Volkswagen

Márkaperspektíva: Hogyan vezet a VW (elektromosan) a jövőbe?

2022.07.15.

Az ID. család erőteljesen növekszik. A klasszikus VW Passat cégautó pedig kilencedik generációjába lép.

 

 

A VW ID.6 kombi 2024-ben kerül forgalomba.

A VW nem tart szünetet az elektromos mobilitásra való átállásban. Az ID család erősen növekszik. Az ID.3 és az ID.4 úton van. Hamarosan az ID.4 kupé változata, az ID.5 is csatlakozik a családhoz. A sportos, 220 kW-os összkerékhajtású GTX is elérhető. Ősszel debütál az ID.Buzz, a csoport valószínűleg legérzelmesebb elektromos modellje.

A retró furgon kezdetben hátsókerék-hajtással és 150 kW / 204 lóerővel indul, amelyhez egy 77 kWh-s akkumulátor társul, amely a tervek szerint közel 500 kilométerre elegendő energiát biztosít majd. A hosszabb tengelytávú változat 2023-ban kerül forgalomba. Könnyen elképzelhető, hogy a padlóban nyert helyet több akkumulátormodul számára használják majd fel, ami növelné a hatótávolságot.

Jön a VW ID.6

Az ID ütemtervében az ötödik modell az ID.6, egy olyan változat, amely méretben minden más e-járművet felülmúl. Ha igazak a wolfsburgi központban terjedő hírek, akkor öt méteres hosszról és háromméteres tengelytávról beszélnek. Az "Aero B" projektnévre keresztelt szedán sziluettje az Arteonéhoz hasonló - 2024-ben kifutó -, és nagyméretű hátsó ajtóval is rendelkezik. A VW valószínűleg idén mutatja be először az ID.6-ost. A tervek szerint 2023 őszén kerül piacra. Ami a hajtásrendszert illeti, a MEB moduláris rendszerét alkalmazzák majd, mint eddig, de a hátsó motor nagyobb teljesítményű lesz, mint a többi modell jelenlegi 150 kW-os teljesítménye. Az összkerékhajtású változat várhatóan eléri a 300 kW / 408 lóerős teljesítményt.

VW T-Roc (2022)

Az ID.6 kombi 2024-ben kerül forgalomba ugyanezzel a konfigurációval. A VW még nem árulta el, hogy Variant (hagyományos) vagy Shooting Brake (modern) lesz-e a neve, vagy teljesen más nevet kap. Az azonban biztos, hogy bőséges helykínálattal és hatalmas, több mint 1900 literes raktérrel rendelkezik majd. A VW a hírek szerint a kormánykerék mögötti műszerek méretének további csökkentését tervezi, és nagyobb hangsúlyt fektet a központi és a head-up kijelzőre.

Új Passat Variant és Tiguan

A Passat Variantot, minden kombi és német cégautó anyját, az ID.6 nem váltja le első életciklusában. A VW ragaszkodik alapmodelljéhez, és 2024 elején dobja piacra a Passat kilencedik generációját (B9) (2023-ban mutatják be).

A fémlemez alatt a B9 hagyományos marad. A tervek szerint kétliteres benzinmotor és egy hasonlóan nagyméretű dízel is készül. Ezen kívül lesz egy GTE plug-in hibrid (PHEV II), amely jelenleg a fejlesztés utolsó szakaszában van. A cél: nagyobb hatékonyság, nagyobb teljesítmény és nagyobb hatótávolság. Állítólag több mint 80 kilométert fog megtenni.

VW ID.Buzz sorozatú változat (2022)

Ugyanez a technológia van az új Tiguan alatt is, amely 2023-ra várható. A rendkívül sikeres kompakt SUV, amely a Golf után a VW eddigi legkelendőbb modellje, már a harmadik generációját éli majd. Az akár hét üléssel bővített, tengelytávnövelő Allspace változat valószínűleg a vörös ceruza áldozatául esik majd.

A VW Golf és az ID.3 termékfrissítései

Szintén 2023-ra tervezik a Golf és az ID.3 termékfrissítéseit (PA), amelyek elsősorban az elöl és hátul általánosan megszokott vizuális változtatásokat jelentik. A szoftver frissítése (többek között jobb hangvezérlés) már az év elején beköltözött a két modellbe.

Néhány évvel ezelőtt az ID.Buggy és az ID.Rugged megmutatta, hogy a bemutatott tanulmányoknak nem feltétlenül kell sorozatmodellhez vezetniük. Az előbbit az eGo-Mobile akkori alapítójával, Günther Schuhal együttműködve kellett volna kifejleszteni. Ebből nem lett semmi. Az eredetileg 2023-ra tervezett ID.Rugged, egy Tiguan méretű, rusztikus terepjáró-öltözetben tervezett SUV szintén elvetésre került. Így egyelőre az ID.4 marad a Volkswagen belépő szintű elektromos SUV-ja.

VW Amarok (2022)

Az ID.Life dizájn, amelyet a wolfsburgi vállalat tavaly ősszel büszkén mutatott be a müncheni IAA Mobility kiállításon, ugyanúgy nem volt sorozatgyártásra kész. A vaskos és szögletes formaterv azonban elég sok kritikát kapott a közönségtől, és - ami sokkal meghatározóbb - végül a VW-csoport vezetőinél is megbukott. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kis elektromos járgány, amely a sorozatgyártású változatban valószínűleg az ID.2 nevet viseli majd, lekerült az asztalról. A rajzceruza ismét használatba kerül. A sorozatgyártás a tervek szerint 2025-ben indul.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.27
Életében először versenyzett esőben; újabb két dobogós helyezést szerzett az újoncok között;....
2024.05.27
Autós üldözésre és lövöldözésre került sor szombaton éjszaka Liptószentmiklós belvárosában, miután....
2024.05.27
Ankara előrehaladott tárgyalásokat folytat a kínai BYD és a Chery vállalattal elektromos járművek....
2024.05.27
A szakértői bizottság végleges döntése alapján Kapu Tibor lehet az az ember, akit Magyarország....
2024.05.27
A  Magyar Kormány nevében Varga Mihály pénzügyminiszter köszöntötte Magyarország tíz legnagyobb....
2024.05.27
Az ÖBB – Osztrák Szövetségi Vasútak -  létszámhiánnyal küzd. A vasútspecifikus foglalkozások a....
2024.05.27
Péntekről szombatra virradó éjszaka egy Hyundai személykocsi csapódott fának Nagymácséd (Galántai....
2024.05.26
Szigetújfalu közelében találták meg vasárnap a Verőcénél múlt szombaton történt hajóbaleset hatodik....
2024.05.26
A megújított Superb kombi változata akkor lép piacra, amikor a riválisok mezőnye ritkul, a....
2024.05.26
A hazai közönség előtt szereplő Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-....