járműtörténelem

A Porsche Múzeumnak hatmillió látogatója volt a nyitás óta

2024.05.19.

2009. január 31. óta a Porsche Múzeum aktívan és modern módon mutatja be a márka történetét és varázsát. Ez a cég névjegykártyája és márkanagykövete – és a világ minden tájáról érkező rajongók találkozóhelye. Mára hatmillió ember számára tette lehetővé, hogy lenyűgöző utazást tegyen a sportautó-gyártó történetén és fejlődésén keresztül – írja honlapján a Porsche.

 

Fotók: Porsche

A Stuttgart-Zuffenhausen-i Porscheplatz 1 látványos épülete 15 éve nyitotta meg kapuit. Idén májusban Achim Stejskal, a Porsche Örökség és Múzeum vezetője és csapata köszöntötte a hatmilliomodik látogatót a Porsche Múzeumban.

Emlékszel még 2009. január 31-re, a legelső látogatói napra?

Achim Stejskal: Soha nem felejtem el az első nyilvános napunkat. Az előcsarnokban személyesen köszönthettem az első látogatókat. Hihetetlen sor alakult ki az előtérben, pedig januárban télies hideg volt. Korábban mintegy száz nemzetközi média képviselőjét vezettük végig a múzeumon, és több kiterjedt tesztet is végrehajtottunk a csapattal. Az első néhány hét hihetetlenül izgalmas volt. Büszkék vagyunk arra, hogy idén már hatmillió látogatót számlálhatunk a világ minden tájáról.

Azóta sok minden történt a Porsche Múzeumban

Achim Stejskal 

Az évek során kibővítettük interaktív kínálatunkat, és elindítottuk saját rendezvényeinket, mint például a Sound Night, valamint a Porsche történetét bemutató alkalmi kiállításokat, amelyeket nemcsak a Porscheplatzon mutatnak be, hanem a világnak számos pontján. A múzeumot a Le Mans-i 24 órás verseny alkalmával is ugyanennyi ideig nyitva tartottuk.

A Porsche Múzeum iránti érdeklődés továbbra is töretlen

A Porsche Múzeum nem csupán a történelmi járművek kiállításának és a történelem dokumentálásának helye, hanem egy nyüzsgő tér is rendszeresen változó kiállításokkal és különleges eseményekkel. A cég névjegykártyája és márkanagykövete lett. Kínálatunk folyamatos fejlesztésével multimédiás élménnyé bővítjük múzeumunkat. Az emberi tényező is fontos szerepet játszik: a csapat minden nap azon dolgozik, hogy felejthetetlen élményt teremtsen látogatóinknak. A Porsche márka történetét meghatározó újításokat és szenvedélyt múzeumunkban is megtalálhatja – és ezt szó szerint értem. Nagy hangsúlyt fektetünk látogatóink igényeire. 

Mire számíthatnak idén a látogatók?

2024-et a 911 Turbo 50. évfordulójának szentelik. A „Túl a teljesítményen – 50 éves a Porsche Turbo” című különleges kiállításunk július 30-án nyit. A turbó évfordulója lesz az idei nyári szünidős program középpontjában is, amit a Legóval közösen valósítunk meg. Idén is megszervezzük az úgynevezett „menekülési játékokat”, amelyekben a látogatók egy izgalmas rally alapján rejtvényvadászatot folytathatnak a Porsche Múzeumon keresztül. Találkozhat velünk Zuffenhausen kívül is, például a Solitude Revivalen, amely Stuttgarton kívül zajlik június 22-én és 23-án. Ugyanezen a hétvégén először veszünk részt a müncheni MYLE Fesztiválon – itt találkozunk fiatalabb célcsoportokkal. Különféle különleges kiállításokat is támogatunk szerte a világon a turbo évfordulója alkalmából, többek között a luzerni Svájci Közlekedési Múzeumban, valamint rendezvényeket Norvégiában, Lengyelországban és az USA-ban. Idén is folytatjuk együttműködésünket a Mercedes-Benz Múzeummal.

Együttműködés a Mercedes-Benz Múzeummal

Stuttgartot két jól ismert autómúzeum jellemzi. Milyen közös tevékenységek várják az érdeklődőket a Mercedes-Benz Múzeummal?

Először is szívből gratulálok a Mercedes-Benz Múzeum csapatának nagykorúvá válásához. A Bad Cannstattban élő kollégák május 19-én, vasárnap ünneplik 18. születésnapjukat. Nagyon sikeresen dolgoztunk együtt a kezdetektől fogva. A másik múzeumba kedvezményes belépőt biztosító kombinációs jegy mellett rendszeresen kölcsönadunk egymásnak járműkiállításokat is - többek között a közelgő Európa-bajnokság alkalmából, amelyen  öt meccsnek ad helyszínt Stuttgart .

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.17
Csaknem másfél millió kilométert futott hat év alatt egy Toyota Tundra motorgenerál nélkül. Az autó....
2024.06.16
Ötven vadonatúj csuklós dízelautóbuszból álló flotta érkezik jövőre a fővárosba. A modern,....
2024.06.16
A Monacói Nagydíjon leleplezett Purespeed Speedster a limitált szériás, exkluzív Mythos sorozat....
2024.06.16
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Gyógymód. ..
2024.06.16
A Legfelsőbb Bíróság új ítélete: a részegség „ránézésre” is megállapítható. ..
2024.06.16
Egy évvel a centenáriumi győzelem után a Ferrari megismételte a bravúrt a Le Mans-i 24 órás....
2024.06.16
Ambivalens érzéseket támaszt bennem használttesztünk mai főszereplője, hiszen még annyira fiatal,....
2024.06.16
Egy európai központú, globális piaci elemző szervezet összeállította a legjobb fiatal használt....
2024.06.16
Már csak egy hét és újra eljön a Múzeumok Éjszakája, június 22-én az ország számos pontján várják....
2024.06.16
Súlyos közlekedési baleset történt vasárnap kora délután az Országos Katasztrófavédelmi....