Peugeot

Nagy tempóban villamosít a Peugeot

2022.10.19.

2023-ban látványosan felgyorsul a Peugeot modellválasztékának villamosítása: már az év első felében valamennyi PEUGEOT modell elérhető lesz egy vagy többféle, tisztán vagy részben elektromos hajtáslánccal.

A PEUGEOT ezzel Európa leggazdagabb elektromos választékát kínálja majd, amit az egyes modelleket és technológiákat érintő számos újdonság tett lehetővé. Az elektromos kerékpároktól a villamos robogókon és személyautókon át a kishaszonjárművekig a PEUGEOT minden elektromos mobilitással kapcsolatos igényt képes kielégíteni. A márka ezzel újabb lépést tett azon célkitűzése felé, hogy 2030-ra minden modelljéből 100%-ban elektromos változatot is ki tudjon állítani.

2023 elején új hibrid hajtásláncokkal (elsőként a PEUGEOT 3008-on és a PEUGEOT 5008-on) bővül a technológiai kínálat, mely többek között az e-208-at és az e-308-at érintő új, teljes egészében elektromos akkumulátoros megoldásokat, hidrogén-üzemanyagcellás technológiát és két-, illetve négykerék-meghajtású plug-in hibrid modelleket is magában foglal.

PEUGEOT 3008 és 5008: új hibrid technológia

2023 valóban a villamosság éve lesz a PEUGEOT-nál, amit új modellek és technológiák bevezetése fémjelez. A Stellantison belül a PEUGEOT vezeti be elsőként a márkacsoport új generációs hibrid hajtásláncát, újfent kinyilvánítva ezzel azt a szándékát, hogy minél több ember számára elérhetővé tegye az elektromos mobilitást.

Az új generációs hibrid technológiát – mely a modellválasztékon belül először a PEUGEOT 3008 SUV és PEUGEOT 5008 SUV modelleken kerül bevezetésre – nagyfokú hatékonyság és könnyű használat jellemzi.

A 136 lóerős új generációs PureTech benzinmotorhoz egy új, villamosított duplakuplungos sebességváltó tartozik. A vezetés közben töltődő 48 voltos akkumulátornak köszönhetően ez a technológia alacsony fordulatszámon extra nyomatékot és összesen 15%-os üzemanyag-megtakarítást biztosít. Az autó alacsony sebesség mellett, rövid városi utak alkalmával akár 1 km-en keresztül is képes zéró kibocsátás üzemmódban közlekedni.

Még több tisztán elektromos modell: az e-308 és az e-308 SW bevezetése

Az e-308 és az e-308 SW érkezésével 2023-ban tovább bővül a 100%-ban elektromos PEUGEOT-modellek választéka. A PEUGEOT az egyik első európai autógyártó, amelyik tisztán elektromos kombit kínál. A limuzin- és a kombiváltozattal az oroszlános márka azoknak a C szegmensbeli ügyfeleknek az igényeire válaszol, akik kibocsátásmentes közlekedésre szeretnének átállni. Az új modellek megalkotásakor a PEUGEOT alapértékeinek számító dinamizmus és vezetési élmény volt a középpontban. A járművek egy rendkívül hatékony, 115 kW (156 LE) teljesítményre képes különleges villanymotorral vannak felszerelve.

Az új e-308 és e-308 SW új mércét állít fel az elektromos hatékonyság tekintetében: a mindössze 12,7 kWh/100 km (hasznos energia / WLTP ciklus szerinti hatótáv) érték igazi referenciának számít a C kategóriás elektromos járművek világában. Egyes felszereltségi szinteken a hatótávolság a 400 km-t is meghaladja (vegyes ciklusban, WLTP ciklus szerint mérve). A kimagasló teljesítmény a motort és az akkumulátort, illetve az aerodinamikát érintő fejlesztések, valamint az új EMP2 platform használatával elért súlyoptimalizálás és a súrlódási veszteségek csökkentése révén vált lehetővé.

Továbbra is a C szegmensben maradva, a PEUGEOT 408-ra vonatkozóan megerősítette a márka, hogy dinamikus és innovatív fastback modelljéből a plug-in hibrid változatok mellett hamarosan tisztán elektromos verziót is forgalmaz majd.

A PEUGEOT minden igényt kielégítő, tisztán elektromos modellkínálatára – melyben olyan modelleket találunk, mint a PEUGEOT e-208, a PEUGEOT e-2008, az e-308, az e-308 SW, az e-RIFTER vagy az e-TRAVELLER kisbusz – a PEUGEOT e-408 teszi majd fel a koronát.

Még kiválóbb és hatékonyabb PEUGEOT e-208

Az e-208-ra, az első teljes egészében elektromos PEUGEOT-modellre 2023-ban fontos fejlesztések várnak. A modell többek között az e-308-on bevezetett új motort is megörökli, amitől maximális teljesítménye 15%-kal nő: 100 kW-ról (136 LE) 115 kW-ra (156 LE). A hatékonyságon is sikerült javítani: a 12 kWh/100 km-es értéknek köszönhetően az e-208 hatótávolsága 10,5%-kal, azaz 38 km-rel lett több, és ezzel WLTP szerinti vegyes ciklusban összesen 400 km-re nőtt (típusjóváhagyás alatt).

A kezdettől rendelkezésre álló 260 Nm nyomaték jóvoltából a továbbra is remekül kormányozható és vezetési stimulusokban gazdag PEUGEOT e-208-at a zaj- és vibrációmentes működés mellett fokozott dinamizmus jellemzi, ami eddig is nagy szerepet játszott a modell sikerében. De a zavartalan napi használathoz szükséges praktikus szempontok sem merültek feledésbe. A PEUGEOT e-208-nál így továbbra is lehetőség lesz villámtöltésre: az akkumulátorszint 100 kW-os töltőoszlopról kevesebb mint 25 perc alatt 20%-ról 80%-ra növelhető.

Az említett tulajdonságok feltehetőleg még tovább növelik majd a PEUGEOT e-208 sikerét, mely 2022 eleje óta a legtöbbet értékesített B kategóriás elektromos autó Európában és a legtöbbet értékesített villanyautó Franciaországban. 2019-es bevezetése óta több mint 110 000 példány kelt el belőle.

Az elektromos kínálat derékhadát jelentő plug-in hibrid modellek

A PEUGEOT arra törekszik, hogy minden ügyfelének a saját igényeit kielégítő elektromos mobilitási eszközt tudjon biztosítani, ezért a plug-in hibrid modellekből különösen gazdag választékot alakított ki. Mindegy, hogy limuzinról, kombiról vagy SUV-ről van szó, valamennyi modell a PEUGEOT járművek népszerűségét megalapozó elegancia, igényesség és érzelem megtestesítője.

A plug-in hibrid PEUGEOT 308 és 308 SW kétféle teljesítménnyel (180 vagy 225 LE) rendelhető, hatótávolsága tisztán elektromos üzemmódban pedig akár a 60 km-t is elérheti. Ugyanezek a motorok szerepelnek a vadonatúj PEUGEOT 408 kínálatában is, melyet a 2022. október 17. és 23. között rendezett párizsi autókiállításon lehet majd először megcsodálni.  

A PEUGEOT 3008-ból 225, illetve 300 lóerős összkerékhajtású plug-in hibrid változatok léteznek, melyek 59 kilométert is meg tudnak tenni anélkül, hogy a belső égésű motort igénybe kellene venni. Végül a limuzin és SW kivitelben kapható PEUGEOT 508 egy 225 lóerős vagy egy sportosabb – a PEUGEOT SPORT ENGINEERED változatokhoz készült – 360 lóerős, 4x4 plug-in hibrid verziót kínál.

A PEUGEOT által alkalmazott plug-in hibrid technológia a hibrid PEUGEOT 9X8 Hypercar révén a versenypályán is megmérettetik: az autó 2022. július óta versenyzik a FIA Hosszútávú világbajnokságán (WEC).

Hidrogén-üzemanyagcellás új PEUGEOT e-EXPERT: kibocsátásmentes mobilitás céges ügyfelek számára

A hidrogén-üzemanyagcellás új PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen modellt az ultrainnovatív, kibocsátásmentes mobilitási megoldást kereső vállalati és közületi ügyfeleknek ajánlja a márka. A 100%-ban elektromos PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen fő vonzereje a hidrogéncella rövid töltési idejében rejlik: a feltöltéshez mindössze 3 perc szükséges. A 400 km hatótávolságú, 100 kW teljesítményű és 260 Nm nyomaték leadására képes modell 6,1 m3 raktérfogattal rendelkezik, hasznos teherbírása pedig az 1000 kg-ot is elérheti.

A PEUGEOT kétkerekűi is villanyra váltanak!

A PEUGEOT elektromos mobilitási kínálatát a kétkerekűekre is kiterjeszti, és a párizsi autószalonon egy tisztán elektromos új robogó leleplezésére készül. A PEUGEOT e-Streetzone 2 akkumulátoros változatban és ECO üzemmódban akár 112 km hatótávval is rendelkezhet.

Az egy vagy két kivehető akkumulátorral felszerelt PEUGEOT e-Streetzone bármilyen otthoni csatlakozóról gyorsan és egyszerűen feltölthető. Bevált futóművének és könnyű kormányozhatóságának köszönhetően a PEUGEOT Motocycles által forgalmazott e-Streetzone a városközpontokban való mindennapi közlekedés ideális eszköze. A high-tech LCD-kijelzővel ellátott robogó praktikus is egyben, hiszen 1 akkumulátoros változat esetén az ülés alatt remekül elfér egy bukósisak.

Végül a PEUGEOT Cycles egy hat elektromos kerékpárból álló komplett modellválasztékot kínál, amely a mindennapi városi közlekedéstől a terepbiciklizésen át az országúti kerékpározásig minden igényt kielégít.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.27
Életében először versenyzett esőben; újabb két dobogós helyezést szerzett az újoncok között;....
2024.05.27
Autós üldözésre és lövöldözésre került sor szombaton éjszaka Liptószentmiklós belvárosában, miután....
2024.05.27
Ankara előrehaladott tárgyalásokat folytat a kínai BYD és a Chery vállalattal elektromos járművek....
2024.05.27
A szakértői bizottság végleges döntése alapján Kapu Tibor lehet az az ember, akit Magyarország....
2024.05.27
A  Magyar Kormány nevében Varga Mihály pénzügyminiszter köszöntötte Magyarország tíz legnagyobb....
2024.05.27
Az ÖBB – Osztrák Szövetségi Vasútak -  létszámhiánnyal küzd. A vasútspecifikus foglalkozások a....
2024.05.27
Péntekről szombatra virradó éjszaka egy Hyundai személykocsi csapódott fának Nagymácséd (Galántai....
2024.05.26
Szigetújfalu közelében találták meg vasárnap a Verőcénél múlt szombaton történt hajóbaleset hatodik....
2024.05.26
A megújított Superb kombi változata akkor lép piacra, amikor a riválisok mezőnye ritkul, a....
2024.05.26
A hazai közönség előtt szereplő Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-....