BMW Group

Minden, amit a 6-os Gran Turismóról tudni lehet

2020.06.01.

Nemrég mutatkozott be a BMW új ötajtós modellje, amelyben 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológia és csúcstechnológiás innovációk sora található.

A BMW 6-os Gran Turismo modellváltozataiból világszerte több mint 50 000 darab kelt el. A tömegtermelés a BMW dingolfingi gyárában zajlik. Az új BMW 6-os Gran Turismo 2020 júliusában érkezik meg az utakra.

Az újratervezett frontrész és az újragondolt hátsó kialakítás magabiztosabb megjelenést, egyszersmind erőteljesebb kisugárzást garantál; a modell dinamikus karakterét nagyobb hűtőrács és keskenyebb fényszóró-pár fokozza; új LED-technológiás adaptív fényszórók már alapfelszereltségként mátrix technológiával; az opcionális extrafelszereltség részeként a BMW Laserlight lézerfény-technológia legkorszerűbb verziója is megrendelhető; a kivételesen letisztult felületek a modell hátsó részének szélességét hangsúlyozzák; mindegyik modellváltozat új, trapéz alakú kipufogóvégeket visel.

Új karosszériafényezési árnyalatok és még több BMW Individual karosszériafényezési lehetőség, M Sport csomag új, még látványosabb első lökhárítóval és nagyméretű hátsó diffúzorral. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető BMW M sport fékrendszer kék és piros féknyergekkel egyaránt megrendelhető.

Alapfelszereltségként 18” méretű könnyűfém keréktárcsák a legerősebb benzines és dízelüzemű modelleken, az opcionális extrafelszereltség részeként 19” és 20” méretű, új keréktárcsa-garnitúrák.

A luxus minőségű utastéri hangulat, a menetkomfort és az utastéri sokoldalúság páratlan harmóniája. Már alapfelszereltségként a 12,3” képernyő-átmérőjú központi kijelző és a digitális műszeregység új kombinációja. Magasfényű fekete középkonzol-kapcsolók, bőrözött sportkormány új elrendezésű multifunkciós gombokkal és duplazónás automata légkondicionáló kibővített funkciókkal már az alapfelszereltség részeként. Az opcionális extrafelszereltség részeként Sensatec műszerfalborítás barna kontraszt-varrással.

Alapfelszereltségként Dakota bőrkárpit, az opcionális extrafelszereltség részeként BMW Individual bőrkárpitozás. Új utastéri dekorbetétek, többek között Aluminium Rhombicle Smoke Grey árnyalatban (az M Sport csomaggal felszerelt modellek esetében) és rendhagyó fabetétek.

Az utazás kényelmét új prémium minőségű opciók fokozzák: hangulatvilágítás dinamikus utastéri fényekkel és továbbfejlesztett BMW Professional szórakoztató-rendszer a hátsó üléssorban. Elérhető továbbá a négyzónás automata légkondicionáló, a panoráma üvegtető, az elektromosan vezérelhető napellenzők, illetve a Bowers & Wilkins Diamond Surround zenerendszer.

Kétféle benzines és háromféle dízelüzemű erőforrás a motorpalettán. Mindegyik motor hatékonyságát 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológia fokozza. A 8 kW / 11 lóerő teljesítmény-többletre képes technológia még gyorsabb rendszerreakciókat és minden korábbinál hatékonyabb működést garantál.

Továbbfejlesztett BMW TwinPower Turbo technológia: a négy- és hathengeres benzinmotorok közvetlen üzemanyag-befecskendező rendszerét még tovább optimalizálták, az összes dízelmotor pedig kétlépcsős turbófeltöltéssel dolgozik. Az új BMW 6-os Gran Turismo összes motorja maradéktalanul teljesíti az Euro 6d emissziós szabvány előírásait, már alapfelszereltségként.

Nyolcfokozatú Steptronic automataváltó az összes modellváltozat alapfelszereltségeként. Három motorváltozat vezetési élményét a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás is fokozza – az alapfelszereltségként vagy az opcionális extrafelszereltség részeként.

Aktív hátsókerék-kormányzás (Integral Active Steering) az opcionális extrafelszereltség részeként, az alacsonyabb sebesség-tartományban garantált még jobb kormányozhatóság érdekében. Alapfelszereltségként légrugós hátsó kerékfelfüggesztés automata szintszabályozó funkcióval. Az opcionális extrafelszereltség részeként mindkét tengelyen légrugós adaptív kerékfelfüggesztés, adaptív futómű és aktív borulásgátló rendszerrel felszerelt Executive Drive kiegészítő futómű-szabályzás is elérhető.

Az automatizált járművezetés korszakát új vezetést támogató rendszerek és minden korábbinál intelligensebb funkciók hozzák közelebb. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető Driving Assistant csomag immár automata visszakormányzó funkcióval dolgozó sávelhagyásra figyelmeztető rendszert (Lane Departure Warning) kínál. A Driving Assistant Professional csomag részeként elérhető kormányzó- és sávtartó asszisztens (Steering and Lane Control Assistant) eközben már aktív navigációra, az autópályák leállósávjának megkülönböztetésére és automata fékező funkcióval dolgozó kereszteződés-figyelmeztetésre is képes. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető, Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go) pedig adaptív távolságtartó funkciót is kínál.

Az új BMW 6-os Gran Turismo fedélzeti szenzorrendszere és kamerái képesek teljes mértékben leképezni a jármű háromdimenziós környezetét, a vezetést támogató rendszerek így az adott forgalmi szituáció szempontjai szerint jelenítik meg az instrukciókat a digitális műszeregységen.

Az opcionális extrafelszereltség részeként tolatási segédlettel (Reversing Assistant) kiegészített parkolóasszisztens (Parking Assistant); a BMW Drive Recorder 40 másodperc hosszú videókban képes rögzíteni a vezetést támogató rendszerek élő kameraképeit.

Alapfelszereltségként BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés. A BMW központi operációs rendszerének legújabb, 7.0 verziója elősegíti az új BMW 6-os Gran Turismo intuitív vezérlését, számos intelligens alkalmazás használatát teszi lehetővé, jövőbe mutató járműkapcsolati megoldásokat kínál és teljes egészében személyre szabható.

A BMW Intelligens Személyi Asszisztens immár még több funkcióval bír; a központi kijelző új grafikai megoldásának köszönhetően még optimálisabb a vezető és a jármű közötti interakció.

Bemutatkozik a BMW Maps: a vadonatúj, felhőalapú navigációs rendszer rendkívül gyors és precíz útvonaltervezést tesz lehetővé, percre pontosan kiszámított érkezési idővel. A technológia sűrűbben frissíti a valós idejű forgalmi információkat, az úti cél beállítását pedig szabadon választott szóhasználat teszi könnyebbé.

Már alapfelszereltségként intelligens okostelefon-integrálhatóság az Android Auto-val és az Apple CarPlay előkészítéssel; vezeték nélküli kapcsolat a fedélzeti WiFi hálózatnak köszönhetően; személyre szabott információ-tartalom a központi kijelzőn, a digitális műszeregységen és az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető BMW Head-Up kijelzőn.

A távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítések (Remote Software Upgrade) a távolból kínálnak típus-specifikus tartalmakat és frissítéseket, így például a vezetést támogató rendszerek funkcióinak kibővítését. Az új BMW 6-os Gran Turismo fedélzeti rendszere minden pillanatban naprakész, a digitális szolgáltatások pedig bármikor utólag is feltelepíthetők.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.09.25
Figyelem! Szókimondó durva szövegek! ..
2020.09.25
Három autó és egy tehergépkocsi ütközött, öt személy megsérült, két fő életét vesztette Városlődnél....
2020.09.25
Munkabeszüntetéssel és nagygyűléssel tiltakoztak a MAN nürnbergi munkatársai csütörtökön a....
2020.09.25
Bak Zsolt Romániából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.09.25
Aki Bostonban a helyi baseball-csapatnak szurkol, az az egész városnak szurkol – nem átvitt....
2020.09.25
Tesztek a befagyott tavakon és a perzselő sivatagokban, órák végtelen sokasága a legmodernebb....
2020.09.25
Annak ellenére, hogy a hannoveri IAA haszongépjármű kiállítást idén lemondták, továbbra is....
2020.09.25
Milyen autókat lopnak leggyakrabban Olaszországban? Melyik a tolvajok kedvenc márkája és modellje?....
2020.09.25
A baleset a sztráda 17-es kilométerénél történt - jelentette a Katasztrófavédelem 12.31-kor. ..
2020.09.25
A Veszprémi Rendőrkapitányságon közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott....