Mitsubishi

A Mitsubishi XRT Concept ad ízelítőt a következő generációs L200-ból

2023.03.31.

Kilenc éve érkezett a legutóbbi generációja a népszerű pickupnak, így megérett a modellváltásra. 

A Mitsubishi a közelmúltban 16 új modell bevezetését erősítette meg a következő öt évre, és ezek közül lesz az egyik az új L200-as, amelyből a nemrég leleplezett új XRT Concept ad előzetest.

A koncepció úgy néz ki, mint egy álcázott L200-prototípus, terepjárós kiegészítőkkel. Különleges, lávakövek által inspirált álcázófólia-borítás fedi a teljes karosszériát, az oldalablakokat és lámpákat is beleértve, ami katonai hangulatot kelt. Az oldalt elhelyezett lévő Ralliart logó pedig direkt utalás a Mitsubishi motorsport örökségére.

Az álcázás ellenére az új modell dizájnja jól kivehető, beleértve az osztott fényszórókat, a szögletes hűtőrácsot és a karakreres profilt a szögletes kerékjáratokkal. Nagyon hasonlít a kabin formája Nissan Navaráéra, amellyel a következő generációs L200-as osztozik a műszaki alapokon. A pickup-tanulmányt terepre való, durva mintázatú gumiabroncsokkal, a platón két pótkerékkel ellátott bukókerettel, sznorkellel, oldalsó fellépőkkel és sárvédőszélesítésekkel szerelték fel, így meglehetősen robusztusnak tűnik.

Sajnos a Mitsubishi nem közölte a jármű műszaki adatait, de arra számítunk, hogy az L200-as a Navara létraalvázának átdolgozott változatán alapul majd, és négyhengeres turbódízel motorral lesz felszerelve. Bár a Mitsubishi egy teljesen elektromos pickup érkezését is megerősítette, de az nagy valószínűséggel egy önálló modell lesz.

A Mitsubishi XRT Conceptet először a 2023-as Bangkoki Nemzetközi Autószalonon láthatja majd a nagyközönség március 21. és április 2. között. Egyelőre nem jelentették be, hogy a sorozatgyártású változat pontosan mikor érkezik, de azt közölték, hogy Thaiföldön már a 2023-as pénzügyi évben (vagyis 2024 márciusáig) megvásárolható lesz, a globális piacok, így Európa is ezután következnek.

Az előző, ötödik generációs L200-modell 2014-es bemutatása óta eltelt már kilenc év, a pickup legutóbb 2018-ban kapott modellfrissítést. Jelenleg ez a Mitsubishi legkelendőbb típusa, Thaiföldön gyártják, és a világ mintegy 150 piacára exportálják L200 vagy Triton néven. A hatodik generáció érkezését ezért komoly várakozások előzik meg.

„A vadonatúj Triton az utolsó simításokon megy keresztül a piacra lépésre való felkészülése során, szigorú tartóssági teszteket végeztünk vele szerte a világon, miközben beleépítettük a ralisportból szerzett know-how-t is"- mondta Kato Takao, a Mitsubishi Motors elnök-vezérigazgatója.

Az új L200/Triton versenyváltozata a 2023-as Tereprali Ázsia-bajnokságban már indulni fog a Mitsubishi Ralliart csapat által felkészítve, a Mitsubishi Motors hivatalos gyári technikai támogatásával, a cél megismételni a tavalyi, még a régi autóval szerzett bajnoki címet.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.23
A HangZóna mai vendége Grád Ottó a Magyar Ásványolaj szövetség főtitkára. ..
2024.05.23
Idén először a CATL Debrecen szponzorként csatlakozik a május 24-26 között, a debreceni Nagyerdőben....
2024.05.23
Hát Argentínában! És miért pont ott?  De ne szaladjunk ennyire előre… ..
2024.05.23
A rendőrök 2133 alkalommal állapítottak meg jogsértést a múlt heti országos akcióban, amelynek....
2024.05.23
A Ford Magyarország managementje autós újságírókat látott vendégül május közepén Alcsútdobozon, a....
2024.05.23
Az egyetlen gyári fotón szemből látható az Elroq, amelynek világpremierjére idén ősszel kerül sor. ..
2024.05.23
A kínai autógyártó és a győri műszaki egyetem kapcsolata új szintre lépett. ..
2024.05.23
E-mobilitási roadshow-t tart május 23-án és 24-én Zalaegerszegen a Greentech szakkiállítás és....
2024.05.23
Mákvirág szezon van, lilában pompázik sok helyen a táj. Ez a gyönyörű látvány sokakat megrészegít....
2024.05.23
Az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezetének (ACEA) adatközlése szerint márciushoz....