tanulmányautó

Nagy dobás a BMW Concept Skytop tanulmányautó - fotóalbum

2024.05.31.

A BMW Concept Skytop tanulmányautó képében a BMW Group idén is egy elegáns különlegességgel örvendeztette meg a történelmi járművek legendás szépségversenyeként ismert Concorso d’Eleganza Villa d’Este közönségét az olaszországi Comói-tó partján.

A nyitott tetős kétüléses luxusautó egy minden részletében kidolgozott, kerekeken guruló műalkotás, amelynek kecsesen ívelt eleganciája sportosan kidolgozott stílusjegyekkel egyesül. A tanulmányautó karosszériája és utastere meleg, monokróm színekben pompázik, exkluzív anyagokkal ötvözve a kézműves mesterségben rejlő tradíciót és egyediséget.

„A BMW Concept Skytop tanulmányautó formanyelve kiváltképp egyedülálló és egzotikus, a Concorso d’Eleganza Villa d’Este hagyományaihoz méltóan” – fogalmazott Adrian van Hooydonk, a BMW Group vezető formatervezője. „Az autó a lebilincselő szépség és a vérpezsdítő dinamika legmagasabb szintű összefonódását váltja valóra, ahogyan történelmi elődei, a BMW Z8 roadster és a BMW 503 modellek is” – tette hozzá.

A BMW Concept Skytop tanulmányautó letisztult karosszériáját úgy álmodták meg a készítők, hogy az mindenkiben felébressze az utazás iránti vágyat. Feszes, kidolgozott felületeit néhány precíz kontúr határozza meg, amelyek egytől egyig az autó hátsó kialakítása felé terelik a figyelmet. A hagyományos kilincseket az ajtóélekbe integrált elegáns szárnyak helyettesítik, miközben a guruló műalkotás egyediségét aprólékosan kidolgozott könnyűfém keréktárcsák nyomatékosítják tovább.

Profilból nézve a markáns kiképzésű, hosszan elnyújtott motorháztető, a frontrész ikonikus, cápaorrszerű kialakítása, a kecsesen ereszkedő hátsó kialakítás és a világító BMW hűtőrácsok lélegzetelállító harmóniában kelnek életre. A legendás BMW Z8 roadster stílusjegyeire gondosan kiválasztott elemek utalnak. A motorháztetőről induló, majd az utastéren át húzódó és egészen a csomagtérajtót díszítő alumínium betétig nyúló, látványos vonalvezetés kiváltképp szemet gyönyörködtető megoldás, amely kiemeli a jármű-sziluett dinamikáját.

Az első fényszórók harmonikusan elegáns, összetett kialakítása már első ránézésre megágyaz a tanulmányautóban használt legmodernebb technológiáknak. A csiszolt alumínium házakba süllyesztett LED-technológiás elemeket kifejezetten a BMW Concept Skytop tanulmányautóhoz tervezték meg a mérnökök, a legkorszerűbb technológiai innovációkban rejlő lehetőségeket kiaknázva alkotva meg az autóiparban jelenleg elérhető legkeskenyebb első fényszórókat.

A minimalista, letisztult formanyelv lehetővé teszi, hogy az összes világítási funkció egyetlen elemben összpontosuljon. A BMW Concept Skytop tanulmányautó egységes megjelenését a hátsó lámpák lapos, hosszan elnyújtott kialakítása zárja.

Az ülések mögött magasodó, bőrrel bevont bukókeretet a B-oszlopok mindkét oldalról elegánsan fogják közre, a hátsó ablak pedig teljes egészében lenyitható. A két részre osztott, ugyancsak bőrrel bevont tető könnyedén levehető és a csomagtér speciálisan erre a célra kialakított rekeszében helyezhető el.

A tanulmányautó árnyalatai lágy átmenetet képeznek a karosszéria és az utastér között, nyitott és zárt tetővel egyaránt. Az autó hátsó kialakításán a vörösesbarna tető és a karosszériafényezés árnyékkróm-hatású, tompított ezüst színe elegánsan olvad egybe. A rendkívül összetett karosszériafényezési megoldást a BMW Group dingolfingi gyárának tapasztalt fényezőmestere készítette el.

A BMW Concept Skytop tanulmányautó utasterét brogue-stílusú bőrözéssel álmodták meg a készítők. A felületek vörösesbarna árnyalata megteremti a tágasság és a luxus érzését, amelyet az utastérbe gondosan beágyazott, kristályüvegből készült vezérlőelemek erősítenek tovább. A BMW Concept Skytop tanulmányautó utastéri felületei a BMW Group dingolfingi gyárának tradicionális kézműves-műhelyében készültek.

A BMW Z8 roadsterrel egyező hasonlóságok a motorváltozatok terén is visszaköszönnek. Miként a legendás elődmodell, úgy a BMW Concept Skytop tanulmányautó mozgatásáról is a bajor prémiumgyártó motorpalettájának legerősebb V8-as erőforrása gondoskodik.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.23
A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy külföldi kamionsofőrrel szemben, aki rossz irányba hajtott....
2024.07.23
Nézze meg a videót! ..
2024.07.23
A Leoni 10 százalékkal csökkenti dolgozói számát besztercei gyárában – írja az economica.net a....
2024.07.23
Véget ért a négy napos száguldó cirkusz, kiemelt esemény nem történt a ringen. ..
2024.07.23
Három veszélyes esetet is mutatott az MKIF az autós szállítás témaköréből. Az egyik kiteregette a....
2024.07.23
Mesés összeget, 1,9 millió dollárt  (átszámítva 660 millió forint) kapott kártérítés gyanánt egy....
2024.07.22
Saját gyártmányú humanoid robotokat használ majd a jövő évtől az üzemeiben a Tesla, kezdetben kis....
2024.07.22
Meglepően más arcát mutatta villanyosként a Hyundai Kona, mint hibridként. Szegmense legjobban....
2024.07.22
A holland környezetvédelmi és közlekedési felügyelet ellenőrei lefoglaltak 3500, Kínából importált....
2024.07.22
Csakhamar reagálnak a kínai autógyártók az EU által jóváhagyott 37,6%-os új vámra, de....