napelemes jármű

A napelemes, szárnyas lakóautó 730 kilométerre képes

2021.09.19.

A napenergiával közlekedő és működő lakóautó prototípusának neve Stella Vita, és egy 17 négyzetméteres, öszecsukható solar modult hordoz a tetején, ami a meghajtást és a belső berendezések energiaigényét is kiszolgálja. Hamarosan megkezdődnek az országúti tesztek. A fejlesztők szerint a nagy méretekkel rendelkező jármű technikai megoldásai révén ideális utazó házként szolgálhat – írja a római La Repubblica napilap internetes kiadása.

A Stella Vita egyelőre futurisztikus prototípus, de nagy potenciállal rendelkezik a "teljes elektromos" megoldás felé. A Knaus-Tabbert cég már korábban is próbálkozott az E.Power Drive nevű, teljesen környezetbarát szabadidős járművel. Lényegében egy félig integrált lakóautóról volt szó, elektromos hajtással, de Wankel forgó motorral is ellátva az akkumulátorok újratöltéséhez. Az a próbálkozás azonban rámutatott a hagyományos lakóautó átalakításának és teljesen elektromos működtetésének minden nehézségére.

A Stella Vita viszont a környezetbarát elektromos lakóautó fogalmának teljes újradefiniálása. Az Eindhoveni Műszaki Egyetem (Hollandia) Eindhoven Solar csapata gyártja, és megpróbálja ötvözni a napelemes autót egy szabadidős, „zéró” ökológiai lábnyomú járművel. Szintézise az összecsukható tetős lakókocsinak és a sátoros utánfutónak, mindezt egyetlen alvázon.

A jármű méretei jókorák, éppen azért, mert szükség van a solar elemeket hordozó nagyméretű tetőre. A lakóautó étkezővel, franciaággyal, zuhanyzós fürdőszobával és kis hűtőszekrénnyel is rendelkezik. A kompakt tető álló helyzetben automatikusan szétnyílik, így két további energiapanellel egészül ki. Ezek dupla funkciójúak, mivel egyúttal árnyékolóként is szolgálnak, mely megvédi az alatta tartózkodókat az erős napfénytől és az esőtől. Összességében a tényleges solar felület körülbelül 17,5 négyzetméter napelemnek felel meg.

A tervezők szerint ezzel a megoldással a jármű körülbelül 730 kilométert tud megtenni egy töltéssel.  Limitálja a lehetőségeket, hogy erre csak napsütéses napokon képes, mert a lakóautó csak korlátozottan rendelkezik energiatárolásra alkalmas akkumulátorokkal.

Az első országúti tesztek hamarosan megkezdődnek. A próbaút során a prototípusnak a gyártó hollandiai telephelyéről Spanyolország legdélebbi csücskébe kell eljutnia saját erőből.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.25
Élményautózás és más programok várták a Ments Életet Közhasznú Alapítvány által támogatott....
2024.05.25
Geopolitikai feszültségek, lassuló kereslet és szabályozási bizonytalanságok nehezítik a közlekedés....
2024.05.25
A kontinens legnevesebb egyetemeit megelőzve ismét az első helyen végzett a győri Széchenyi István....
2024.05.25
A görög autópiacon októberben a Suzuki Vitara volt a legkeresettebb autó, az esztergomi szabadidő-....
2024.05.25
Az AUDI HUNGARIA Zrt. a magyarországi vállalatok számára elérhető társasági adóból (TAO) történő....
2024.05.25
Szomorú látvány minden árpalé-rajongó számára: Geinbergben (Felső-Ausztria) egy kamion elvesztette....
2024.05.25
Volt egy légitársaság, amely 2003-ban egyszeri járatot indított, nagyon egyedi élményt kínált az....
2024.05.24
A prémium autókat nehéz gyorsan megérteni, miért olyan drágák, mitől lenne ez más, mint a többi?....
2024.05.24
Charles Leclerc, a Ferrari hazai környezetben szereplő versenyzője érte el a legjobb köridőt a....
2024.05.24
Hol máshol, mint a Nordschleifén, a sportautók, pláne a Porschék legmérvadóbb játszóterén. ..