Mexikó-rali

Nagy meglepetésre Lappi vezet a Mexikó-ralin

2023.03.18.

A szezon első murvás ralijának első teljes napján a Hyundai finn versenyzője kihasználta remek rajtpozícióját, és az élre állt, a második helyen a hatszoros mexikói győztes Sébastien Ogier áll.

A szezon egyik legnehezebb versenye a Mexikó-rali, a pályák 2700-2800 m magasságban vannak kijelölve, és a napi csúcshőmérséklet meghaladja a 30 fokot, ráadásul a pályákon található nagy kövek állandó veszélyt jelentenek az autókra és a gumikra is.

 

Bár sok versenyző került bajba pénteken, Esapekka Lappi Hyundai i20-asa hibátlanul működött, és a finn pilóta is nagyon elkapta a ritmust, aminek az eredménye az abszolút első hely lett. Lappi már a nap első gyorsaságiján, a 29 km-es El Chocolate gyorsaságin az élre állt, igaz, Sébastien Ogier (akivel tavaly sosem versenyeztek együtt, mert ugyanazt az autót használták felváltva a Toyotánál) szorosan ott loholt a nyomában, a finn összesen öt, a francia két szakaszt tudott megnyerni pénteken. A nap végén Lappi előnye 5,3 másodperc volt.

„Kicsit meg vagyok lepődve, de most élvezem a helyzetet” – nyilatkozta a boldog finn péntek este. „Talán ez volt a legjobb nap az egész karrierem során. Mindig reméltem, hogy az elejében tudok majd harcolni, de hogy Seb előtt fogom vezetni a versenyt, az sosem gondoltam volna. Nem igazán agyaltam azon, hogy ez a nap hogyan fog menni, csak bíztam benne, hogy jó lesz a tempónk” – tette hozzá.

Elfyn Evans foglalja el a harmadik helyet a nap végén, de a hátránya már fél perc Lappi mögött. A walesi pilóta a Toyota trakciójával nem volt megelégedve, de hibát nem vétett a nap során.

Thierry Neuville a harmadik rajtpozícióból indult, ami némi takarítást jelentett számára, de még nagyobb hátrányt jelentett neki, hogy délelőtt nem működött a hibrid rásegítés a Hyundai-ában, ami a nagy tengerszint feletti magasságban, ahol a turbófeltöltők szenvednek a ritka levegőtől, még fontosabb, mint általában. Délután a jobb hátsó lengéscsillapítóval és féltengellyel is adódtak gondjai, de ettől függetlenül jó tempót diktált, és csak 9,7 másodpercre van lemaradva a dobogótól. Volt egy veszélyes pillanata Neuville-nek a napi második szakaszon, amikor a Hyundai i20-asa kis híján orra állt nagy sebességnél egy bukkanó után.

A világbajnok Kalle Rovanperä a második helyről rajtolva nem reménykedhetett jó eredményben, mert neki kellett takarítania a pályákat a többiek előtt. Délelőtt meg is ütötte a Yaris hátulját, amitől elment a hibrid rásegítése egy időre, a nap végén 20 másodperccel volt lemaradva Neuville-től.

A Hyundai spanyol pilótája, a 11. alkalommal Mexikóban versenyző Dani Sordo jó eredményben reménykedhetett a hátsó rajtpozíciója miatt, de ő a hetedik szakaszon kapott egy bal hátsó defektet, amivel másfél percet bukott, és a negyedikről a hatodik helyre csúszott vissza.

De nála is rosszabbul járt a vb-t vezető Ott Tänak, akinek már a napi első szakasz felénél feladta a harcot a turbófeltöltője a Ford Pumában. Az észt sztár onnantól kezdve csigatempóban közlekedett a nap közepi szervizig, ahol megjavították az autóját, de a hibrid rendszer utána sem működött. A nap végén már 14 perc (!) volt a hátránya Lappi mögött.

Igazi katasztrofa volt a napi első gyors az M-Sport számára: nem csak Tänak műszaki hibája miatt főhetett a feje Malcolm Wilson csapatának, hanem azért is, mert Pierre-Louis Loubet futóműtörés miatt adta fel a küzdelmet, és Jourdan Serderidis is feladta a versenyt egy megpördülés miatt. Szintén megpördülés miatt esett ki Kacuta Takamoto, aki ráadásul 5-6 métert zuhant is a Toyotával az ötödik gyorsaságin, mielőtt földet ért a szakadék alján. Szerencsére senki sem sérült meg a balesetben.

Szombaton 125,5 km lesz az össztáv a kilenc gyorsaságin, további drámai eseményekre lehet számítani.

Az állás péntek este:

1 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) 1ó25p12.0mp

2 Sébastien Ogier/Vincent Landais (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +5.3mp

3 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +30.1mp

4 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) +39.8mp

5 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +59.7mp

6 Dani Sordo/Cándido Carrera (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) +1ó27.2mp

7 Gus Greensmith/Jonas Andersson (Škoda Fabia RS Rally2) +3ó50.1mp

8 Adrien Fourmaux/Alexandre Coria (Ford Fiesta Rally2) +3ó58.6mp

9 Emil Lindholm/Reeta Hämäläinen (Škoda Fabia Rally2 evo) +4ó16.5mp

10 Kajetan Kajetanowicz/Maciej Szczepaniak (Škoda Fabia Rally2 evo) +4ó53.1mp

 

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.03.27
Ha visszatekintünk az autóipar kezdeti történetére, első blikkre a férfiak jutnak eszünkbe. Nem is....
2023.03.27
Elloptak egy régi CLS-t Budapesten. Amikor másnap megtalálták, már más rendszám volt rajta, benne....
2023.03.27
Jól indult sokaknak az év Magyarországon, számos nagyon drága luxus- és sportautó talált gazdára.....
2023.03.27
Az ERC hátralévő versenyein áll rajthoz a mostani idényben a Hangodi Bendegúz, Bunkoczi László....
2023.03.27
Egy személy életét vesztette és ketten megsérültek, amikor letért az útról és árokba csapódott egy....
2023.03.27
Néhány hete az Egyesült Királyság illetékes hatósága új szabályozást vezetett be, ami elsősorban a....
2023.03.27
Tovább folytatódik az Országos Mentőszolgálat 2010-ben megkezdett korszerűsítése. ..
2023.03.27
Munkálatok lesznek az M1-es, az M15-ös, az M3-as, az M30-as, az M35-ös, az M4-es, az M7-es és az M8....
2023.03.27
Egy sok vitát kiváltó kérdésre jelenthet megoldást, ha elfogadják az e-rollerekre vontakozó európai....
2023.03.27
Csaknem teljesen leállt a távolsági és a térségi közösségi közlekedés hétfőn Németországban több....