GWM

Nagy dobásra készül a GWM, a Bentley és a Rolls-Royce trónját követeli

2024.02.14.

Hírek szerint nagy dobásra készül a Great Wall Motors: a kínai autóipari óriás ZX névre hallgató márkát alapít, első modellje pedig egy hatalmas és pazar luxusszedán lesz olyan kivitelben, hogy birokra tudjon kelni a kategória trónját birtokló Bentley és Rolls-Royce műremekeivel.

A kínai szaksajtóban kész tényként kezelik azt, hogy a féltucatnyi márkát jegyző GWM újabb branddel lép az autóipar színpadára. A ZX első modellje egy „újenergiás”, D+ kategóriás szedán lesz. A tekintélyt parancsoló, csaknem 5,5 méter hosszú autóról egyetlen egy skicc került napvilágra. Még annyit tudni róla, hogy ZX motorháztőteje alatt egy erőteljes villanymotor lesz, amely lenyűgöző teljesítményt és „környezetbarátságot” kínál majd.

A konkrét specifikációkat egyelőre titokban tartják, de arra számíthatunk, hogy a szedán kevesebb mint öt másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára. Az egy feltöltéssel elérhető hatótávolságnak is elég nagynak kell lennie, hogy megfeleljen a konkurencia magas színvonalának.

Azt is készpénznek vehetjük, hogy a ZX szedán belseje fényűző és kényelmes lesz. Aki nyomon követi  a kínai autóipar hajmeresztő fejlődését, tudhatja, hogy az autós luxuskellékek előállításában sincs lemaradásban a nyugati versenytársakkal szemben. A kínai autós portálok szerint a ZX szalonja kiváló minőségű anyagok, modern technológia és átgondolt ergonómia ötvözetét kínálja majd, nyilvánvalóan tágas belső térrel, maximális kényelmet biztosító ülésekkel a vezető és az utasok számára.

A ZX szedán bevezetésének időpontját még nem hozták nyilvánosságra, de hírek szerint az autót nem a GWM kereskedői hálózatán keresztül fogják értékesíteni.  A GWM utoljára nyolc éve dobott piacra szedánt, így a ZX megjelenése fontos esemény lesz a vállalat számára, nagy lesz körülötte a felhajtás.

Az 1984-ben alapított, magánkézben lévő GWM európai szemmel is hatalmas vállalatkonglomerátum, holott csak az nyolcadik legnagyobb autóipari vállalat Kínában. A SUV-ok és nagy pick-upok terén azonban piacvezető odahaza, és olyan autómárkák tartoznak hozzá, mint a Haval, a Tank, az Ora, a Wey, a GWM Pickup és Poer. Ezt a márkasereget fogja gyarapítani a luxusfrontra bevetendő ZX.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.19
A járatok törlése megterheli az ausztriai utazókat. Csak az elmúlt 6 napban 1129 késés és közel 100....
2024.07.18
Csehországban az idei első fél évben 774 310 személyautót gyártottak, ami éves szinten 4,9....
2024.07.18
A HangZóna mai vendége Piri András, a Q-Service partnerhálózati vezetője, a Young Car Mechanic....
2024.07.18
Várhatóan izgalmasan alakul majd a hétvégi 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj vasárnapi futama, melynek....
2024.07.18
A gyorshajtási bírságok is elkerülhetőek lesznek az új eszközzel. ..
2024.07.18
Nőtt a forgalomba helyezett új autók száma júniusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai....
2024.07.18
Látványosan frissült a Cupra Formentor és a Cupra Leon/Leon Sportstourer duó. A plug-in hibrid....
2024.07.18
Az őzek kezdődő párzása miatt óvatosságra, figyelmesebb közlekedésre hívja fel a figyelmet a....
2024.07.18
Ahogy február óta töretlenül, úgy júniusban is a kontinens élmezőnyébe tartozott a magyarországi....
2024.07.18
Megadta a módját a Goodwoodi Sebességfesztiválon való részvételének a Toyota. A márka....