lauda

Niki Lauda: jó döntés volt Bottas szerződtetése

2017.12.25.

A Mercedes tanácsadója, Niki Lauda egyértelműen kijelentette, a csapat jó döntést hozott, amikor Valtteri Bottast igazolta a tavalyi szezon végén visszavonuló Nico Rosberg helyére. A tapasztalt szakember szerint a finn, megtette, amit az istálló elvárt.

Az akkor frissen megkoronázott világbajnok, Nico Rosberg mindenkit meglepett, amikor a tavalyi FIA gálán bejelentette, azonnal visszavonul a versenyzéstől. Némi gondolkodás után a Mercedes Valtteri Bottast igazolta a helyére, aki első szezonjában nem tudott harcba szállni a végső győzelemért – Lewis Hamilton és Sebastian Vettel mögött harmadik lett a bajnokságban.Teljesítményét többen kritikával illették, és megjegyezték, a Mercedes egy olyan „stabil klasszist” is választhatott volna helyette, mint például Fernando Alonso. A németek sportigazgatója, Toto Wolff viszont rendre megvédte a csapat döntését.

Most kollégája, a pilóták teljesítményét általában jóval szigorúbban értékelő Niki Lauda is hasonló kijelentést tett a finn szerződtetése kapcsán, amikor a Mercedes versenyzőiről kérdezték. „Nem tudom, miért vonult vissza Nico, Lewis viszont mostanra egy olyan szintet ért el, melyen már jóformán lehetetlen megverni” – kezdte a világbajnok méltatásával.- Bottas szerződtetése helyes döntés volt. Elvégezte a feladatát, motiválta Lewist. Noha jobb teljesítményt is nyújthatott volna, az autónk eléggé nehezen vezethető volt, szóval többet nem is igazán hozhatott volna ki belőle – jegyezte meg Lauda, majd hozzátette, a finn jó csapatjátékos volt.

Ami a folytatást illeti, a Mercedes idén is egyéves szerződést kötött Bottasszal, akinek tehát jövőre is bizonyítania kell, megérdemli a helyét a mezőny egyik élcsapatánál. Ő maga ezzel kapcsolatban elmondta, már tudja, min kell javítania, ha harcban akar lenni a világbajnoki diadalért: stabilabban kell teljesítenie, és több futamgyőzelmet kell szereznie.

Forrás: m4sport.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.24
Nézze meg a videót! ..
2022.05.24
Világszerte egyre több ország tervezi a belső égésű motorral rendelkező autók fokozatos kivezetését....
2022.05.24
A Lexus ügyfelei nem átlagos emberek. Olyan individuumok, akik nem érik be a kézenfekvő....
2022.05.24
A terepmotoros EnduroGP világbajnoki sorozat magyarországi futamát és a ZEG Rally Show raliversenyt....
2022.05.24
Megkezdődött a teljesen elektromos VW ID.4 gyártása Emdenben. A cég tájékoztatása szerint....
2022.05.24
Ismét optimistább a német exportipar, azon belül is az autóipar. Az Ifo szerint a gépiparban is „....
2022.05.24
Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 34-es kilométerszelvényében egy kisbusz....
2022.05.24
Kiváló nyereségesség a díjbevétel és a működési eredmény növekedésével; kivételesen szilárd....
2022.05.24
Év Gyára 2021 díjat nyert a Bridgestone Tatabánya a „Legjobb menedzsment folyamatok” kategóriában.....
2022.05.24
Innováció, edukáció, környezetvédelem, élmény, mindez egy helyen és úgy tálalva, hogy valamennyi....