Kiss Norbert

Példaértékű gesztus Kiss Norbitól

2015.04.16.

Az autósport történetében nemcsak példaértékű, hanem egyúttal páratlan eseménynek is nevezhető az Oxxo Energy Truck Race Team pilótájának tette, akinek versenykamionján - a csapat szponzori matricái mellett - helyet kapott az óbudai Macskaárvaház Alapítvány nevét és számlaszámát hirdető vignetta is.

Szöveg: Horváth Miklós, Fotó: Pál Laca

Természetesen itt nem csak egy „híres vagyok, és a nevemet adom egy civil szervezet által képviselt ügy mellé” jellegű marketingfogásnak lehettünk tanúi, hiszen a hatszoros magyar bajnok autóversenyző és a 2014-es szezon FIA ETRC-bajnoka, aktivistája és egyben kuratóriumi tagja is az említett állatvédő szervezetnek. Bóday Pál a Macskaárvaház Kuratóriumi elnöke szerint Norbi hetente több alkalommal is segítséget nyújt saját kezűleg a kisállatok mentése és a menhely egyéb teendői során.

Norbi és párja két mentett cicával osztja meg otthonát a mindennapokban. A cicák iránti rajongását és elkötelezettségét abszolút mértékben támogatja csapat vezetősége és tulajdonosai - további képek a galériában

Bóday Pál köszöntőjét követően kihangsúlyozta, hogy még soha nem fordult elő az autó- és motorsport történetében, hogy egy nemzetközi szinten jegyzett versenyző egy állatvédő szervezet logóját és számlaszámát hirdetve álljon a rajtvonal mögé. A gesztusnak elsősorban a tudatformáló erejét tartotta szem előtt Bóday Pál, az ötletgazda, amikor is megosztotta elképzelését a legeredményesebb magyar autóversenyzővel, Kiss Norbival, aki azonnal  Jobbágy Ákoshoz fordult csapatfőnöki jóváhagyásért – tudtuk meg a sztori hétterét a sajtótájékoztatón.

Le Mans-tól Misanóig, valamint a Nürburgringtől a Hungaroringig minden verseny helyszínén látható lesz az Európa-bajnoki címvédő kamionján, hogy a macskák elkötelezett védelmezője - mondta Bóday Pál (balról) a Macskaárvaház Kuratóriumi elnöke

Az Oxxo Energy Truck Race Team csapatfőnöke rövid beszédében kitért arra, hogy az idei szezonban a csapat minden erejét Norbira koncentrálja és a legfőbb cél nem más, mint a címvédés. A legnagyobb kihívást a Hungaroringen szeptember 5-én és 6-án megrendezésre kerülő futamgyőzelem jelenti, ugyanis kamionok utoljára 25 évvel ezelőtt versenyeztek a magyar aszfaltcsíkon, ennek okán igazán felemelő érzés lenne ezt az emlékezetes eseményt megkoronázni egy hazai pályán és hazai közönség előtt megszerzett győzelemmel – mondta Jobbágy Ákos.

(Balról-jobbra) Kiss Norbi, Bús Balázs - Óbuda polgármestere, Jobbágy Ákos - OXXO Racing Team csapatfőnöke

Az eseményen jelen volt többek között Bús Balázs, Óbuda polgármestere is, aki az óbudai telephellyel rendelkező Macskaárvaház Alapítvány és a helyi önkormányzat együttműködését méltatta néhány szóban. Elmondása szerint több mint 100 civil szervezettel van kapcsolatban a polgármesteri hivatal és éves szinten 250 millió forinttal járulnak hozzá ezek működéséhez, melyek közül a Macskaárvaház Alapítvány kimondottan fontos szerepet játszik.

A polgármester úr (jobbról) beszámolója szerint a kerületben zéró tolerancia van érvényben az állatkínzással szemben, ugyanakkor a Macskaárvaház Alapítvány is vállalta, hogy a túlszaporodás és egyéb rájuk vonatkozó témában teljes mértékben együttműködnek a polgármesteri hivatallal

Kiss Norbi állatvédelem iránti elkötelezettségét a versenyek során viselt polón feltüntetett „macskás momentum” jelzi. Nyilatkozatában ő is megemlítette, hogy a hazai pályán versenyzés rendkívüli izgalommal tölti el, amit már csak az képes túlszárnyalni, hogy egy héten belül megérkezik a kamion szíve, a versenymotor, amit természetesen tesztek követnek majd és április 24-25-én indul a szezon a spanyolországi futammal. Hogy mindeközben a matricával segítheti a Macskaárvaház Alapítványt és egyfajta szavak nélküli kiáltvánnyal állhat rajthoz versenyről-versenyre, az nagyfokú büszkeséggel tölti el – fedte fel a meglepően szerény környezetben készülő versenyző az érzelmeit.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.16
Ötven vadonatúj csuklós dízelautóbuszból álló flotta érkezik jövőre a fővárosba. A modern,....
2024.06.16
A Monacói Nagydíjon leleplezett Purespeed Speedster a limitált szériás, exkluzív Mythos sorozat....
2024.06.16
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Gyógymód. ..
2024.06.16
A Legfelsőbb Bíróság új ítélete: a részegség „ránézésre” is megállapítható. ..
2024.06.16
Egy évvel a centenáriumi győzelem után a Ferrari megismételte a bravúrt a Le Mans-i 24 órás....
2024.06.16
Ambivalens érzéseket támaszt bennem használttesztünk mai főszereplője, hiszen még annyira fiatal,....
2024.06.16
Egy európai központú, globális piaci elemző szervezet összeállította a legjobb fiatal használt....
2024.06.16
Már csak egy hét és újra eljön a Múzeumok Éjszakája, június 22-én az ország számos pontján várják....
2024.06.16
Súlyos közlekedési baleset történt vasárnap kora délután az Országos Katasztrófavédelmi....
2024.06.16
A dél-karolinai Charleston melletti gyárban megkezdődött a Volvo új elektromos zászlóshajó SUV-ja....