Lexus

Neves manga művészek számára szolgált inspirációul három Lexus modell

2020.05.22.

Lexusok menekülnek egy tűzokádó sárkány elől, megpihennek egy nyugalmas tengeröbölnél, vagy szélsebesen maguk mögött hagynak egy várost, amit hatalmas robbanás dönt romba… és mindez egy olyan műalkotás-sorozatban ölt testet, ami a japán manga képregények kortárs stílusát és kulturális örökségét hordozza. 

A brit Lexus által szponzorált művek hatásosan ragadják meg a Lexusokban felfedezhető, erőteljes japán tradíciókat és karaktert, a képregények stílusában ábrázolva a márka legnépszerűbb modelljeit. A Lexus megbízásából dolgozó művészek Yishan Li, Timothy Kong és Daniel Atanasov voltak, akiknek alkotásaiban az új UX kompakt SUV, a ES szedán és az LC kupé szerepel.

Yishan Li nemzetközi hírű munkái már több mint 30 képregényben jelentek meg. Az UX megszemélyesítéséhez az autó „Új horizontok” című reklámkampányából merített ihletet; ebben egy nő naplemente idején, a tengerparton üldögél az autóján, éppen kipihenve egy nagy kreatív projekt fáradalmait. A kérdésre, hogy mit volt a legnehezebb megrajzolnia, Yishan elmondta: „Az autót! A karosszéria annyira sok precíz ívből és dizájnelemből áll, hogy sokkal nehezebb volt lerajzolni, mint az emberi karaktert.”

Timothy Kong munkája hatásosan egyesíti a japán manga és anime elemeit a legendás nyugati képregényrajzolók stílusával. Timothy egy fantasy-jelenetet álmodott meg, amelyben valaki a Lexus ES szedán volánja mögött ülve szélsebesen menekül egy tűzokádó sárkány elől. Mindezt így magyarázta el: “Úgy döntöttem, hogy egy sárkánnyal hangsúlyozom ki a Lexusok merész formavilágát. A japán kultúrában a sárkányok hihetetlenül erős és büszke teremtményként jelennek meg, és egy ilyen lénnyel szembeszállni igazán bátor dolog.”

A bolgár születésű művészt, Daniel Atanasovot már gyermekként lenyűgözték az anime rajzfilmek. Daniel klasszikus művészetet tanult, majd érdeklődése a manga felé fordult, és ezen belül is a sci-fi, a kaland és a harcművészet foglalkoztatta. Mindez a művében is egyértelműen megjelenik, hiszen rajza egy skarlátvörös Lexus LC kupét ábrázol, amelynek tetején egy harcos figurája egyensúlyoz, a hátteret pedig egy éppen felrobbanó város látképe tölti ki. „Ez volt az első alkalom, amikor arra kértek, hogy rajzoljak meg egy létező autót, méghozzá úgy ábrázolva, mintha egy történet szereplője lenne. Maga az autó önálló lény, ami szoros kapcsolatban áll az emberrel. Éppen ezért nincs is sofőr a kormány mögött, hiszen ez az autó intelligens, önvezető és végtelenül megbízható.”

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.06.02
Július 19-én versenyez a Forma-1-es világbajnokság mezőnye a Hungaroringen - derült ki a sorozat....
2020.06.02
E heti rajzunk készítője T-boy. Rajzának címe: A kánikula már úton van. ..
2020.06.02
A Bosch, a technológiák és szolgáltatások vezető szállítója, miután 2020 márciusától több hazai....
2020.06.02
A GreenGo újításával május végétől egy gyorsabb és pontosabb rendszeren keresztül élvezhetik a....
2020.06.02
Bár a kereskedések szép lassan újranyitnak egész Európában, egyelőre túl korai megjósolni, hogy mit....
2020.06.02
Őrizetbe vettek Zalában egy - nem először - autót vezető 15 éves fiút, aki egy átszerelt rendszámú....
2020.06.02
Fernando Alonso a Dakar Rallyra való felkészülés közben az új 2020-as Toyota Hiluxot is tesztelte:....
2020.06.02
Az Audi új projektet indított: szakemberekből álló csoport fejleszti ki a jövő autóját "Artemis"....
2020.06.02
Szerencsés helyzetben vagyunk mi magyarok, hiszen az Adria csak egy karnyújtásnyira van tőlünk, a....
2020.06.02
A koronavírus okozta korlátozások feloldása után a mobilitás ismét növekedett Bécsben. Sokan....