Mazda

Minden, amit a MAZDA2 hibridről tudni érdemes

2024.03.24.

A Mazda Motor Corporation és a Toyota Motor Corporation hosszú ideje tartó együttműködésének eredménye a Mazda2 Hybrid, amellyel megjelenik az öntöltő, teljesen hibrid hajtáslánc-technológia a Mazda modellkínálatában.

A két vállalat 2015-ben hosszú távú partnerséget kötött, azóta pedig közösen fejlesztik az elektromos járműveket és a hálózatba kapcsolt autókat szolgáló különböző technológiákat, továbbá együttműködnek a fejlett biztonsági technológiák terén, miközben bővítették a kiegészítő jellegű termékek körét is. A Mazda európai piacra szánt, frissített designnal ellátott, kompakt, hibrid járművének első gyártási munkálatai 2024. január 15-én kezdődtek meg a franciaországi Onnaingban.

Az öntöltő Mazda2 Hybrid tökéletesen kielégíti a városi élet által támasztott igényeket: határozott vonalvezetésével, vonzó arányaival és kompakt méreteivel otthonosan mozog a városi környezetben, de készen áll bármilyen kalandra a városon kívül is. Az újonnan bevezetett Mazda jellegzetes designelemei elegáns és kifinomult megjelenést nyújtanak.

A 2024-es Mazda2 Hybrid arca is megújult, a Mazdához hű karakterű lökhárító- és hűtőrácsdesignnal. Az egyedi hátsó designnal – amit a European Design Studio álmodott meg a karosszériaszínű csomagtérajtó-díszítéssel – az összkép sportos megjelenést nyújt, és finom, de határozott külsőt kölcsönöz az autónak, ami a kézműves mesterek szakértelmét tükrözi. A többi Kodo designnal ellátott modellhez hasonlóan az új Mazda2 Hybrid is a dinamizmus érzetét kelti, miközben a lényege az egyszerű stabilitás és határozottság.

A kivételesen nagy torziós merevségű padlólemez, az alacsony súlypont és az ideális súlyelosztás révén csökkentett karosszériadőlés miatt az autót öröm vezetni, stabilan fekszik az úton és nagyon rövid féktávolsággal rendelkezik. Az első MacPherson rugóstag és a hátsó torziós tengelyfelfüggesztés a kiváló menetkomfortot fokozott agilitással ötvözi. Az autó nagyon csendes vezetés közben, így nyugodt, zavartalan utaskörnyezetet biztosít.

A Mazda2 Hybrid a legkorszerűbb intelligens hibrid technológiával rendelkezik, amely zökkenőmentesen vált az elektromos, a benzines és a kombinált üzemmódok között, így minden helyzetben agilis és élvezetes vezetési élményt kínál. A kompakt autó egy 1490 cm³-es, 92 LE/68 kW-os háromhengeres benzinmotort és egy 59 kW-os elektromos motort kombinál, így a rendszer összteljesítménye 116 LE/85 kW. A 2024-es hibrid modell 9,7 másodperc alatt gyorsul 0-100 km/órára, végsebessége pedig 175 km/óra. A WLTP kombinált ciklus szerinti fogyasztása mindössze 4,2-3,8 l/100 km, CO2-kibocsátása pedig mindössze 97-87 g/km (kerékmérettől függően).

A vállalat meggyőződése szerint a fenntartható technológiák teljes skáláját kínálva – az akkumulátoros-elektromos járművektől kezdve, a hibrideken és plug-in hibrideken át, a bolygódugattyús motor áramfejlesztőként való alkalmazásáig – a többmegoldásos stratégia hatékony és eredményes módja a károsanyag-kibocsátás csökkentésének. Ezzel a stratégiával a Mazda 2030-ig, majd azt követően is teljesíteni fogja az európai CO2-kibocsátási célokat. A Mazda a többmegoldásos megközelítés keretében tovább gyorsítja modellkínálatának elektrifikációját: 2030-ra a vállalat Európa legfontosabb szegmensei számára az elektromos járművek teljes választékát kínálja majd. A Mazda végső soron 2050-re szén-dioxid-semlegességet kíván elérni minden tevékenységében, beleértve a termékeket, a technológiákat, a gyártást és az értékesítést érintő tevékenységeket is.

Az új modell Magyarországon már 8.919.000 Ft-tól kapható, az első járművek pedig már megérkeztek Európa valamennyi piacára.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.25
Belgiumban az autósok évente 40 órát és 51 percet töltenek forgalmi dugókban, ami azt jelenti, hogy....
2024.07.25
Baleset miatt lezárták a 47-es utat a 180-as kilométernél, a Csongrád-Csanád vármegyei Székkutas....
2024.07.25
Arról híres a Lanzante cég, hogy régi Forma-1-es motorokat raknak ikonikus sportautókba, majd....
2024.07.24
- Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentes közelében szerda este - közölte....
2024.07.24
Az olimpia évében Párizs helyett Nizzában volt a Tour de France befutója. ..
2024.07.24
A használtautó vásárlás pszichológiája ..
2024.07.24
- Legördült a zalaegerszegi gyártósorról a Magyar Honvédség első magyarországi gyártású Lynx KF-41....
2024.07.24
Van, ahol már működik az új rendszer.   ..
2024.07.24
A debreceni BMW gyár munkatársai idén a Campus Fesztivál legnagyobb közösségi terén várnak....
2024.07.24
A hárommotoros hajtáslánc 1341 lóerőt képes küldeni az autó kerekeire.  ..