Nissan Qashqai

A Nissan vissza szeretné csábítani a márka szerelmeseit

2021.10.19.

Különleges szervíz programmal és játékkal kedveskedik a Nissan.

Az európai CO2 szabályozás, a biztonsági normák szigorodása és nem utolsó sorban a globális félvezető hiány miatt az utóbbi időben áremelkedés tapasztalható az újautó piacon. Ezzel párhuzamosan hosszabb ideig tartják meg a tulajdonosok az autóikat, illetve egyre népszerűbb a használtautó vásárlás is. Mindezek következtében egyre fontosabb a használtautók szakszerű szervizelése versenyképes áron.

Az általános vélekedés szerint a márkaszervizek drágábban dolgoznak a független szervizekhez képest. Sokszor elfelejtjük, hogy a márkaszerviz magasabb üzemeltetési költségei mellett magasabb szintű szolgáltatást is tud nyújtani: gyári célszerszámok, folyamatosan képzett mesterszerelők, közvetlen egyeztetési lehetőség a gyártóval problémás javítások esetére, illetve gyári és alvázszám-specifikus alkatrészek rendelésének lehetősége, de sok további olyan szolgáltatást is kaphat itt az ügyfél, amik a független szervizekben gyári támogatás híján nem is elérhetőek. Nyilván a kisebb, nem az adott márkához köthető szervizek is igyekeznek képezni magukat, de nem jellemző a piacon, hogy egy autómárka továbbképzéseire a hálózatán kívülről is meghívjon szerelőket. Az is elképzelhető, hogy egy márkafüggetlen szerviz is megszerzi a gyári diagnosztikai eszközt, de a szoftvert nem tudja frissíteni gyártói támogatás nélkül.

A Nissan most egy olyan programmal állt elő, amelyben a fenti márkaszerviz szolgáltatásokat a garanciaidőn túli autóval rendelkező ügyfelek valóban versenyképes áron tudják igénybe venni. A Nissan Zen Szerviz lényege nemcsak a szakszerűség, hanem az ügyfelek nyugalma is. 

“Manapság, ha meghallja valaki azt a szót, hogy ’márkaszerviz’, azonnal az jut eszébe, hogy drága lesz. Célunk az, hogy eloszlassuk ügyfeleink fejében ezt a tévhitet. Számunkra elsődleges, hogy az ügyfelek a garanciaidő leteltével is bizalommal hozzák vissza gépjárműveiket a Nissan márkaszervizekbe. Ezért vezettük be a Nissan Zen Szervizt programot. A ZEN a távolkeleti kultúra szimbólumaként világszerte a nyugalmat és a természettel való egyensúlyt jelképezi. Japán márka forgalmazójaként ezt a szemléletmódot szeretnénk átadni minden Nissan tulajdonos számára, ezért biztosítunk +1 év Assistance szolgáltatást minden éves karbantartás után garanciaidő leteltével is.” – mondta Mihályi Norbert a Nissan regionális vevőszolgálati igazgatója.

A program keretén belül a Nissan ügyfelek egy kedvezményes alap karbantartási csomagot kapnak, mely gyári műszeres átvizsgálást, olajcserét, olaj-, levegő-, és pollenszűrő cserét tartalmaz, valamint megkapják a +1 év ingyenes Nissan Assistance szolgáltatást (ez egyébként ugyanannak az Assistance szolgáltatásnak a meghosszabbítása, ami az új gépjárművekhez jár a garanciaidőn belül). „A kedvezményes csomagárakon túl extra kedvezményt biztosítunk egyéb kopó-forgó alkatrészekre is, melyekről a Nissan márkaszervizekben érdeklődhetnek az ügyfeleink. A márkaszerviz további előnye, hogy minden esetben tájékoztatni tudjuk ügyfeleinket, ha a gépjárművén esetlegesen van nyitott visszahívási kampány, amit előre egyeztetett időpontban ingyenesen el is tudnak végezni a kollégák.” – tette hozzá Mihályi Norbert. 

A Nissan képviselői szerint egyértelműen versenyképes a Nissan Zen Szerviz csomagára. A program indítása előtt végeztek egy anonim felmérést az árakról a független szakszervizek között, és az eredmény meglepő volt. A felmérés során egy Nissan Zen Szervizhez hasonló ajánlatot kértek be a legnépszerűbb Nissan modellre, a Nissan Qashqai-ra (J11-es modellre). Mindegyik ajánlat tartalmazta az olajcserét és a szűrők cseréjét, azonban az átvizsgálás már nem mindenhol volt része az ajánlatnak. Országszerte 13 különböző szakszerviztől érkezett be ajánlat, melyekből 4 drágább, 3 közel azonos árú és 6 pedig olcsóbb volt a Zen Szervizhez képest. Kivétel nélkül egyik szervizcsomag sem tartalmazott Assistance szolgáltatást. Ha ez utóbbit is beleszámítjuk az árba (ami egy évre márkától függően, hozzávetőlegesen 10 000 Ft), akkor a kép már úgy módosul, hogy 7 drágább, 3 közel azonos és 3 továbbra is olcsóbb marad – vagyis ilyen szemléletben a szolgáltatás ára már abszolút versenyképes. Valamint van még egy olyan hozzáadott érték a Nissan márkaszervizek esetében, amit egyik ajánlattevő sem tudott biztosítani: nem tudták még alvázszám alapján sem ellenőrizni, hogy van-e visszahívási kampány az autóra, és az el lett-e már végezve (akár bármelyik külföldi márkaszervizben) – ez pedig további nyugalmat biztosít az ügyfelek számára.

A szervizprogram bevezetése kapcsán a Nissan most egy nyereményjátékot is hirdet: október 18. és január 31. között bárki, aki beviszi garancia időn túli Nissan gépjárművét Nissan márkaszervizbe és megvásárolja a Nissan Zen Szerviz csomagot, akkor azon 5 szerencsés nyertes egyike lehet, aki jövőre ingyen veheti igénybe ezt a szolgáltatást.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.13
A hely szelleme is számít, Monacóban vagyonokat ért a legolcsóbban elárverezett Formula versenyautó....
2024.07.13
Kisiklott Romániában a Bécs-Budapest-Bukarest útvonalon közlekedő Dacia nemzetközi gyorsvonat....
2024.07.13
Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Tata előtt két személyautó ütközött össze. A 72-es....
2024.07.13
Short Blade nevet kapott a Geely kisebb, ám sokkal nagyobb energiasűrűségű LFP akkumulátora, aminek....
2024.07.13
Sokkoló hír terjed a német konszernnel összefüggésben, mely szerint az alkalmazottai 40%-át is....
2024.07.13
Nemcsak a színe vadító, hanem a lénye is vonzó. A Volvo EX30 igazi különlegesség, nem csoda, hogy....
2024.07.13
A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint halálos baleset történt....
2024.07.13
Palackozott vizet oszt a harmadfokú hőségriasztás meghosszabbítása miatt július 18-ig a MÁV-START....
2024.07.13
A várakozási idő csökkentése érdekében csak kilépő irányban üzemel a röszkei közúti határátkelőhely....
2024.07.13
Július 12-14. között a Magyar Országos Rally bajnokság negyedik versenyével, a Székesfehérvár....