA ENYAQ: ez a ŠKODA első tisztán elektromos hajtásrendszerű SUV-modelljének neve, amely már a....