Mitsubishi

A Mitsubishi XRT Concept ad ízelítőt a következő generációs L200-ból

2023.03.31.

Kilenc éve érkezett a legutóbbi generációja a népszerű pickupnak, így megérett a modellváltásra. 

A Mitsubishi a közelmúltban 16 új modell bevezetését erősítette meg a következő öt évre, és ezek közül lesz az egyik az új L200-as, amelyből a nemrég leleplezett új XRT Concept ad előzetest.

A koncepció úgy néz ki, mint egy álcázott L200-prototípus, terepjárós kiegészítőkkel. Különleges, lávakövek által inspirált álcázófólia-borítás fedi a teljes karosszériát, az oldalablakokat és lámpákat is beleértve, ami katonai hangulatot kelt. Az oldalt elhelyezett lévő Ralliart logó pedig direkt utalás a Mitsubishi motorsport örökségére.

Az álcázás ellenére az új modell dizájnja jól kivehető, beleértve az osztott fényszórókat, a szögletes hűtőrácsot és a karakreres profilt a szögletes kerékjáratokkal. Nagyon hasonlít a kabin formája Nissan Navaráéra, amellyel a következő generációs L200-as osztozik a műszaki alapokon. A pickup-tanulmányt terepre való, durva mintázatú gumiabroncsokkal, a platón két pótkerékkel ellátott bukókerettel, sznorkellel, oldalsó fellépőkkel és sárvédőszélesítésekkel szerelték fel, így meglehetősen robusztusnak tűnik.

Sajnos a Mitsubishi nem közölte a jármű műszaki adatait, de arra számítunk, hogy az L200-as a Navara létraalvázának átdolgozott változatán alapul majd, és négyhengeres turbódízel motorral lesz felszerelve. Bár a Mitsubishi egy teljesen elektromos pickup érkezését is megerősítette, de az nagy valószínűséggel egy önálló modell lesz.

A Mitsubishi XRT Conceptet először a 2023-as Bangkoki Nemzetközi Autószalonon láthatja majd a nagyközönség március 21. és április 2. között. Egyelőre nem jelentették be, hogy a sorozatgyártású változat pontosan mikor érkezik, de azt közölték, hogy Thaiföldön már a 2023-as pénzügyi évben (vagyis 2024 márciusáig) megvásárolható lesz, a globális piacok, így Európa is ezután következnek.

Az előző, ötödik generációs L200-modell 2014-es bemutatása óta eltelt már kilenc év, a pickup legutóbb 2018-ban kapott modellfrissítést. Jelenleg ez a Mitsubishi legkelendőbb típusa, Thaiföldön gyártják, és a világ mintegy 150 piacára exportálják L200 vagy Triton néven. A hatodik generáció érkezését ezért komoly várakozások előzik meg.

„A vadonatúj Triton az utolsó simításokon megy keresztül a piacra lépésre való felkészülése során, szigorú tartóssági teszteket végeztünk vele szerte a világon, miközben beleépítettük a ralisportból szerzett know-how-t is"- mondta Kato Takao, a Mitsubishi Motors elnök-vezérigazgatója.

Az új L200/Triton versenyváltozata a 2023-as Tereprali Ázsia-bajnokságban már indulni fog a Mitsubishi Ralliart csapat által felkészítve, a Mitsubishi Motors hivatalos gyári technikai támogatásával, a cél megismételni a tavalyi, még a régi autóval szerzett bajnoki címet.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.06.10
Autó, akár egy rockszám: „Good Vibrations”. Ahol csak megjelenik, rámosolyognak az emberek: ez az....
2023.06.10
A Daimler Truck leányvállalatot alapított autóbusz-üzletágához, amelynek célja, hogy az ügyfelek....
2023.06.09
A Moszkvics után a Volgát is újraélesztik Oroszországban, a Gorkij Autógyár (GAZ) már jövőre....
2023.06.09
A Le Mans-i 24 órás verseny szervezői épp csak bejelentették, hogy két-három éven belül....
2023.06.09
Az Autobild összehasonlító tesztjéből kiderül, hogy melyik a legjobb nyári szélvédőmosó folyadék a....
2023.06.09
Stockholmban a világon elsőként önvezető, tisztán elektromos meghajtású kereskedelmi....
2023.06.09
Egy új tanulmány szerint a szennyezőanyag-kibocsátásra vonatkozó Euro 7-es javaslat az Európai....
2023.06.09
Nagyszabású Zsiguli-találkozónak ad otthont szombaton a ferihegyi repülőmúzeum: 10 és 16 óra között....
2023.06.09
Napok óta esik, a hírek elöntött hazai utakról, járhatatlan vasúti pályákról szólnak, halálos....
2023.06.09
Míg tavaly a Subaru, 2021-ben a Cupra, Seat és a Hyundai, addig idén a Mazda nevezett elsőként....