Harley Davidson

Motorosok, politikusok, sportolók és üzletemberek ebédeltek együtt az állatokért

2022.11.30.

"Motorozás, állatvédelem, természetvédelem". 

Kiss Norbi négyszeres Európa-bajnok autóversenyző és Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnökének védnökségével ennek a hármas mottónak a jegyében gyűltek össze hazai Harley chapter tagok, üzletemberek, sportolók, politikusok és állatvédők a Harley-Davidson Budapest bázisán lévő étteremben, hogy egy kellemes ebéd és zene mellett az Ebsegély Alapítványt és a Kápolnai Macskaárvaház Alapítványt támogassák.
 
Hankó Ákos a Harley-Davidson Budapest tulajdonosa még a politika legkülönbözőbb oldalainak képviselőit is egy asztalhoz ültette a jó cél érdekében, és egyúttal bejelentette: 2023-ban Magyarországon ünnepli a Harley-Davidson a 120 éves születésnapját, amely óriási megtiszteltetés és kihívás is egyben a legendás amerikai márka hazai képviselőinek, rajongóinak. 
 
Dr. Dézsi Csaba András Győr, dr. László Imre Újbuda és Horváth Richárd Hatvan polgármestere, Szalóki Péter Kápolna alpolgármestere, Blahó László kompolti önkormányzati képviselő, Minczér Gábor Eger alpolgármestere, valamint Aros János Sárospatak első embere nem csak az állatvédelem ügyének elkötelezettjeiként, de azért is részt vettek a jótékonysági ebéden, mert annyi már most bizonyos: a Harley-sok 2023-as Open Road Tour programjában az említett települések bizonyosan érintettek lesznek.
 
A rendezvényen részt vett Balla Péter a DK egri vezetője és Dudás Róbert mátraballai országgyűlési képviselő is.
 
Képre kattintva galéria nyílik!
 
A biztonságos motorozás és a motoros turizmus ügyének szószólójaként szintén hasonló okból kapott meghívást, és vett részt az ebéden Kovács Zsolt országgyűlési képviselő. A politikus örömét fejezte ki, hogy 2023-ban Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén csodálatos tájait, városait fedezik majd fel a legendás 120 éves márka hazai és Magyarországra látogató külföldi rajongói, akik az egész Európában tisztelt Árpádházi Szent Erzsébet szülővárosában, Sárospatakon zárják túrájukat.
 
- Az pedig külön öröm számomra, hogy ennek az eseménynek az egyik kedvezményezett civilszervezete a számomra is kedves, térségünk állatvédelmi problémáinak megoldásán dolgozó kápolnai Macskaárvaház Alapítvány - fogalmazott Kovács Zsolt országgyűlési képviselő, aki hozzátette: hamarosan személyesen keresi fel a kis Tarnamenti faluban működő állatvédelmi központot.
 
Hankó Ákos elmondta: az Open Road filozófiája természetesen nem csak a semmihez sem hasonlítható V2-es Harley motorok életérzéséről szól, de minden más motormárka rajongóit és tulajdonosait is szívesen látják túráikon.
 
Ennek jegyében képviselte magát a jótékonysági ebéd egyik meghívottja Horváth Lajos Laller, a KTM tereprally pilótája, aki motorversenyzőként és állatvédőként is példakép sokak számára.
 
A jótékonysági ebéd ötletgazdája Rádi Károly üzletember, a "Motorokkal az állatokért" mozgalom alapítója és vezetője, a Tisza-tó partján fekvő Sarud elismert turisztikai vállalkozója, aki - a Harley 120 éves és a Tisza tó 50 éves szülinapjára utalva - mindkét állatvédő szervezetet 120-120 csomag állateledellel és 50 macska és kutyajátékkal ajándékozta meg. Ezen túl a résztvevők között kisorsolt egy nyári Tisza-tavi hosszú hétvégét élményhajózással, szállással, kalandtúrával.
 
A  Harley-Davidson Budapest jótékonysági ebédjén részt vett több, az állatvédelmet és a Macskaárvaházat már régóta segtő üzletember, sportoló is, köztük Képe Tibor, a Hyundai Hatvan tulajdonosa, Teletál Tibi, az ismert ételfutár cég reklámarca, médiaszemélyiség és Dudás Zoltán jet-ski magyar bajnok, aki a jövőre tízéves Macskaárvaházat megalakulása óta segíti adományaival és önkéntes munkájával.
 
- Öröm és megtiszteltetés, hogy ennyi köztiszteletben álló ember tartja fontosnak állatvédő munkánkat, és ez talán azt jelzi, hogy lassan egy évtizede jó úton járunk az állatvédelemben - fogalmazott Kiss Norbi autóversenyző. Azt is elárulta: állatvédőként rövid szakmai egyeztetést folytatott Győr polgármesterével, Dr Dézsi Csaba Andrással, aki feleségével együtt nemcsak Magyarország legrégebbi papagáj-menhelyének üzemeltetője, de ha úgy hozza a sors, macskákat is ment és rehabilitál.
 
Talán kevesen tudják, hogy Győr városa nem csak innovatív Audi gyáráról világhírű, de a város polihisztor polgármesterének Európa-szerte egyedülálló papagájmentő központjáról is. Dr. Dézsi Csaba András és felesége, Vera asszony évtizedek óta szenvedélyes és lelkiismeretes állatmentők. Különleges papagáj-röpdéik nem csak saját szeretett madaraiknak, de számos olyan állatnak is szerető gondoskodást és otthont adnak, akik hosszú életük során túlélik gazdájukat és árván maradnak. A papagájok ugyanis nem csak párjukhoz, de gazdájukhoz is szenvedélyes szeretettel ragaszkodnak, így óriási törés az életükben a gazdi elvesztése.
 
Dézsi doktor szívsebészként, rocktörténeti könyvek tucatjainak szerzőjeként, képregényíróként és a helyi rendkívül összetartó Harley-Davidsonos csapat, a Four River Chapter tagjaként is közismert szeretett városában, Győrben. Azt kevesebben tudják róla, hogy állatszeretete korántsem korlátozódik a madarak iránti rajongásra, legutóbb például egy elárvult fekete kiscicát mentett, aki a sérült papagájokkal is jó barátságba keveredett, de a győri városháza dísztermében is otthonosan mozog polgármester gazdájával.
 
A Harleys évzáró ebéden az autóipar és a közélet számos más jeles képviselőiről is kiderültek az állatok iránti szeretettel kapcsolatos titkok. Az Autós Nagykoalíció Elnöke, Knezsik István szintén lelkes madármentő, Tatabányai birtokán kifejezetten madárbarát erőd található több tucat madáretetővel és benne mindig friss eledellel a cinkék és más, télen is itthon tartózkodó madárfajok számára.
 
Knezsik István azt is elárulta: büszke arra, hogy a hazai állat- és természetvédő mozgalmak számos jeles képviselője felismerte, nem a gépjárműiparban kell ellenséget keresni a zöldeknek, hiszen ha van olyan iparág amely sokat tett a természet védelméért akkor az éppen az autóipar. Kiss Norbi négyszeres Európa bajnok autóversenyző, Horváth Lajos Laller terepmotor versenyző Európa bajnok, vagy éppen Sebastian Vettel és Lewis Hamilton sokszoros Forma 1-es világbajnok pilóták természet- és állatvédelmi elkötelezettségére utalva hangsúlyozta: az autósport például az egész világon élen jár a zöld gondolatok népszerűsítésével.
 
- Sokan nem veszik komolyan, sőt gúnyolódnak is a papagájok mentésén, holott ezek a csodálatos, rendkívül intelligens,  érzelmes, és gazdájukhoz a végletekig ragaszkodó madarak gyakran maradnak árván, ami szívszorító szituációkat teremt. Ezért hiánypótló a Győri Papagájmentő Alapítvány munkája, fogalmazott Bóday Pál, a kápolnai Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke, akinek meggyőződése, hogy az állatvédelem olyan fontos és magasrendű életérzés, amely a legkülönbözőbb meggyőződésű embereket is egy közösséggé kovácsolja. Bóday hozzátette: meghívást kaptak Dr. Dézsi Csaba Andrástól a győri papagáj menhely meglátogatására, és ígéretet arra, hogy Győr elkötelezett állatvédő polgármestere szintén ellátogat Kápolnára, a Macskaárvaházba.
 
További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.02.06
A lencsék és a fotóchipek már nem elegendőek: a modern autókban lévő kameraérzékelők kis....
2023.02.05
Robotokra és autonóm járműcsodákra várunk, miközben a 123 éves autós tartozékot sem használjuk,....
2023.02.05
Az egyetlen cél a világbajnoki cím megnyerése, a versenyzők pedig egyenlő feltételekkel vágnak neki....
2023.02.05
Nem az a magyarázat, amit sokan rávágnának erre az egyszerűnek tűnő kérdésre.   ..
2023.02.05
Az ausztrál Relectrify startup által kidolgozott vezérlési technológia szó szerint minden téren....
2023.02.05
A Brüsszeli Autókiállítás idén ünnepelte 100. évfordulóját, de hatalmas sikerét nem kizárólag a....
2023.02.05
Nem unatkoztak a Katasztrófavédelem munkatársai szombaton Magyarországon. ..
2023.02.05
A hétszeres F1-es világbajnok brit szerződésének meghosszabbítását sugallta a Mercedes csapatfőnöke....
2023.02.05
Az elektromos, hibrid és plug-in hibrid járművek értékesítése jelentősen nőtt 2022-ben a belső....
2023.02.05
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Csillaggarázs és a mínuszok.  ..