Audi

Ne bánd meg az első luxusautód

2014.01.07.

Nem kell tartani attól, hogy az újév döcögősen indulna az autóiparban. A Jaguar-Mercedes párbaj után az Audi villantott, ezúttal egy alaposan felépített ám igen csak megosztó vírusvideóval. A baj csupán annyi, hogy gyakorlatilag minden közvetlen konkurensére rápirít, s ezzel hatalmasat koppanhat a ló másik oldalán.

Szerző: Sóstói Tamás

A nemzetközi kereslet formálódik, a súlypontok eltolódnak: nem meglepő, hogy egyre több szedán megjelenését látjuk, hisz az amerikai és főleg az ázsiai piacokon ezek a legversenyképesebb modellek. Győr egyik büszkeségét, az Audi A3 limuzin verzióját 2015-től már Brazíliában is gyártani fogják, így felkészülve a vevők kiszolgálására.

Az Audi A3 egy esztétikus, szép vonalvezetésű autó, mely a luxuslimuzinok kényelmét kínálja alacsonyabb árfekvésen

A tavaly év végi elegáns adok-kapok után a négykarikás gyártó azon elsők egyike, akik új tartalommal szolgáltak nekünk 2014-ben. A víruskampány egy egyszerű csepegtetéses módszerrel kezdődött: december 29-én közzétették a legnépszerűbb videó-megosztón a legelső fél perces klipet, egy napra rá a másodikat és így tovább egészen január elsejéig, mikor is a teljes videót nyilvánosság elé tárták. A „Luxury Car Abstinence” (luxusautókkal szembeni önmegtartóztatás) című spot kilenc fejezetből áll, melyek mind ugyanazt az érzéspárt járják körbe: szégyen és bűntudat. A reklám úgy állítja be az első luxusautó megszerzését, mint az élet egyik óriási mérföldkövét, mely valljuk be, még nem is lenne túlzás.

Ezt a mérföldkövet azonban annyira pökhendi összehasonlítással sikerült az Audinak szemléltetni, hogy elsőre nem is értjük, milyen filmet nézünk éppen.

A majd két perces spotban klasszikus életszagú jeleneteket láthatunk, mint az első barátnőt megelőző apa-fia beszélgetés, a könnyűvérű barátnőit lenéző és a szőke herceg megérkezéséig absztinenciát fogadó hölgyike vagy épp a múlt hibái miatt arcát nem vállaló férfi. Mindegyik klisének a konklúziója, hogy inkább várnak még az igazira és nem sietik el életük e fontos döntését. A két legkirívóbb jobbegyenes a frissen felvett munkaerő példája, aki visszautasítja az állást a céges autójának szánt Mercedes miatt valamint a vörös üzletasszony, aki egyenesen szégyenmenethez hasonlítja, hogy BMW-vel kell közlekednie.

A képre kattintva megtalálja a videót 

Az elgondolás nem volt rossz, hiszen az összehasonlító reklámokat általában szereti a közönség, elég, ha a két kólaóriás állandó párharcára gondolunk. A ’Luxury Car Abstinence’ azonban annyira mű ízűre, csöpögősre, ám agresszívra sikerült, hogy a videót értékelő közönség hatvan százalékának eddig nem tetszett a klip, ami ritkaságnak számít a videó-megosztón. A kommentek szintén arról tanúskodnak, hogy inkább szarkasztikusnak és felháborítónak találták a reklámot, mint sem szellemesnek. Habár eddig csupán negyedmillió letöltést ért el a videó, nem valószínű, hogy elnyerné a publikum tetszését a továbbiakban. Itt a lehetőség az Audi számára, hogy átgondolja újévi fogadalmait.

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.12.03
Bag régiójában, a Budapest felé vezető oldalon keletkezett a tűz – közölte az Országos....
2023.12.03
Ennyi idő is elég, hogy kiderüljön. ..
2023.12.03
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: A Télapó nem felejt. ..
2023.12.03
Több mint 50 évvel a legutóbbi Apollo küldetés után az Egyesült Államok megpróbálja újra....
2023.12.03
Részlegesen önzáró differenciálmű, 18 colos kovácsolt könnyűfém keréktárcsa, valamint piros első és....
2023.12.03
A TCR World Tour idei bajnoka lett Michelisz Norbert, aki Budapesten elmondta, hogy kész terve volt....
2023.12.03
A jövő évben érkezik az új Opel Corsa 48V-os hibrid hajtáslánccal felszerelt változata, a modell....
2023.12.03
Böhönye közelében forgalomkorlátozásra kell számítani – jelentette az Országos Katasztrófavédelmi....
2023.12.03
Egy év alatt a hazai üzemanyag-kiskereskedelmi piac meghatározó szereplőjévé vált, és 2024-ben....
2023.12.03
A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló események az Útinform jelentése....