Nissan Ígéret Program

A Nissan elindul a Formula E bajnokságban

2018.05.19.

A nagy érdeklődésnek örvendő Nissan Formula E autó először a Genfi Autószalonon mutatkozott be, majd a New York-i Autókiállításon ismerkedhetett meg vele a közönség, Los Angelesben pedig számos VIP-vendég is testközelből láthatta.

Margot Robbie színésznő, a Nissan nagykövete az eseményen beszélt arról, hogy mekkora élményt jelentett számára egy elektromos autó vezetése a városban, és elmondta, büszkeséggel tölti el, hogy a Nissan elektromos járműveinek nagykövete lehet. „Számos olyan Nissan kezdeményezéssel találkoztam, melyek célja az autós közlekedésben a levegő tisztábbá tétele, vagy az, hogy világszerte igazságosabbá tegyék az áramhoz való hozzáférést. És most ez is elérkezett: egy fantasztikus Formula E autó,” mondta el Robbie. „Érdeklődve várom, hogy lássam, hogyan fejlődik tovább a Nissan elektromos járműkínálata, és milyen új és érdekfeszítő technológiákat adnak a közösségek kezébe világszerte.”

A Nissan belépése az elektromos, utcai pályákon zajló sorozatba egybeesik a Formula E autók új generációjának bevezetésével, melyek látványos új aerodinamikai csomagot, illetve teljesen új akkumulátort és hajtásláncot kaptak. A színösszeállítást Japánban tervezte a Nissan globális tervezőcsapata.

A Nissan az első japán autómárka, mely megméreti magát a Formula E sorozatban. A márka nevezése az Intelligent Mobilty következő lépése. Az Intelligent Mobility az a jövőkép, mely összefogja a vállalatnak az autóhasználattal, az alkalmazott hajtásrendszerekkel, valamint az autók társadalmi integrációjával kapcsolatos fejlesztési terveit.

„A Nissan büszke arra, hogy innovatív működésének köszönhetően vezető szerepet tölt be az elektromos járművek technológiáinak fejlesztése terén, és immár több mint 320 000 Nissan LEAF járművet értékesített világszerte. Ezért a Formula E részvétel egy természetes előrelépés, és örömünkre szolgál, hogy Margot Robbie segítségünkre van üzenetünk közvetítésében világszerte,” tette hozzá Daniel Schilacci, a Nissan Motor Co., Ltd ügyvezető alelnöke. „A Nissan mérnökei már várják a Formula E versenyeit, hiszen ők fejlesztik a jövő elektromos járműveinek technológiáit. A futamokon a világ nagyvárosainak központjaiban versenyezhetünk, így ez a felület tökéletes lehetőséget kínál számunkra a Nissan Intelligent Mobility bemutatására.”

Michael Carcamo, a Nissan globális motorsport igazgatója egyetértett. „A Nissan részvétele az ABB FIA Formula E bajnokságban kulcsfontosságú fejlesztési platformot kínál elektromos járműtechnológiáinknak”, tette hozzá. „Az, hogy a versenyek ugyanazokon az utcákon zajlanak, ahol LEAF járműveink vásárlói nap mint nap közlekednek valódi előnyökkel kecsegtet – versenyautóink valós útviszonyok közt versenyeznek majd, és az így megszerzett tudást kamatoztathatjuk majd legújabb elektromos járműveink finomítása során.”

Októberben Robbie három új, fenntarthatósággal kapcsolatos kísérleti Nissan projektet jelentett be. Ezek célja az energiához való hozzáférés, illetve a katasztrófa-elhárítás hatékonyabbá tétele a Nissan globális szakember-gárdájának tudására, találékonyságára, és tapasztalataira építve. Az egyik projekt célja egy mikrohálózatokra épülő rendszer kiépítése, mely elektromos árammal látná el a fejlődő országok olyan helyi közösségeit, akik nem férnek hozzá az energiaellátáshoz; a másik projekt célja, hogy a Nissan, partnerszervezetekkel együttműködve, megtalálja, hogyan jelenthetnek segítséget technológiái a természeti katasztrófák esetén.

A Formula E versenysorozat ötödik szezonja várhatóan 2018 decemberében kezdődik, és a világ számos városába, többek között New Yorkba, Párizsba, Rómába, Zürichbe és Hongkongba is ellátogat majd.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.20
A HangZóna mai vendége Rusznák András igazságügyi járműszakértő. ..
2024.06.20
A Múzeumok éjszakáján, szombaton nyílik meg a Földalatti Vasúti Múzeum új kiállítása, amely a 150....
2024.06.20
1999-ben történelmet írt a BMW V12 LMR, ami két Le Mans korszak között tudta megnyerni a 24 órás....
2024.06.20
Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma májusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai....
2024.06.20
A Le Mans-i 24 órás versenyen debütált a Michelin bemutatja levegő nélküli holdjárókerekének....
2024.06.20
Május végén rendezték meg a szlovákiai Svidnikben az idei Big Rocket Cup-ot, melyre a Szegedi....
2024.06.20
A Miskolci Egyetem (ME) és a CATL Debrecen együttműködési megállapodást kötött, amely szerint a....
2024.06.20
Dubaj rendőrsége ezen a héten avatta fel a Tesla elektromosautó-gyár extravagáns terepjárójának....
2024.06.20
Májusban 63 százalékkal nőtt az újonnan forgalomba helyezett villanyautók száma Magyarországon. ..
2024.06.20
A Mercedes jelenleg zajló beruházásai nyomán Magyarország legnagyobb kapacitással bíró autógyára....