Mercedes-Benz

A Mercedes-Benz az ügyfélkiszolgálásban is vezető szerepet tölt be

2014.11.08.

Az összes kategóriában első helyen végzett a Mercedes-Benz Hungária Kft. a ClientFirst Consulting Kft. „Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban” megmérettetésén. A csillagos márka már a korábbi években is több kategóriában dobogós, illetve első helyezést ért el. Az idei hármas győzelemmel a kis- és középvállalatok versenyében egyedülálló sikertörténet íródott.

A Mercedes-Benz Hungária Kft. minden kategóriában első helyen végzett a ClientFirst Consulting Kft. „Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban” elnevezésű felmérésében. A díjat azok a márkák birtokolhatják, amelyek teljesítménye kiemelkedőnek bizonyul a meghirdetett –személyes, telefonos és elektronikus– ügyfélkiszolgálási kategóriákban. A Mercedes-Benz 2014-ben mindhárom kategóriában az első helyen végzett a kis- és középvállalatok között. A versenyben a különböző iparágakat képviselő hazai és külföldi szereplők egymással és más ágazatok képviselőivel versenyeznek.

Az ügyfélelégedettség nem csupán egy kampány

A Mercedes-Benz hazai vezérképviselete először 2011-ben indult a leginkább ügyfélbarát vállalat címéért, és akkori sikereire azóta sem cáfolt rá. Ennek alapja a márka évekkel ezelőtt indított nemzetközi „Delightful Customer Care”, azaz „Lelkesítő Ügyfélkiszolgálás” programja, amely különleges megközelítése a márkával kapcsolatba kerülők kezelésének. A kezdeményezés szerint nem csupán az ügyfélkiszolgálás minőségén javít a vállalat, hanem az egyes ügyfelek kérdéseire, kéréseire és igényeire egyéni válaszokkal reagál. A csillagos márka ugyanis minden ügyfelének személyre szabott megoldásokat kínál, így a hétköznapi értelemben vett ügyfélszolgálat nem lehet teljes mértékben kielégítő megoldás. A folyamatos fejlődés nyomon követhető a Mercedes-Benz által a „Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban” versenyen elért helyezéseken, különösen az idei eredmény fémjelzi a márka törekvéseinek jelentős sikerét.

A minőség nem csak az utakon fontos

A Mercedes-Benz autói a kezdetektől fogva a minőséget és a megbízhatóságot képviselik. A vonzerő, a tökéletesség és a felelősségtudat azonban nem szabad, hogy csak a modellekben tükröződjön. A különböző szolgáltatások –a próbaúttól a kötelező átvizsgálásig– legalább olyan színvonalat kell, hogy képviseljenek, mint az utakon futó járművek. Ezért a Mercedes-Benz magyarországi vezérképviselete -a kiterjedt kereskedői hálózattal szoros együttműködésben- arra törekszik, hogy minden érdeklődő és tulajdonos számára a legértékesebb információkat és leghasznosabb segítséget nyújtsa.

„Filozófiánk szerint az autók és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások tekintetében a vezetők nem öt csillagot érdemelnek, hanem egyet - ám ez az egy legyen az autó elején. Ügyfeleinknek a legmagasabb szintű élményt nyújtjuk, hogy számukra a márkával fenntartott kapcsolat kiemelkedő jelentőségűvé váljon. Az ügyfélkiszolgálásra is érvényes jelmondatunk: A legjobbat vagy semmit!”- fogalmazott Ingo Fröhlich, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója az idei, jelentős győzelemmel kapcsolatban.

Az objektivitás elengedhetetlen

A ClientFirst Consulting Kft. felmérése nem a szándékot és nem a kezdeményezéseket méri. Több száz objektív felmérés és tesztlátogatás alapján állítja össze a szakértői csoport a rangsort, amely az értékelt vállalkozások számára reális visszajelzést nyújt ügyfélkiszolgálásuk minőségéről. A Mercedes-Benz számára megtisztelő, hogy ezek alapján mind a három ügyfélkiszolgálási kategóriában a lista élén végzett.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.12.03
Bag régiójában, a Budapest felé vezető oldalon keletkezett a tűz – közölte az Országos....
2023.12.03
Ennyi idő is elég, hogy kiderüljön. ..
2023.12.03
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: A Télapó nem felejt. ..
2023.12.03
Több mint 50 évvel a legutóbbi Apollo küldetés után az Egyesült Államok megpróbálja újra....
2023.12.03
Részlegesen önzáró differenciálmű, 18 colos kovácsolt könnyűfém keréktárcsa, valamint piros első és....
2023.12.03
A TCR World Tour idei bajnoka lett Michelisz Norbert, aki Budapesten elmondta, hogy kész terve volt....
2023.12.03
A jövő évben érkezik az új Opel Corsa 48V-os hibrid hajtáslánccal felszerelt változata, a modell....
2023.12.03
Böhönye közelében forgalomkorlátozásra kell számítani – jelentette az Országos Katasztrófavédelmi....
2023.12.03
Egy év alatt a hazai üzemanyag-kiskereskedelmi piac meghatározó szereplőjévé vált, és 2024-ben....
2023.12.03
A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló események az Útinform jelentése....