Lexus

Neves manga művészek számára szolgált inspirációul három Lexus modell

2020.05.22.

Lexusok menekülnek egy tűzokádó sárkány elől, megpihennek egy nyugalmas tengeröbölnél, vagy szélsebesen maguk mögött hagynak egy várost, amit hatalmas robbanás dönt romba… és mindez egy olyan műalkotás-sorozatban ölt testet, ami a japán manga képregények kortárs stílusát és kulturális örökségét hordozza. 

A brit Lexus által szponzorált művek hatásosan ragadják meg a Lexusokban felfedezhető, erőteljes japán tradíciókat és karaktert, a képregények stílusában ábrázolva a márka legnépszerűbb modelljeit. A Lexus megbízásából dolgozó művészek Yishan Li, Timothy Kong és Daniel Atanasov voltak, akiknek alkotásaiban az új UX kompakt SUV, a ES szedán és az LC kupé szerepel.

Yishan Li nemzetközi hírű munkái már több mint 30 képregényben jelentek meg. Az UX megszemélyesítéséhez az autó „Új horizontok” című reklámkampányából merített ihletet; ebben egy nő naplemente idején, a tengerparton üldögél az autóján, éppen kipihenve egy nagy kreatív projekt fáradalmait. A kérdésre, hogy mit volt a legnehezebb megrajzolnia, Yishan elmondta: „Az autót! A karosszéria annyira sok precíz ívből és dizájnelemből áll, hogy sokkal nehezebb volt lerajzolni, mint az emberi karaktert.”

Timothy Kong munkája hatásosan egyesíti a japán manga és anime elemeit a legendás nyugati képregényrajzolók stílusával. Timothy egy fantasy-jelenetet álmodott meg, amelyben valaki a Lexus ES szedán volánja mögött ülve szélsebesen menekül egy tűzokádó sárkány elől. Mindezt így magyarázta el: “Úgy döntöttem, hogy egy sárkánnyal hangsúlyozom ki a Lexusok merész formavilágát. A japán kultúrában a sárkányok hihetetlenül erős és büszke teremtményként jelennek meg, és egy ilyen lénnyel szembeszállni igazán bátor dolog.”

A bolgár születésű művészt, Daniel Atanasovot már gyermekként lenyűgözték az anime rajzfilmek. Daniel klasszikus művészetet tanult, majd érdeklődése a manga felé fordult, és ezen belül is a sci-fi, a kaland és a harcművészet foglalkoztatta. Mindez a művében is egyértelműen megjelenik, hiszen rajza egy skarlátvörös Lexus LC kupét ábrázol, amelynek tetején egy harcos figurája egyensúlyoz, a hátteret pedig egy éppen felrobbanó város látképe tölti ki. „Ez volt az első alkalom, amikor arra kértek, hogy rajzoljak meg egy létező autót, méghozzá úgy ábrázolva, mintha egy történet szereplője lenne. Maga az autó önálló lény, ami szoros kapcsolatban áll az emberrel. Éppen ezért nincs is sofőr a kormány mögött, hiszen ez az autó intelligens, önvezető és végtelenül megbízható.”

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.05.26
Sikertelen volt Richard Branson brit milliárdos cége, a Virgin Orbit első rakétafellövési kísérlete....
2020.05.26
A koronavírus megjelenése mindent felforgatott és gyakorlatilag teljes mértékben uralja a híreket.....
2020.05.26
Az új 5-ös limuzin, az új 5-ös Touring és az új 6-os Gran Turismo is a digitális térben tartja....
2020.05.26
Ezen a héten az M1-es autópályán Tatabánya és Bicske térségében kezdődnek felújítási munkálatok,....
2020.05.26
A fogyasztói kör szélesítését is szolgálja az elektromos autók és robogók vásárlására kiírt....
2020.05.26
Súlyos baleset történt keddre virradó éjszaka: négyen ültek az autóban, egy ember nem élte túl a....
2020.05.26
A CUPRA e-Racer nagyobb teljesítménnyel és zéró kibocsátással újul meg, végsebessége elérheti a 270....
2020.05.25
Megállíthatatlanul szivárognak be a modern technológiai megoldások az autóipar világába, kezdve a....
2020.05.25
A címben feltett kérdésre nincs igazán kategorikus válasz. A választék széles, mint az autók....
2020.05.25
Zhao Yun Sheng Kínából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....