BMW Group

Olyan gumit csinált a BMW és a Pirelli, amivel nőhet az elektromos kocsik hatótávja

2024.06.13.

A BMW Group és a Pirelli közösen fejlesztette ki a vadonatúj, 20” méretű P Zero Winter 2 téli gumiabroncsot, amelynek középpontjában az „A osztályú” gördülési ellenállásnak köszönhetően a minél nagyobb tisztán elektromos hatótávolság áll.

A jövőbe mutató együttműködés gyümölcse új mércét állít fel a tisztán elektromos meghajtású modellekhez tervezett gumiabroncsok mezőnyében, nem csupán kivételes vezetési élményt és nagyobb tisztán elektromos hatótávolságot, de kompromisszumoktól mentes menetkomfortot és kimagasló teljesítményt is kínálva – kiváltképp téli körülmények között, mindegyik útfelületen.

A BMW sorozatgyártásban kínált modelljei alatt minden esetben a legmagasabb minőségi és technológiai szabványok mentén, kifejezetten az adott modell sajátosságai szerint megtervezett gumiabroncsok gurulnak, amelyeket a bajor prémiummárka egyedi csillagjelölései hitelesítenek. Ez utóbbiak garantálják, hogy a BMW modelljei alá szerelt gumiabroncsok a BMW által támasztott legszigorúbb elvárásoknak is maradéktalanul megfelelnek, optimális teljesítményt és biztonságot garantálva. Ezt erősíti a Pirelli Perfect Fit stratégiája is, amelynek égisze alatt minden speciális gumiabroncsot a leendő autótípus sajátosságai szerint fejlesztenek tovább.

A nyári gumiabroncsokhoz képest a téli gumiabroncsok nagyobb gördülési ellenállásukkal képesek növelni az adott autó tisztán elektromos hatótávolságát, mivel összetételüket és futófelület-mintázatukat a havas és nedves, hideg aszfalton való tapadásra optimalizálták. A gumiabroncs gördülési ellenállása a guruláshoz szükséges erőkifejtés mértékét írja le, ami közvetlenül befolyásolja az autó hatótávolságát. Az új, Pirellivel együttműködésben kifejlesztett, 20” méretű gumiabroncs a hagyományos téli gumiabroncsokhoz képest akár 50 kilométerrel nagyobb tisztán elektromos hatótávolságot is eredményez a BMW i7 számára. A Pirelli P Zero Winter 2 gumiabroncs jelentős technológiai előrelépésnek tekinthető, kiváltképp az összetétel és a futófelület-mintázat terén.

„A BMW Group és a Pirelli közötti együttműködés fontos mérföldkőnek számít a téli gumiabroncsok által kínált tisztán elektromos hatótávolságokat növelni képes technológiai innovációk terén” – fogalmazott Dr. Mihiar Ayoubi, a BMW Group vezetési élményt fejlesztő részlegének alelnöke. „Büszkék vagyunk a Pirelli oldalán felépített partnerségre, amelynek eredményeként olyan kivételes vezetési élményt kínálhatunk ügyfeleinknek, amely télen a havas és nedves útviszonyok között ismert, magas szintű teljesítményt tisztán elektromos meghajtású modelljeink nagyobb hatótávolságával egyesíti. E gumiabroncsok az ékes példái azon törekvéseinknek, amelyek mentén modelljeink határait minden tekintetben kitoljuk” – tette hozzá.

A BMW Group és a Pirelli közös fejlesztése összhangban van a két vállalat fenntarthatósági céljaival: ahol csak technikailag lehetséges, megújuló alapanyagokat használnak és csökkentik létesítményeik ökológiai lábnyomát. E partnerség a BMW és a Pirelli környezettudatos mobilitásról alkotott közös elképzelését helyezi a középpontba és a gumiabroncs-technológia határainak szüntelen feszegetése iránti elköteleződésüket hirdeti. A Pirelli P Zero Winter 2 gumiabroncs 2024 augusztusától lesz elérhető a BMW 7-es sorozat számára. A cél az, hogy az innovatív technológiát hamarosan a BMW további modellsorozatai is megörököljék, kezdve 2024 második felében az új BMW X3 modellel.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.23
Máris tiltakozik az ellenzék.   ..
2024.07.23
A német luxusautó-gyártó rontotta 2024-re vonatkozó bevételi előrejelzését, mert egy árvíz....
2024.07.23
A használtautó-kereskedők egyik szeme sír, a másik nevet: a forgalom bővül, ugyanis ötvenezerrel....
2024.07.23
Az Audi Forma-1-es csapata bejelentette üzemanyag- és kenőanyag-partnereit. Amint azt az....
2024.07.23
Ez 35,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi mennyiséget – derült ki az orosz vámhatóság....
2024.07.23
A 71-es főúton ellenőriztek a járőrök. ..
2024.07.23
Az Automobili Lamborghini zsinórban hatodik alkalommal nyitotta meg az exkluzív és fényűző....
2024.07.23
Újabb gyorsforgalmi közúti kapcsolat létesül Magyarország és Ausztria között - közölte az Építési....
2024.07.23
A Kecskeméti Járási Ügyészség lopás kísérlete miatt vádat emelt két férfival szemben, akik egy....
2024.07.23
A dél-koreai autóipari beszállító vállalat új, mintegy 21 milliárd forint értékű beruházása....