Michelisz Norbert

Michelisz Norbert: idén is MOL és Zengő Motorsport

2015.02.15.

– A MOL-csoport, vezető nemzetközi olaj- és gázipari vállalatként 2015-ben negyedszer is a Zengő Motorsport és Michelisz Norbert WTCC-versenyző főszponzora.

A MOL-csoport idén is folytatja a sikeres együttműködést a Zengő Motorsporttal és a magyar autóversenyzővel, Michelisz Norberttel. – Norbert a túraautó-világbajnokság egyik legjobb versenyzője, mi pedig örömmel támogatjuk és adunk lendületet ahhoz, hogy ambícióit követve világbajnokká váljon – mondta Dominic Köfner, a MOL-csoport Társasági Kommunikációs igazgatója. A vállalat egyébként is szorosan kötődik a motorsporthoz, a csoport tagvállalata, a Panta Distribuzione S.p.A. a WTCC hivatalos üzemanyag-beszállítója.


Michelisz Nortbert és a MOL-csoport is nemzetközi színtéren bizonyít. A túraautó-világbajnokság pilótájának autósport-karrierje szokatlan módon kezdődött: szimulációs játékokon készült fel a valódi versenyzésre. – Folyamatosan újabb és újabb kihívásokat állítok magam elé annak érdekében, hogy elérjem életem legnagyobb célját, és a világ legjobbja legyek. A MOL-csoport teljes támogatását élvezem, mivel az ambíció és a kihívásoknak való megfelelés a vállalat legfőbb értékei közé tartoznak – mondta Michelisz Norbert WTCC-pilóta. A versenyző a 2014-es WTCC szezonban a negyedik helyen végzett, a 2013-as szezonban pedig 7 dobogós helyezést szerzett. A pilóta a MOL-csoport támogatásával idén a negyedik versenyszezont kezdi el.


– Az idei szezonban is a Zengő Motorsport pilótája lesz a túraautó-világbajnokságban (WTCC) tavaly negyedik helyen végző Michelisz Norbert. A magyar csapat közleménye szerint a 30 éves versenyző az idén is 5-ös rajtszámmal, egy Honda Civic volánja mögött áll majd rajthoz a WTCC futamain. Michelisz – akit továbbra is főtámogatóként segít a MOL-csoport – tavaly futotta legeredményesebb szezonját a WTCC-ben, 201 ponttal zárt az összetett negyedik helyén, és csak a három gyári Citroënnel versenyző pilóta előzte meg. A túraautó-vb mezőnye az idén május első hétvégéjén látogat a Hungaroringre.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.23
Máris tiltakozik az ellenzék.   ..
2024.07.23
A német luxusautó-gyártó rontotta 2024-re vonatkozó bevételi előrejelzését, mert egy árvíz....
2024.07.23
A használtautó-kereskedők egyik szeme sír, a másik nevet: a forgalom bővül, ugyanis ötvenezerrel....
2024.07.23
Az Audi Forma-1-es csapata bejelentette üzemanyag- és kenőanyag-partnereit. Amint azt az....
2024.07.23
Ez 35,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi mennyiséget – derült ki az orosz vámhatóság....
2024.07.23
A 71-es főúton ellenőriztek a járőrök. ..
2024.07.23
Az Automobili Lamborghini zsinórban hatodik alkalommal nyitotta meg az exkluzív és fényűző....
2024.07.23
Újabb gyorsforgalmi közúti kapcsolat létesül Magyarország és Ausztria között - közölte az Építési....
2024.07.23
A Kecskeméti Járási Ügyészség lopás kísérlete miatt vádat emelt két férfival szemben, akik egy....
2024.07.23
A dél-koreai autóipari beszállító vállalat új, mintegy 21 milliárd forint értékű beruházása....