Németország

A Plug Power új hidrogénközpontot nyitott Duisburgban

2022.04.11.

A zöld hidrogénre specializálódott amerikai Plug Power cég megnyitotta európai szolgáltató és logisztikai központját Duisburgban. A szolgáltatónak ambiciózus tervei vannak – írja az automobilwoche.de

 

A Plug Power Duisburg kikötőjében található új szervizközpontja. Fotó: Plug Power

Az amerikai hidrogén-specialista Plug Power megnyitotta európai szerviz- és logisztikai központját Duisburg szabadkikötőjében. A 6500 négyzetméteres létesítményben 2025 végére évente 500 tonna zöld hidrogént állítanak elő a duisburgi telephelyen.

"A Plug Power fontos szerepet kíván játszani a zöld hidrogén fejlesztésében Európában" - jelentette be Chris Suriano, a Plug Power szolgáltatási igazgatója. "A duisburgi kikötőben található új logisztikai központunk a láncszem ambiciózus terveink megvalósításához Európában: 2023 végén egy 60 fős csapatunk lesz a helyszínen.”

"A Plug Power európai szolgáltató és logisztikai központjának megtelepedése jól mutatja a duisburgi kikötő fontosságát Európa központi energetikai csomópontjaként. Szeretettel köszöntjük az új kollégákat, és várjuk, hogy újabb fontos lépést tegyenek a kikötő fejlesztése felé. Duisburg és Észak-Rajna-Vesztfália a központi hidrogénezési helyszín” – mondta Markus Bangen, a kikötő vezérigazgatója.

A duisburgi avatóünnepségen Észak-Rajna-Vesztfália gazdasági és energiaügyi minisztere, Andreas Pinkwart a következőket mondta: „A Plug Power segítségével a tiszta hidrogén- és kibocsátásmentes üzemanyagcella-megoldások vezető és rendkívül innovatív szállítója érkezik Duisburgba, és hozzájárul a modern és klímabarát gazdasághoz országunkban." A klímasemleges technológiákra és a megújuló energiákra való gyors átállással Németország csökkenti a fosszilis tüzelőanyagoktól való függőségét és előmozdítja az energiaszuverenitást.

A Plug Power jelenleg Franciaországban, Belgiumban, Angliában, Spanyolországban és Lengyelországban szolgálja ki az ügyfeleket. A telephelyen műszaki laboratóriumok, monitoring, diagnosztikai és műszaki támogatási központ, zöld hidrogéngenerátor saját elektrolizáló infrastruktúrával, logisztikai központ és oktatótermek találhatók.

Többek között a Plug Power több olyan targoncát használ Dusiburgban, amelyek 90 másodpercen belül feltölthetők hidrogénnel. Szintén használatban van egy üzemanyagcellás hajtású transzporter, amely több mint 400 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik – a Renault-val közös vállalkozás eredményeként.

A cég eddig több mint 50 000 üzemanyagcellás rendszert és több mint 165 töltőállomást telepített, többet, mint bármely más szolgáltató. Középtávon a Plug Power zöld hidrogén utak építését és üzemeltetését tervezi Észak-Amerikában és Európában egyaránt. Ezzel egyidejűleg egy üzemanyagcellák gyártására szolgáló "Gigagyár", valamint több zöld hidrogén termelő üzem is épül. 2025-re ennek napi 500 tonna folyékony zöld hidrogént kell termelnie.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.02
A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő légitársasága túl van első zöld próbajáratán Bukarest és....
2022.07.02
Tíz hónap folyamatos csökkenés után májusban először nőtt az autógyártás Nagy-Britanniában éves....
2022.07.02
A márkakereskedések hamarosan megkezdik a rendelések felvételét a vadonatúj Honda Civicre. ..
2022.07.02
A BMW Group több mint 300 millió euró befektetésével készítette fel dingolfingi gyárát az új....
2022.07.02
Nézze meg a videót! ..
2022.07.02
A Nyugat-Európából szabadságukra hazatérő vendégmunkások és a nyaralni induló turisták miatt....
2022.07.02
A Hyundai bemutatta a tisztán elektromos modelleket felsorakoztató IONIQ almárka második típusának....
2022.07.02
Megvan a varázsa, ha váratlanul találkozunk a múlttal, és egy pajtalelet pontosan ezt az érzést....
2022.07.02
Karambol történt a repülőtérre vezető úton. A műszaki mentés miatt a Gyömrői utat a Tapolcsányi....
2022.07.01
Menetdinamika, erő és színtiszta aerodinamika: ID. AERO. Június 27-én, Kínában tartott....