Forma 1

A Red Bullt megerősítették a nehézségek

2016.01.03.

A Red Bull rengeteg problémával szembesült 2015-ben, sőt voltak pillanatok, amikor úgy tűnt, a cég első embere, Dietrich Mateschitz már nem lelkesedik a folytatásért, a nehézségek azonban megerősítették, összekovácsolták az alakulatot – jelentette ki Christian Horner.

Az év elején a Renault erőforrásának megbízhatósági és teljesítménybeli problémáival gyűlt meg az osztrák alakulat baja, majd – értelemszerűen ennek következményeképpen – kezdetét vette a felek közötti sárdobálás, ami kis híján a szerződés idő előtti felbontásával végződött. Miközben a Red Bull több motorkészítővel is tárgyalásba kezdett, a cég tulajdonosa elhintette, adott esetben hátat is fordíthat a királykategóriának.

A politikai csatározások közepette az alakulat teljesítménye javulásnak indult, a szezonzáró után pedig a motorügy végére is pont került; most pedig, túl a nehézségekkel teli heteken, hónapokon, a csapatvezető úgy látja, a gondok csak erősebbé tették a bikásokat. „Kemény év volt, de a gondok néha közelebb hozzák egymáshoz az embereket” – idézi szavait a Motorsport. „Úgy érzem, a csapattagok közötti kötelék most erősebb, mint eddig bármikor, szóval ebből a szempontból nem is volt annyira rossz ez az év” – tette hozzá, majd más erősségekről is beszélt.

„Nagyon jók voltunk a stratégia szempontjából és a mi bokszkiállásaink volt a leggyorsabbak a mezőnyben. A karosszériafejlesztésben legyőztük a többieket, és mindhárom lehetőségünkkel – Monaco, Magyarország és Szingapúr – élni tudtunk; ebből a háromból kétszer a dobogó második fokára is felállhattunk. Ha alaposan áttekintjük a szezon történéseit, láthatjuk, hogy tényleg nagyon jól dolgoztunk. Bizonyos dolgokra nem volt ráhatásunk, de az embernek csak azért kell aggódnia, ami rajta múlik” – utal a Renault-motorokra és azok hibáira.

Végül a Red Bull-birodalom első emberéről is beszélt; elismerte, voltak olyan pillanatok, amikor úgy tűnt, Mateschitz már elveszítette lelkesedését. „Dietrich kiábrándult, ami érthető! Részben az irány miatt, amerre a sport halad, részben pedig az egyezségek miatt, melyekről azt hitte, rendben vannak, végül azonban megszegték őket” – szúr oda a Mercedesnek (korábban állítólag megegyeztek a stuttgartiakkal, ők azonban visszatáncoltak, így a Red Bull lemaradt a legerősebb hajtóegységekről).

„Elkerülhetetlen volt, hogy csalódottá váljon. Viszont, ha megnézzük, mennyi pénzt fektetett ebbe a sportba – két csapattal rendelkezünk, van egy versenypályánk és nevelőprogramot is futtatunk –, akkor látjuk, hogy egy igazi rajongóról van szó. Azt hiszem, egy ponton kirekesztettnek érezte magát; ha az emberek nem akarják, hogy a Red Bull a Forma-1-ben maradjon, akkor miért legyen itt, és miért kötelezze el magát? Viszont egy igazi harcosról beszélünk, aki azt akarja, hogy a csapat ismét a mezőny élén legyen, a nyáron azonban a történteknek köszönhetően tényleg kiábrándult ebből az egészből; már, ami a Forma-1-gyel kapcsolatos motivációját illeti” – zárta gondolatát.

 

(forrás: telesport.hu, motorsport)

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.12.04
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: A Mikulás pickupja. ..
2022.12.04
Forgalmi akadályra kell számítani - írja a Katasztrófavédelem honlapja.   ..
2022.12.04
Lassan nem az a kérdés Európában, hogy mennyibe kerül a nyersolaj vagy az üzemanyag, hanem az, hogy....
2022.12.04
Újabb kerékpáros közlekedési kapcsolatok létrehozásával fejleszthetik a fenntartható közlekedési....
2022.12.04
Az idei első három negyedévben csaknem megkétszereződött a légi utasok száma a romániai....
2022.12.04
Az adventi időszakban megemelkedik a lakástüzek száma, Tóbiás és Balambér kalandjában megmutatjuk,....
2022.12.04
A 74.RU portál kiszámította, mennyibe fáj egy használt, minőségi autót magánúton Németországból....
2022.12.04
Duplázódó eredmény, szárnyaló árbevétel az első kilenc hónapban. ..
2022.12.04
Hildegard Müllert további két évre megerősítette hivatalában a Német Autóipari Szövetség – írja az....
2022.12.03
Egy név, három modell, ráadásul nem is akármilyen: kis csokor a Lotus virágaiból. ..