beszállító

Másfélszeresére nőtt a Sanmina árbevétele

2020.02.05.
Mondta el portálunknak a cég vezetője.

 

- Rendkívül mozgalmasan kezdődik a 2020-as év, a tavalyihoz hasonlóan - mondja dr. Hoffmann Károly, a tatabányai székhelyű, az autóipart és telekommunikációt csúcsszínvonalú eszközökkel, berendezésekkel kiszolgáló Sanmina-SCI Magyarország Kft. első számú vezetője.-  Régi partnerek és újak egyaránt érkeznek a gyárunkba. Ennek kapcsán elmondhatom, hogy sok megrendelésre, ez alapján pedig jó eredményre számítunk.
 
Tavaly szeptember 30-án zárták az üzleti évet a Sanminánál. Dr. Hoffmann Károlytól megtudtuk, hogy 50 százalékkal emelkedett az árbevétel az előzőhöz képest, a dolgozók száma pedig a 2018-as 1400 helyett tavaly ősszel már több mint 1600 volt.
 
 

– Rengeteg beruházás, gépvásárlás történt az elmúlt időszakban – összegez az ügyvezető igazgató. – A tényleges árbevételünk az anyagköltség beszámításával együtt éves szinten meghaladja a 100 milliárd forintot. Több új projektbe is belevágtunk az autó- és a telekommunikációs ipar területén, egyértelműen szükséges volt a mintegy 5 milliárd forintos beruházás. Ennek egy része állami támogatás. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be még 2018-ban, hogy 1,2 milliárd forinttal járul hozzá a kormány az önerőből 6,7 milliárdosra tervezett fejlesztéshez. A következő években ennek alapján lesz folytatás, a dolgozók száma is tovább nő.

Már most sem fér el a Sanmina Tatabánya alsógallai városrészében. A Kóta József út 1. szám alatti gyárépületben is jelentős felújítások történtek. A termelési terület nagy részét átalakították, hogy alkalmassá váljék a magas színvonalat képviselő elektrotechnikai eszközök gyártására. A logisztikai tevékenységet áthelyezték a Tatabánya-Környe Ipari Parkba, ott alakítottak ki egy új raktárközpontot.

– Új dolgozóink döntő többsége az ország keleti régiójából és a Kárpátalján élő magyarok közül érkezett – folytatja az igazgató. – Az új munkatársak képzése és az új termékek bevezetése természetesen ármenetileg negatív hatással van a nyereségességre. Fontos tehát a hatékonyság növelése, hogy kevesebb legyen a selejt. Régi dolgozóink szakmai és nyelvi képzésére egyaránt odafigyelünk.

A Sanmina világszerte (el)ismert termékeire mindig szükség lesz, az autókba beépülő elektronikai berendezések mennyisége jelentősen növekszik, a telekommunikáció is növekedési pályán van az 5G rendszerek bevezetésével.– Ami egy évtizede még luxusnak számított jó néhány autóban, például a tempomat, a fékasszisztens, vagy a vezérlő számítógép, ma már a középkategóriás gépkocsikban is természetes – teszi hozzá dr. Hoffmann Károly. – Bizakodva várjuk a jövőt, az új kihívásokat, erre az üzleti évre is egyértelműen növekedést, biztonságot tervezünk.

A beszélgetés végén szóba kerül a társadalmi felelősségvállalás. Továbbra is fókuszban marad az egészségügy, az oktatás, a sport, a különféle rendezvények támogatása. Elismerő plakettet kapott a Sanmina a tatabányai férfi kézilabdacsapattól, a bronzérmes Grundfostól. A helyi Edutus Egyetemen vannak ösztöndíjasaik, rendszeresen hozzájárulnak dolgozóik továbbképzéséhez. Tatabányára és a térségre koncentrálnak, hiszen sokan itt élnek családjukkal.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.02.27
Egy Mondeo kombinál több egy méterrel hosszabb áruszállítóval beállni a parkolóhelyre egy zsúfolt....
2020.02.27
Több éve az európai uniós átlag csaknem kétszeresével nő a magyar lízingpiac - közölte a Magyar....
2020.02.27
A Genfi Autószalonon (2020. március 5-15.) az új Touareg R világpremierjével a Volkswagen 2020-ban....
2020.02.27
Az idei Genfi Nemzetközi Autószalon számos új és izgalmas jármű és fejlesztés találkahelye lesz,....
2020.02.27
Az új technológiák sokszor annyira fellelkesítik az érdeklődőket, hogy egy minimális előrelépés egy....
2020.02.27
A Japánba visszatéréssel egy fontos piacon folytatja exportoffenzíváját az Opel. Jövő évtől,....
2020.02.27
A magas vezetési pozíció, a széles kilátás és az első osztályú kényelem aerodinamikai és műszaki....
2020.02.27
Összeütközött egy gépkocsival és felborult egy mentőautó a XX. kerületben, a Nagysándor József utca....
2020.02.26
Egy amerikai tuning-folyóirat szerkesztői érdekes kísérletbe fogtak: kizárólag a tartozékpiacon....
2020.02.26
Jól mutat a fotókon, pompa veszi körbe, néha még szórakoztat is, mégsem jó igazán semmiben. Pont,....