technológia

Olcsóbb szénszálak a könnyűszerkezetes építésmódokhoz

2018.06.18.

A szénszálgyártás még mindig túl költséges a tömegpiac számára. Ezen változtathat a ComCarbon technológia, a német Fraunhofer Intézet által kifejlesztve, amely olcsó, olvasztott tekercseléses folyamatot valósít meg speciális, olvasztható PAN kopolimerekkel.

Noha a szakértők körében továbbra is a legmodernebb könnyűszerkezet-erősítési módként van számon tartva a karbonszálas technológia, nehezen képes betörni a tömeggyártás és a tömegpiac területére. Az autóipar, az építőipar és egyéb ágazatok az olcsóbb üvegszálas és természetes szálas technológiákat használják. Ennek fő oka a szénszál esetében felmerülő magas gyártási költség. Ahhoz, hogy széles körben népszerűvé váljon ez a megoldás az említett ágazatokban, jelentős árcsökkenés szükséges.

A német Fraunhofer Intézet kutatói új módszert fejlesztettek ki a karbonszál gyártásához, amely jóval költséghatékonyabb a jelenleg elterjedt és széles körben alkalmazott technológiánál. Ennek lényege a poliakrilonitril szálban rejlik (PAN), amely egy prekurzor anyaga a hagyományos szénszálnak, és amely a gyártási költségek körülbelül felét teszi ki. Ezen prekurzor szálak alapesetben nem olvaszthatók, emiatt drága, oldószeres centrifugálással születnek.

60%-os költségcsökkentés

„Egy olyan alternatívát fejlesztettünk ki a PAN-alapú előanyag technológiához, amely körülbelül 60%-os prekurzor költségcsökkenést eredményez. Nagy vonalakban, ez az olcsó olvasztásos centrifugálásos folyamaton alapszik, speciális, olvasztható PAN kopolimereken, amelyet kifejezetten erre a célra fejlesztettünk ki” – magyarázta Johannes Ganster professzor, a bipolimer-kutató részleg vezetője. „Amint szilárd állapotba hozhatók ezen kopolimerek, a költséghatékony prekurzor szálaik bedolgozhatók a karbonszálakba – éppen úgy, mint a hagyományos és megszokott esetben.”

Az intézet szerint számos gazdasági és ökológiai előnye van az olvasztásos tekercselésnek az oldószeres megoldáshoz képest. Nincsen szükség környezetkárosító oldószerek drága újrahasznosítására például, illetve ezek elhagyásával a tekercseléskor alkalmazott megforgatási sebesség az eredeti sokszorosa lehet a 100%-ban homogén anyagnak köszönhetően.

A prekurzor szálakat stabilizáló és karbonizáló folyamatoknak kell alávetni ahhoz, hogy karbonszálak válhassanak belőlük. Éppen ezért az olvasztva fonott szálaknak szilárd állapotba kell kerülniük. Amint az előstabilizálódás befejeződött, a többszálú fonalat folyamatosan hagyományos stabilizáló kemencébe továbbítják, ahol karbonizálódik egészen 1600 Celsius-fokos hőmérsékleten.

Forrás: 
www.springerprofessional.de

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.11
Fennállása eddigi legeredményesebb júniusi értékesítési eredményét könyvelhette el idén a BMW....
2020.07.11
A gyorsaság nem boszorkányság, szól a mondás – de nagyon drága. Érdekes eltűnődni rajta, hogy....
2020.07.11
A GTI GTC nevű túraautó az Africa’s Global Touring Car bajnokságban vesz majd részt. ..
2020.07.11
Ivailo Cvetkov Bulgáriából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.07.11
A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte a Forma-1-es....
2020.07.11
Iveco gyártmányú gázüzemű autóbuszt tesztel a Volánbusz Zalaegerszegen a Danube Truck Magyarország....
2020.07.11
A győri rendőrök elfogtak egy fiatal járművezetőt, aki az egyik belvárosi körforgalomban....
2020.07.11
Elkészült a 4-es számú főúton a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. termináljához vezető új,....
2020.07.11
Amikor nálam járt a Peugeot 208, még nem tudtam, hogy hamarosan megválasztják Európa Év Autójának.....
2020.07.11
A hálózatról tölthető BMW és MINI modellekből az előző év első hat havi teljesítményéhez képest 3,4....