gyászjelentés

Meghalt Láng Béla

2021.09.09.

Megrendülten tudatjuk, hogy életének 88. évében elhunyt Láng Béla vezetékes távközlési mérnök, a Távközlési és Automatizálási Intézet (TAI)  Kapcsolástechnika laboratóriumának ny. vezetője, a győri hírközlési képzés jeles és tekintélyes személyisége - közölte a Széchenyi István Egyetem.

Láng Béla 1976. augusztus 1-jétől 1995. június 30-ig volt a Széchenyi István Egyetem vezető munkatársa. 1976-ban a Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola Távközlési Tagozata Budapestről Győrbe költözött, s itt kereste, találta meg a szakterület, a hirközlés területén a Magyar Posta távközlési vállalatánál a legkiválóbb, a felsőoktatási munkát választó, felkészült személyiségeit. Láng Béla szilárd, kiterjedt és élő szakmai háttérrel, hasznosítható kapcsolatokkal, biztos tudással lett a Kapcsolástechnika laboratórium vezetője. Kollégái, a távközlési szakok hallgatói minden szakmai és azon túli probléma megoldásában is számíthattak a derűs életszemléletű, barátságos kommunikációt megjelenítő mérnöktanárra. A szakma a gyakorlatban gyorsan használható friss mérnöki felkészültséget kérte, s Láng Béla minden tudásával, személyiségével ennek a célnak, kívánalomnak a megvalósítását támogatta. Közvetlen kapcsolatépítési módszere az előre köszönés, a környezetét hatékonyan informáló és nyugtató jó szó volt. A Munkaügyi Döntőbizottság tagjaként, szakszervezeti főbizalmiként is a köz, egyszerre a munkatársak és az intézmény együttes érdekét szolgálta közmegelégedettségre, több cikluson keresztül.

Igazságügyi szakértői munkája mérnöki életpályájának kiteljesedését segítette. A hazai bírósági eljárásokban korrekt szakmai szempontokat alkalmazva fogalmazta meg felkészültségéből és élettapasztalatából is következő szakvéleményét.

A Győri Postás SE labdarúgó csapatának ifjú korában kapusa volt, majd az 1970-es évek elején az egyesület elnöki tisztségére is megválasztották. Egyik meghatározó és jó döntésének tartotta a bácsai, Körtöltés úti pálya sorsának rendezését. A Postás pálya az 1970-es évek második felében a KTMF SK létesítménye lett, s így már jutott pénz, figyelem a szerény fejlesztésre is.

Életútjában a művészetek is meghatározó szerepet kaptak. Édesapja alapító tagja volt a győri Liszt Ferenc Kórusnak, s Láng Béla is több lelkes évtizedet töltött ebben a művészeti közösségben.

Büszke apaként tekintett lányaira. Jogász, bíró lányára, aki napjainkban is a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar címzetes egyetemi docense. Pedagógus lánya sikeres szakgimnáziumi igazgató volt sajnálatosan korai haláláig.

A sors előre nem ismert forgatókönyve méltányolta a szép életút értékeit, sikereit. Az utolsó időszak nehézségeit egy gazdag, színes életút feledteti. Szeretett feleségével a 63. házassági évfordulót is megélték. Feleségével egy napon zárult földi pályájuk. Délután felesége, este Láng Béla is elhunyt.

Emlékét, emléküket megőrizzük, nyugodjanak békében!

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.09.19
A Müncheni Autószalonon bemutatott Cupra Tavascan Extreme E Concept az idén indult Extreme E....
2021.09.19
A napenergiával közlekedő és működő lakóautó prototípusának neve Stella Vita, és egy 17....
2021.09.19
Üzembe helyezte a hétvégén az ausztriai Villachban 1,6 milliárd eurós beruházással készült....
2021.09.19
A J.D. Power közvélemény-kutató intézet arra kérte az új autók tulajdonosait, hogy értékeljék,....
2021.09.19
Fokozott közlekedésrendészeti és mélységi migrációs ellenőrzést tartottak az autópálya Szabolcs-....
2021.09.19
Tedd le az autót, és válts aktív közlekedési formára! Tippek az Európai Mobilitási Hét alkalmából....
2021.09.19
A tűzoltók áramtalanítják a járműveket - írja a Katasztrófavédelem honlapja. ..
2021.09.19
Megkapta az építési engedélyt az új vasúti megálló a leendő közlekedési múzeumnál - közölte a....
2021.09.19
A Blaha Lujza téri forgalomkorlátozások feloldása után, hétfőtől változnak az egyirányúsítások a....
2021.09.19
A BMW részleteket árul el azoknak az X3 és X5 modelleknek a konfigurációiról, melyeket a tokiói....