HR-V

Minden, amit az új Honda HR-V-ről tudni lehet

2021.02.18.

Leleplezte népszerű szabadidő-autójának legújabb nemzedékét a Honda. A vadonatúj HR-V – pályafutása során először – kizárólag hibrid hajtáslánccal lesz elérhető, alapját ugyanis a vállalat erős és közvetlen e:HEV platformja adja.

A minden szempontból továbbfejlesztett modell kivételesen hatékony és biztonságos járműként lép színre. Letisztult, kupékat idéző karosszériája ugyanis kategóriaelső méretű, páratlanul kényelmes beltere megannyi modern műszaki megoldást ölel magába.

Európában 2021 év végén érkezik a kereskedésekbe, s éppúgy e:HEV-emblémát (hybrid electric vehicle azaz hibrid, elektromos jármű) visel majd, mint a modellfrissítésen átesett CR-V és a 2020-ban bevezetett, szintén teljesen megújult Jazz. A HR-V e:HEV bemutatása újabb bizonysága annak, hogy a Honda elkötelezett az elektromos átállás mellett. A japán iparóriás legfőbb célkitűzése, hogy 2022-ben már minden Európában eladott új Honda gépkocsi képes legyen elektromos üzemmódban is közlekedni.

Kompakt, kupék inspirálta karosszériájának köszönhetően a következő generációs HR-V e:HEV roppant feltűnő jelenség. Letisztult és lendületes formavilágát a Honda legújabb modelljeinél is érvényesülő, szépséget és használati értéket középpontba helyező gondolkodásmód hívta életre.

Ennek nemcsak az átrajzolt, nagyméretű, integrált hűtőrács fontos eleme, hanem az elnyújtott, alacsonyra helyezett, lapos motorháztető is, melynek oldalvonalai egyenesen az A-oszlopra szaladnak fel, jelentősen fokozva a szabadidő-autó jellemzőkre robusztus, biztonságot sugalló kisugárzást.

A vadonatúj HR-V rendkívül fejlett hajtáslánca kifejezetten kompakt, így a prémium szabadidő-autókra jellemző stílushoz hihetetlenül tágas beltér társul. Akárcsak elődei, az új HR-V is kategóriaelső helykínálattal dicsekedhet, ugyanakkor még nagyobb menetkomfortot nyújt az utasoknak – négy felnőtt maximális kényelemben utazhat benne.

Modern, minimalista irányzatot képviselő kabinja csupa kiváló minőségű, kellemes tapintású, kortárs anyagból épül fel, csupa olyan szemet gyönyörködtető részleteket sorakoztatva fel, mint a vízszintesen osztott műszerfal, ami még tágasabbnak és szellősebbnek láttatja az utasteret. Ezt a célt szolgálja egyebek mellett az új szellőztetőrendszer is, hiszen – L-alakú, szélre helyezett légbeömlőivel – afféle levegőfüggönyt hoz létre az utasok között, illetve körül.

Hála a kis méretű, integrált hajtásláncnak és a középre helyezett üzemanyagtartálynak, az új HR-V is megkaphatta a Honda által fejlesztett Mágikus Ülésrendszert. Ez nemcsak a csomagtér – poggyászmérettől függő – bővítésével járul hozzá a modell sokoldalúságához, hanem felhajtható ülőlapjaival is.

Az új HR-V e:HEV 2021 második felében debütál az öreg kontinensen, de addig is az alábbi oldalon regisztrálva jelezhetik érdeklődésüket iránta.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.04.15
Ártánd Közúti Határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre egy román férfi az általa vezetett....
2021.04.15
Az ipar számos területén a valóság digitális leképezésével, az úgynevezett digitális ikrekkel....
2021.04.15
A 37-es számú főúton Bodrogolaszi térségében az 59. kilométerszelvényben történt baleset miatt a....
2021.04.15
A ceglédi nyomozók elfogták azt a két férfit, akik a gyanú szerint elloptak egy magára hagyott....
2021.04.15
2023-tól a General Motors Cruise cég robot taxijai Dubaj utcáin lesznek – írja az automobilwoche.de....
2021.04.15
A járványhelyzet ellenére is minden idők egyik legnagyobb szabású járműberuházására készül a....
2021.04.15
2021 első negyedévében is megőrizte a kivonásokkal tisztított magyarországi újautó piacon tavaly....
2021.04.15
A Magna és a REE együtt építenek elektromos autókat – írja az automobilwoche.de   ..
2021.04.14
Kigyulladt egy autó Karcagon, nem sokkal éjfél előtt - írta a Katasztrófavédelem. A tűzoltókat a....
2021.04.14
Amint felharsan a kettős megfúvású turbóval lélegeztetett sorhatos, érezzük és tudjuk, hogy a....