autógyártás

Összkerékhajtással is elérhető lesz az új Ford Galaxy

2015.05.06.

A Ford bejelentette, hogy a vadonatúj Galaxy összkerékhajtással is elérhető lesz. Ez észrevétlenül kapcsol az elsőkerékhajtás és az összkerékhajtás között, automatikusan javítva az autó úttartását és tapadását, ami – különösen a csúszós utakon – jelentős mértékben növeli a biztonságot.

A rendszer minden 16 ezredmásodpercben (ami egy pislogás egyhuszad részének felel meg) megméri a kerekek tapadását, és 100 ezredmásodperc alatt képes megváltoztatni a forgatónyomaték elosztását az egyes kerekek között – méghozzá úgy, hogy szükség esetén akár az összes vonóerőt a hátsó kerekekhez irányítja.

Azáltal, hogy mindig csak akkor és oda irányít vonóerőt, amikor és ahová szükséges, az Intelligens AWD – az állandó összkerékhajtással szemben – csupán minimális hatással van az üzemanyag-fogyasztásra és a CO₂-kibocsátásra.


– Európa-szerte családok nőttek fel a Galaxy modellel. A vásárlók sokra becsülték, hogy ez az autó hét személyt is első osztályú kényelemben és biztonságban számít, s hogy páratlan variálhatóságával újra meg újra kellemes meglepetést okoz – fogalmaz Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. „A tapadást aktívan javító Intelligens Összkerékhajtásával a vadonatúj Galaxy most még megnyugtatóbb utazást kínál.”

A fejlett technológiájú Galaxy hétüléses személyszállítóról már április elején “lehullott a lepel”, amikor egy mozgó tréleren feltűnt a híres illuzionista, Darcy Oake egyik mutatványában. A Ford egyébiránt egyre több modelljéhez kínál Intelligens Összkerékhajtást: a vállalat európai palettáján a rendszer már elérhető a Kuga SUV, a vadonatúj Mondeo, az S-MAX és az idei év későbbi szakaszában érkező, prémium Edge SUV kínálatában.


– Az Intelligens Összkerékhajtás szükség esetén aktiválódik, így a téli utakon hatékonyan növeli az autó tapadását, tovább javítva a jellegzetes, személyautós menetdinamikát – méghozzá úgy, hogy csupán minimális mértékben növeli a fogyasztást, és nem rontja az autó kifinomult működését. Az Intelligens AWD segítségével a Galaxy tulajdonosa akár 2000 kilogrammot is vontathat.” – magyarázza nyilatkozta Ulrich Koesters, a Ford Európa termékcsalád-igazgatója.

A vadonatúj Galaxy-modellcsaládban az Intelligens AWD a hatfokozatú manuális sebességváltóval szerelt 150 lóerős, 2,0 literes TDCi motorhoz és a hatfokozatú PowerShift automata sebességváltóval összekapcsolt 180 lóerős, 2,0 literes TDCi erőforráshoz rendelhető meg. A Galaxy motorpalettáján emellett szerepel még a 2,0 literes TDCi blokk 120 lóerős változata is, valamint a Ford új, 210 lóerős 2,0 literes TDCi Bi-turbo motorja, amely még gyorsabb gázreakciókat kínál, és 450 Nm forgatónyomatéka már 2000 1/perc fordulatszámtól rendelkezésre áll.


A benzinmotorok közt megtalálható a Ford új, üzemanyag-takarékos, 160 lóerős, 1,5 literes EcoBoost erőforrása és a 2,0 literes, 240 lóerős EcoBoost blokk is. A Galaxy minden motorja megfelel az Euro VI károsanyag-kibocsátási előírásnak; az Intelligens Visszatápláló Töltés, az Auto-Start-Stop és az Aktív Hűtőrács technológiák alkalmazásának köszönhetően a modell legalacsonyabb CO₂-kibocsátási értéke 129 g/km.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.12.05
Vannak vagy talán voltak olyan hírek, hogy a Jaguar megszünteti a limuzin gyártást és kivonul a....
2021.12.05
Félpályás útlezárás mellett helyszínelnek a rendőrök - írja a police.hu. ..
2021.12.05
Növelni tudta enyhén a járműeladást az idén az Óbudai Javító Kft. a koronavírus-válság sújtotta....
2021.12.05
A Budapesti Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési kisfilmmel hívja fel a figyelmet arra, hogy....
2021.12.05
Elkezdődött a december, aki eddig nem készítette fel az autóját a téli időszakra, ne várjon tovább....
2021.12.05
A magyarországi autópiacon a következő időszakban nem valószínű a 2020. évihez hasonló visszaesés,....
2021.12.05
A Budapest felé vezető oldalon történt az eset - írja a Katasztrófavédelem honlapja. ..
2021.12.05
Úgy tűnik, hogy érdemes megjegyezni a Gaussin nevet, hiszen a szándékaik komolyan a nullemissziós....
2021.12.04
Az amerikai Anderson Economic Group piackutató október végén megjelent tanulmánya meglepő dolgot....
2021.12.04
A Deep Space Projekt néven fejlesztett autó közel egymilliárd forintba fog kerülni. ..