Hyundai

Már rendelhető az új i30 ötajtós változata

2017.01.25.

Az európai vásárlók mindenekelőtt formatervük miatt választják a Hyundai gépkocsikat. A vadonatúj i30-al frissítettük a márka formanyelvét, precíz, feszes vonalakkal, plasztikus kialakítású karosszériával teremtve időtálló, magabiztos megjelenést. Harmonikus arányaival, rövid első és hátsó túlnyúlásaival, hosszú motorházfedelével és elkeskenyedő tetővonalával sportos és stabil kiállású az autó.

Utasai kényelmét és ízlését letisztult, könnyen kiismerhető belső tere szolgálja. A műszerfal vízszintes elrendezése elegáns benyomást és remek térérzetet kelt. A választható felszereltségek között kiemelkedő a lebegő kialakítású 8” érintőképernyő, amely otthont ad a navigációs, média és kapcsolódási funkcióknak, menürendszere magyar nyelven is elérhető.


A Hyundainál elsőként alkalmazott, új fejlesztésű 140 lóerős 1,4 T-GDI négyhengeres turbómotor mellett a modell kapható a háromhengeres, 120 lóerős 1,0 T-GDI turbómotorral, vagy a 100 lóerős, 1,4 literes négyhengeres benzinmotorral is. Az 1,6 literes, négyhengeres dízelmotor három teljesítményszinten: 95, 110 vagy 136 lóerős kivitelben választható, CO2-kibocsátása akár 89 g/km (célérték). A motorokhoz hatfokozatú kéziváltó (6MT) vagy a Hyundai takarékos, közvetlen hétfokozatú duplakuplungos sebességváltója (7DCT) csatlakozik.

A vadonatúj i30 alapmodellje is gazdagon felszerelt. A 4 499 000 Ft kezdőáron kínált 100 lóerős (1,4l motor, manuális váltóval) „Life” modellekben is alapfelszereltségben adja a Hyundai a következő magas szintű aktív biztonsági elemeket:


Autonóm vészfékezőrendszer (FCWS és AEB)

Ez rendszer figyelmezteti a vezetőt a vészhelyzetekre, és önállóan működteti a fékrendszert. Először fény- és hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt, majd a veszélyhelyzet státuszától függő mértékben szabályozza a fékteljesítményt, végül az ütközést megelőző pillanatokban teljes fékerővel lassít.

Vezetői Éberségfigyelő rendszer (DAA)
Ez a riasztórendszer a sofőr viselkedési, autóvezetési mintáit megfigyelve képes felismerni, ha figyelmetlen vagy fáradt a vezető, és ezzel megelőzni a potenciális balesetet. A rendszer a jármű számos paraméterét elemzi: a kormányszögtől és a kormányzási nyomatéktól kezdve a jármű sávon belül elfoglalt helyén át a menetidőig. Ezen felül a vezető saját maga szabályozhatja a rendszer érzékenységét. Amennyiben a rendszer figyelemhiányra utaló viselkedési jeleket észlel, hangjelzéssel, valamint a műszerfalon megjelenő üzenettel figyelmezteti a vezetőt.


Aktív sávtartó rendszer (LKAS)

Ez a rendszer riaszt, ha 60 km/óra feletti sebességnél nem biztonságos manővert érzékel. Hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt, még mielőtt az autó áthaladna a fehér, szürke vagy kék vonalon, illetve az útfelületből kiemelkedő sávhatároló jelzéseken. Hang- és fényjelzést követően a kormányzásba aktívan beleavatkozva visszaigazítja az autót a biztonságos irányba.

Sebességtartó és -korlátozó automatika
A gázpedál lenyomása nélkül kb. 30 km/h feletti sebességgel haladhat automatikusan. Beállíthatja a sebességhatárt, ha nem akar egy meghatározott sebesség fölött haladni. Ha az előzetesen beállított sebességhatárnál gyorsabban halad, a beállított sebességhatár villog, és a figyelmeztető hangjelzés szólal meg, amíg a gépkocsi sebessége a sebességhatár alá nem csökken.

Intelligens távolsági fényszóróasszisztens
Automatikus üzemmódban éjjeli sötétben észleli a szemből érkező, illetve előttünk, velünk azonos irányban haladó gépkocsikat, és tompított világításra vált át, ezzel megelőzve mások elvakítását. Amikor a rendszer nem észlel járművet, automatikusan visszakapcsolja a távolsági világítást, ezzel optimalizálva a látási viszonyokat.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.07
Sokáig a Haris birodalom szürke eminenciásaként dolgozott, napjainkban ismert és elismert....
2020.08.07
A dél-korai autógyártó közzé tette az első grafikákat a Korandón alapuló, tisztán elektromos....
2020.08.07
Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es 70. évforduló Nagydíja....
2020.08.07
Ba Bilig Kínából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra pályázatára. ..
2020.08.07
A négy évtized után feltámasztott BMW Junior Team három tehetsége, Dan Harper, Max Hesse és Neil....
2020.08.07
Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es 70. évforduló Nagydíja....
2020.08.07
Az előző versenyhétvégéhez hasonlóan a péntektől zajló 70. évforduló Nagydíján is Nico Hülkenberg....
2020.08.07
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden jelentette be, hogy kilenc új ütközéscsillapító....
2020.08.07
Autószállító tréler vontatott egy másik autószállító trélert az M5-ös autópálya Csongrád-Csanád....
2020.08.07
A vírushelyzet miatt idén nyáron nem rendeznek Formula Student-futamokat, mégsem maradnak verseny....