Mazda

Red Dot díjat nyert az új Mazda CX-30 és MX-30

2020.03.31.

’Red Dot: Termékdizájn 2020’ díjat kapott az új Mazda CX-30 és a piacra lépés előtt álló Mazda MX-30. A CX-30 kompakt szabadidő-autó és a Mazda első elektromos autója, az MX-30 olyan korábbi Mazda modellekhez csatlakozik ezzel az elismeréssel, melyek a ’KODO – A mozgás lelke’ formanyelvnek köszönhetik sikerüket - írja a márka közleménye.

A Mazda CX-30 az új modellgeneráció második képviselője; művészi formaterv, japán esztétika, a ’kevesebb több’ megközelítés jellemzi. Ennek eredményeként a CX-30 alakja letisztult, eredeti megjelenése könnyen felismerhetővé teszi a kompakt SUV kategóriában.

A japán mesterek mindig a formai egyszerűségre, a letisztult szépség megvalósítására törekednek,” mondja Jo Stenuit, a Mazda európai vezető formatervezője. „Ez inspirálta tervezőinket, hogy az egyes elemek bonyolultságából lefaragjanak, és létrehozzanak valami dinamikus, mégis elegáns, visszafogott, mégis szenvedélyes dizájnt. Ez az, amit a japán esztétikában szeretünk – az érzékenységet, melynek segítségévelérzéseket megmozgató autókat építünk.

A Mazda CX-30belső tere a kiváló minőségű, emberközpontú ergonómiát ötvözi a korszerű technológiával. A Mazda Skyactiv járműfelépítési filozófiája szerint kialakított téraz emberi testtermészetes egyensúlyi helyzetét használja az autó irányításához.Kétféle motorral rendelhető, melyek egyike a Skyactiv-X, a Mazda forradalmi, gyertya által vezérelt kompressziós gyújtású benzinmotorja, mely a dízelmotorokhoz hasonló hatékonysággal működik.

A vadonatúj Mazda MX-30 stílusa inkább a futurisztikus részletekre, és a modern életben fontosnak tartott értékekre koncentrál.

Ez az új megközelítés olyan autódizájnt kívánt, amely tovább tágítja a KODO értelmezését,” magyarázza a Mazda MX-30 főtervezője, Youichi Matsuda. „A külső kompromisszumoktól mentesen hangsúlyozza az egyszerű tömeg szépségét, a beltér – keretezett tetejével és freestyle ajtóival –a könnyedség érzését adja, miközben a fenntarthatóság értékeit közvetíti. Körülöttünk állandó a változás, szeretnénk, ha a Mazda MX-30 megmutatná az embereknek, hogy autóinkat még mindig nagyszerű élmény vezetni.

Az e-Skyactiv motorban, a Mazda új elektromos hajtásláncában egy 35,5kWh-os lítium ion akkumulátor dolgozik, melynek hatótávolsága kb. 200km, mely jelentősen meghaladja egy európai polgár átlagos, 48km-es napi ingázási igényét. Az új EV felépítését és i-Activsense biztonsági rendszereit úgy igazították az autó viselkedéséhez, hogy az eredménykellemes, csendes és élvezetes vezetés legyen.

A Mazda KODO formanyelvének 8. és 9. Red Dot díja ez. 2019-ben az új Mazda3, 2017-ben az MX-5 RF és az MX-5 soft top,2015-ben a Mazda2 és CX-3, 2014-ben a korábbi Mazda3, 2016-ban pedig a Mazda6 nyert.

A Red Dot nyertesei bizonyítják, hogy olyan sikeres termékeket hoztak létre, melyek megérdemelték, hogy nyerjenek,” mondja Dr. Peter Zec professzor, a Red Dot alapító ügyvezetője. „A termékek nem csak a szépségük miatt nyertek, hanem egyedülálló funkcionalitásuk miatt is. Formaterveik új sztenderdet jelentenekiparágukban.”

A Red Dot egy a világ legelismertebb dizájnversenyei közül, melyet 1955-ben hoztak létre.A 48 kategória- melynek egyike az autók & motorok - nyertesei egy évig használhatják a Red Dot logo-ját, mint nemzetközileg ismert kitüntetést.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.16
Ötven vadonatúj csuklós dízelautóbuszból álló flotta érkezik jövőre a fővárosba. A modern,....
2024.06.16
A Monacói Nagydíjon leleplezett Purespeed Speedster a limitált szériás, exkluzív Mythos sorozat....
2024.06.16
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Gyógymód. ..
2024.06.16
A Legfelsőbb Bíróság új ítélete: a részegség „ránézésre” is megállapítható. ..
2024.06.16
Egy évvel a centenáriumi győzelem után a Ferrari megismételte a bravúrt a Le Mans-i 24 órás....
2024.06.16
Ambivalens érzéseket támaszt bennem használttesztünk mai főszereplője, hiszen még annyira fiatal,....
2024.06.16
Egy európai központú, globális piaci elemző szervezet összeállította a legjobb fiatal használt....
2024.06.16
Már csak egy hét és újra eljön a Múzeumok Éjszakája, június 22-én az ország számos pontján várják....
2024.06.16
Súlyos közlekedési baleset történt vasárnap kora délután az Országos Katasztrófavédelmi....
2024.06.16
A dél-karolinai Charleston melletti gyárban megkezdődött a Volvo új elektromos zászlóshajó SUV-ja....