Lexus

Már a Lexus LC kabrióhoz is van optikai tuningcsomag

2020.07.13.

Nem lopják a napot a Toyota Racing Development részleg tervezői: alighogy megjelent a piacon a Lexus LC Convertible, máris bemutatták a vászontetős luxusautóhoz tervezett aerodinamikai és optikai kiegészítőket.

A Lexus gyári dizájnja inkább az eleganciát hangsúlyozza, míg a független tuningműhelyek túlságosan is a sportosságra fókuszálnak. Az egyensúlyt most a Toyota Racing Development (TRD) teremtette meg: a cégcsoport optikai kiegészítőkre szakosodott részlege olyan aerodinamikai csomagot állított össze, amely a túlzásokon innen, de a visszafogottságon túl – egyszóval pontosan az optimális középvonalon – helyezi el a Lexus LC kabriót.

Az egyedi kötények, szoknyák és légterelők tagadhatatlanul látványosabbá teszik az autót, akár a karosszéria árnyalatára fényezve rendelik meg azokat, akár kontrasztos fekete kivitelben szerelik fel őket az autóra. Érdemes mégis csomagban megvásárolni és alkalmazni ezeket az elemeket, mert többek egyszerű dekorációnál.

Valós aerodinamikai hatású kiegészítőkről van ugyanis szó, amelyek nem csupán áramvonalasabbá és csendesebbé teszik az autót, hanem a fokozott menetstabilitáshoz is hozzájárulnak (a küszöbtoldatok például csökkentik az autó oldalszél-érzékenységét). Persze ennek ára van: az első lökhárító alsó peremére illesztett kötény mintegy 30 milliméterrel csökkenti az autó szabad hasmagasságát, így használata parkolásnál különös figyelmet igényel.

A csomag legizgalmasabb, egyszersmind legnagyobb kompromisszumot igénylő eleme a kabrió hátsó ülései fölé beépíthető (így az LC-t kétszemélyessé redukáló) dupla burkolat, amely amellett, hogy az egzotikus barchetták és spyderek világát idézi, a légörvényeket is hatékonyan mérsékli az utastérben. A készletet háromféle kovácsolt könnyűfém keréktárcsa teszi teljessé, azok pedig, akik nem ragaszkodnak a harmonikus megjelenéshez, a japán tuningkultúra legmélyebb bugyrait idéző hátsó szárnnyal is felszerelhetik az LC-t.

A TRD a japán piacra fejlesztette és ott is forgalmazza az optikai csomagot, azok exportmodellekre történő felszerelése esetén nem vállal garanciát a tökéletes illeszkedésre és aerodinamikai teljesítményre. Megfelelő igény esetén azonban idővel Európában is megjelenhetnek ezek a vadul elegáns áramvonalidomok.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.07.30
Európa legnagyobb autógyártója, a Volkswagen AG azt közölte, hogy rekordnagyságú, 11,4 milliárd....
2021.07.30
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője érte el a legjobb köridőt a Forma-1-es Magyar....
2021.07.30
A magyar Alpine Center megnyitását a közelgő Formula-1es Magyar Nagydíj gálaestjén jelentette be a....
2021.07.30
Az európai autóbeszállítók szövetségének (Clepa) főtitkára, Sigrid de Vries kemény hangú....
2021.07.30
Megnövekedett a várakozási idő a személyforgalomban péntek délelőttre a Csongrád-Csanád megyei....
2021.07.30
Itt az új BMW R 18 Transcontinental és az R 18 B. A „Big Boxer" jó választás az igazi Grand....
2021.07.30
Bicske térségében, a főváros felé vezető oldalon a balesetnél forgalmi akadály alakult ki. ..
2021.07.30
Péntektől megváltozott forgalmi rendre kell készülni az M3-as autópályán, Mogyoródon és környékén a....
2021.07.30
A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai spanyol hatóságok által körözött....
2021.07.30
A Citroën panoráma üvegtetővel is kínálja városi autóinak tejles gammáját  - a kis Amitól a Grand....