logisztika

Opel villanyautókat választott a logisztikai szolgáltató

2023.06.02.

Ha a fenntarthatóságról van szó, a hamburgi székhelyű intralogisztikai szolgáltató, a Still, halad a korral. Kísérleti projekt keretében a szervizflottában két elektromos teherautót állítanak be. A tesztfázis sikeres lezárása után elektromos járművekkel bővítik a parkot.

 

A klímavédelem és a fenntarthatóság iránti társadalmi tudatosság gyorsan növekszik. "Valóban, ügyfeleink egyre gyakrabban kérdeznek bennünket fenntarthatósági erőfeszítéseinkről. Annál inkább örülök, hogy tiszta lelkiismerettel tudunk válaszolni az ezzel kapcsolatos kérdésekre" - nyilatkozta Frank Müller, a logisztikai vállalat alelnöke. Ez a tudatosság azonban nem most alakult ki, amikor a téma minden oldalról élénk vita tárgyát képezte. "Sokkal inkább a vállalati DNS-ünk szerves része" - folytatta Müller - "ezért nem nyugszunk a babérjainkon. Célunk a nulla kibocsátás a teljes ellátási láncban."

Az intralogisztikai szolgáltató már a múlt év közepén töltőállomásokat állított fel elektromos járművek számára a hamburgi székhelyén. Nemcsak a cég elektromos meghajtású járművei, hanem az alkalmazottak és a látogatók elektromos autói számára is van töltési lehetőség. A töltőállomásokhoz szükséges villamos energiát - mint minden villamos energiát - zöld forrásból szerzik be. "Ez azt jelenti, hogy töltőállomásaink jelentősen hozzájárulnak a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez" - erősítette meg Stefan Sanny, a létesítménygazdálkodás és műszaki szolgáltatások igazgatója.

Az első elektromos meghajtású szolgálati járművek - ezek 136 lóerős, 75 kWh kapacitású akkumulátorokkal szerelt Opel Vivaro-e Cargo elektromos teherautók - bevezetésével a cég megteszi a kötelező lépést fenntarthatósági stratégiájában. A kísérleti projekt keretében kezdetben egy éven keresztül adatokat gyűjtenek arról, hogy ezek az alternatív meghajtási rendszerek hogyan egyeztethetők össze a vállalat szolgáltatási filozófiájával. Tapasztalatokat és információkat gyűjtenek, amelyeket aztán részletesen kiértékelnek. Milyen a lesz a szolgáltatás olyan területeken, ahol a töltőinfrastruktúra nem ideális? Milyen hatótávolságokat érnek el a feltöltött járművekkel? Hogyan befolyásolják a különböző időjárási körülmények az e-járművek hatékonyságát?"

A tapasztalatok alapján a cég ezután dönt arról, hogy a jövőben hogyan bővíti tovább a villamosított szolgáltatási flottát. "Mindamellett mindent megteszünk annak érdekében, hogy sikerüljön egyensúlyt teremtenünk fenntarthatósági céljaink és magas szolgáltatási színvonalunk között. Végül is elkötelezettek vagyunk ügyfeleink és a környezet iránt" - tette hozzá Frank Müller. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.24
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Vannak még csodák. ..
2023.09.24
Épp 40 éve, 1983. szeptember 14-én súlyos magyar autóbusz-baleset történt Graz közelében. A....
2023.09.24
Megnyerte a gyorsasági kamion Európa-bajnokság Le Mans-i hétvégéjének vasárnapi első futamát Kiss....
2023.09.24
Az AvtoVAZ alelnöke "drámai munkaerőhiányról" beszélt legutóbbi nyilatkozatában. A szakember....
2023.09.24
A japán luxusmárka felgyorsítja az akkumulátoros elektromos autók fejlesztését és a karbonsemleges....
2023.09.24
Az első futamon rajt-cél győzelmet aratott, míg a másodikon negyedikként ért célba Kiss Norbert, a....
2023.09.24
A Rally Hungary-n indul első alkalommal raliversenyen a túraautó világkupa 2019-es bajnoka, hogy a....
2023.09.24
Lantos Csaba a járműgyártás megtekintése mellett a gyár karbonsemleges energiamenedzsment....
2023.09.24
Bringa- és rollermegosztó szolgáltatókat tesztelt a Tudatos Vásárlók Egyesülete. ..
2023.09.24
A Magyar Közút szakemberei sem hittek a szemüknek a felvétel láttán. ..