Macskaárvaház Alapítvány

Motorsportos állatvédő majális Kápolnán Nikivel, Petrával, Adriennel és versenyautókkal

2017.04.29.

Kovács Niki, a legsikeresebb magyar női gyorsasági motorversenyző,  Krajnyák Petra, és Vogel Adrienn a Kia Lotos Kupa magyar indulói. Ritka alkalom, hogy mindhármukkal egyszerre, ráadásul civilben, bukósisak nélkül találkozhassanak, kötetlenül beszélgethessenek, vagy utcán autózzanak egyet az autó, és motorsportok hazai  rajongói. 

Ezen alkalmak egyike május elseje, délelőtt 10 órától kora délutánig lesz, a heves megyei Kápolna nevű településen, ahol - a Macskaárvaház Alapítvány önkénteseiként - a település immáron hagyományos május elsejei állatvédő, és autósportos majálisának vendégei lesznek az említett hölgyek.

Kovács Niki

- Amióta a világhírű magyar autóversenyző, Kiss Norbi nevével fémjelzett Macskaárvaház Alapítvány településünkre költözött, az állatvédők is minden kápolnai ünnepnapon részt vesznek a település programjaiban, és mindig különleges autós, motoros, és állatbarát programokkal készülnek különösen a gyerekek nagy örömére - meséli Dr Berecz Kálmán a település polgármestere, aki büszke arra, hogy ebből az alkalomból is kitűnő állatbarát sportolók "lepik el" Kápolnát. 

- Valóban örvendetesen sok ismert vagy éppen a nyilvánosság előtt ismeretlen, de köztiszteletben álló és az élet különböző területein  fantasztikus teljesítményt hölgy segíti a Macskaárvaház Alapítvány munkáját - mondja a civilszervezet titkára Bóday Csilla, aki Niki, Petra és Adrienn mellett Vajna Tímit említi, aki a létrejöttétől kezdve kezdetektől lelkes aktivistája az alapítványnak.

- Természetesen nem szeretném kihagyni a "fiúkat" sem, hiszen a május elsejei motorsportos-állatvédő majálisra eljönnek Burkus Egon, Benyó Máté, Molnár Bendegúz, és Szomszéd Lali autóversenyzők, valamint a Fally György vezette rendkívül sikeres magyar OFF Road RC autómodellező csapat tagjai is, akik már több alkalommal modellversenyautó futóművekkel segítették a sérült, részlegesen  lebénult cicák számára készülő, mozgásukat segítő guruló kocsik készítését - mondja Bóday Csilla, aki szerint különleges programnak ígérkezik az a lehetőség, hogy az erre a célra épített pályán bárki kipróbálhatja majd az RC OFF Road autómodellezés kulisszatitkait.

Fally György

Természetesen a Formula Magazin által is támogatott Kápolnai Motorsportos Állatbarát Majálison különleges járművekben sem lesz hiány. Az érdeklődők megnézhetik Kovács Niki idei versenymotorját, a GFS Racing Lotus, és Suzuki versenyautóit, de Nikivel, Petrával, és Adriennel bárki autózhat is majd egy-egy kört a Kia legújabb modelljével, a Rio-val, vagy a márka villanyautójával a Soul-al.

Bóday Csilla érdekességképpen azt is elmondta: az igazán elkötelezett állatvédőket, vegán, vagyis állatok megölése, és kizsákmányolása nélkül készített étel is várja majd Kápolnán - talán kevesen tudják, hogy közéjük tartozik a világ egyik legjobb Lotus versenypilótájaként számontartott Burkus Egon is.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.06
Megérkezett a Suzuki modellfrissítésen átesett sportos kialakítású kompakt kisautója, a Swift. A....
2020.07.06
Csak ránézésre az. A motorja bizonyítottan állati! Hazudnék, ha azt mondanám, hogy így meg úgy jó....
2020.07.06
Emil Sourek Csehországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.07.06
Peking az önjáró autókra összpontosít, és immár az 52. fővárosi útszakaszt nyitotta meg az önvezető....
2020.07.06
Jánvári Zsolt, a Forma-1-es Williams istálló magyar rendszertechnikusa szerint kicsit mindannyian....
2020.07.06
Nagy-Britanniában négy hónapja legkisebb ütemben, de így is közel harmadával csökkent a személyautó....
2020.07.06
Máris továbbfejlesztette 2018-ban bevezetett, véletlen gyorsítást megakadályozó rendszerét a Toyota....
2020.07.06
A Pappas Auto Magyarország Kft. útját megalapítása 30. évében töretlen fejlődés kíséri. A vállalat....
2020.07.06
A Suzuki az utóbbi négy évben folyamatosan vezeti a magyar újautó eladásokat, 2019-ben a hazai....
2020.07.06
Már tavaly év végén tapasztalható volt az a tendencia, hogy az olcsóbb áron fuvarozó, sokszor....