járműértékesítés

Megérkezett Magyarországra a Toyota RAV4 Plug-in Hybrid

2020.12.01.

 

Immáron hazánkban is rendelhető a Toyota hibrid elektromos modellkínálatának zászlóshajója, minden idők legnagyobb teljesítményű RAV4 modellje, a 306 LE teljesítményű RAV4 Plug-in Hybrid. A modellhez fejlesztett vadonatúj plug-in hibrid elektromos rendszerének kategóriaelső teljesítményéhez ugyancsak szegmenselső, a WLTP szerinti 1l/100 km-es áltagos üzemanyagfogyasztás és 22 g/km-os CO2 kibocsátás társul. 

A vadonatúj Toyota RAV4 Plug-in Hybriddel akár 75 km-es tisztán elektromos hatótávolság érhető el az akkumulátor egyszeri, teljes feltöltésével, amennyiben pedig az EV üzem már nem tartható fenn, a plug-in rendszer maradéktalanul kínálja a Toyota öntöltő hibrid modellektől megszokott előnyöket (azaz a városi forgalomban akár 50-70%-ban tisztán elektromos, fogyasztás és károsanyagkibocsátásmentes közlekedést. Az intelligens összkerékhajtást alapfelszereltségként kínáló öko-crossover gazdag felszereltséget kínáló belépő modelljének ára 18.190.000 Ft, míg a csúcsmodellért 21.190.000 Ft-ot kérnek.

Magyarországra is megérkezett a Toyota hibrid elektromos modellkínálatának új zászlóshajója, a RAV4 Plug-in Hybrid. A kategóriában egyetlen más típus sem kínálja a teljesítmény és a környezeti kompatibilitás ilyen magas fokú kombinációját. A mára Magyarországon is 95%-ban öntöltő hibrid elektromos meghajtással gazdára találó RAV4  plug-in hibrid elektromos változatának bevezetésével még erősebbé, még vonzóbbá válik az évek óta a világ legnépszerűbb SUV-jának és a Toyota Corolla után a világ második legnépszerűbb autójának számító RAV4, amely annak idején megteremtette a szabadidőjárművek piacát, és amely a mai napig több mint tízmillió példányban talált gazdára világszerte. A Toyota RAV4 egyébiránt idehaza is igazi slágermodellnek számít, több, mint 20%-os részesedéssel, toronymagasan vezeti kategóriája magyarországi értékesítéseit.

A Toyota világelső hibrid szakértelmét alkalmazva teremtette meg a RAV4 Plug-in Hybrid modellt, olyan járművet alkotva ezzel, amely nemcsak nagy teljesítményű, de egyben a károsanyag-kibocsátás és az üzemanyag-fogyasztás terén is jobban teljesít, mint összes versenytársa. A modell végső homologizációs adatai szerint 22 g/m CO2 és 1,0 l/100km (WLTP norma, vegyes ciklus.)

A RAV4 Plug-in Hybrid teljes értékű elektromos járműként viselkedik. Alapértelmezésben EV üzemben működik; ilyenkor teljesen feltöltött akkumulátorral, városi forgalomban akár 98 kilométert (WLTP norma, városi ciklus) is képes megtenni. Ez bőven meghaladja az átlagos európai felhasználók napi ingázási távolságát. A jármű akár 135 km/órával képes haladni anélkül, hogy beindulna a benzinmotor. Ha nagyobb teljesítményre van szükség, a 2,5 literes Dynamic Force benzinmotor gondoskodik a kategóriaelső üzemanyag-fogyasztásról. Az akkumulátor egyszerűen és biztonságosan tölthető, 230V / 32A csatlakozóról mindössze 2,5 óráig tart. A tulajdonosok a MyT okostelefonos alkalmazás segítségével a távolból időzíthetik, illetve nyomon követhetik a töltést, valamint működésbe hozhatják a klímaberendezést, hogy az indulás tervezett időpontjára a megfelelő hőmérsékletre fűtsék / hűtsék az utasteret. A kifinomult, hatékony hajtáslánc-technológián túlmenően a RAV4 Plug-in Hybrid teljes mértékben megőrzi mindazon értékeket, amelyek olyan sikeressé tették a 2018 végén bevezetett, ötödik generációs RAV4-est. Ezek között külön említést érdemelnek a Toyota GA-K járműplatform eredendő erényeiből (a mély tömegközéppontból és a fokozott karosszéria-merevségből) adódó menetdinamikai előnyök. Szintén alapfelszerelés az AWD-i intelligens összkerékhajtás. A RAV4 Plug-in Hybrid a RAV4 Hybridet kiegészítve erősíti a Toyota villamosítási programját. A várakozások szerint a RAV4 vásárlók túlnyomó többsége továbbra is az öntöltő hibrid elektromos változat mellett teszi majd le a voksát, immáron azonban új csúcsmodellként hazánkban is elérhető lesz a plug-in hibrid elektromos kivitel.

További autós tartalmakért kövessen minket Facebookon is!

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.01.24
Stílusosan kezdte utolsó szezonját a hétszeres világbajnok: az 50. vb-győzelmét szerezte meg, és a....
2021.01.24
A múltkori Gondolatjelben az egyre fenyegetőbben kibontakozó villanyautó-botrányról volt szó, most....
2021.01.24
Josef Prchal Spanyolországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2021.01.24
Este 18 óra körül 10 perc alatt három súlyos baleset történt az utakon, melyekhez riasztani kellett....
2021.01.24
E heti rajzunk készítője Kelemen István, rajzának címe: Családi fotó. ..
2021.01.24
Nem jósolok fényes jövőt az új Jazznek a magyar autópiacon. Kár, pedig nagyon jó autó lett, hibrid....
2021.01.24
2021 augusztusára elérhetővé válnak a digitális kocsikulcsok, amelyeket márkától és platformtól....
2021.01.24
A magyar rendőrök a belga hatóságok által körözött járművet foglaltak le Csanádpalotán - írja a....
2021.01.24
A hétszeres világbajnok francia szombaton átvette a vezetést a versenyen csapattársától, Elfyn....
2021.01.24
Hazánkban jelenleg egyedül a Goldi Mobility Kft.-nál készülnek hazai forgalmazásra magyar know-how-....