Forma 1

Ricciardo: A Red Bull még favorit is lehet!

2017.12.22.

A Red Bull akár a 2018-as világbajnokság favoritja is lehet, ha ellenben az idei szezonnal, már az év elején fel tudja venni a versenyt az ellenfelekkel – jelentette ki a csapat ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo, aki továbbra is lenyűgözőnek tartja az idény végén bemutatott feltámadást.

Bár a 2017-es szabályváltozások papíron feküdtek az istállónak (éppen ezért többen titkos esélyesnek tartották őket), a bikások döcögősen kezdték az évet, miután gondjaik akadtak a pályán és a szélcsatornában szerzett adatok egyeztetésével. Miután ezt a problémát megoldották, folyamatosan javult autójuk teljesítménye; olyannyira, hogy az év végén már győzelmeket is szereztek.Ekkor a csapat vezetői már azt is megkockáztatták, az ő karosszériájuk a legjobb a mezőnyben. Ebből kiindulva (és abból, hogy 2018-ban szinte alig változnak a technikai szabályok) sokan úgy érzik, formájukat átmentve, hosszú évek után végre ismét bajnokesélyesek lehetnek. Így van ezzel a csapat ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo is. - Idén egészen egyszerűen bal lábbal keltünk – jegyezte meg frappánsan a kezdés kapcsán.

- A fejlesztési ütemünk azonban elképesztő volt. Remélem, 2018-ban már jobb lábbal kelünk, jobb formában leszünk, és akkor már beszélhetünk arról, hogy mi leszünk a favoritok. Más lett volna, ha most is a Ferrari és a Mercedes szintjén kezdünk, hiszen a fejlesztéseink jól működtek. Most azonban lekéstük a vonatot. Gyanítom, a választott irányról kiderült, hogy mégsem helyes – magyarázta.- Minden fejlesztés egy bizonyos aerodinamikai konfiguráció felé ment, és kiderült, hogy ezzel rossz irányba haladunk. A teszteken láthattuk, hogy az autónk eléggé alapverzió volt. Persze a kinézet nem minden, de ez is mutatta, hogy a teljesítmény nem volt megfelelő. Rossz irányba indultunk, és emiatt az első néhány verseny idején egy spirálba kerültünk. Végül azonban sikerült visszavágnunk – hangsúlyozta az ötszörös futamgyőztes.Végül ismét kiemelte, csapatának „valószínűleg” bajnokesélyes autója lehetett volna, ha jó formában kezdi az évet. „Ott lehettünk volna a küzdelemben, egészen a legvégéig. Az év elején sajnos a karosszériánk nem volt olyan jó, mint lehetett volna. A motor és a karosszéria sem volt jó. De sokat fejlődtünk, szóval ismét az a helyzet, hogy a dolgok inkább a motoron múlnak” – zárta gondolatát.

Forrás: m4sport.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.24
A szlovák szakszervezetek általános sztrájkkal fenyegetőznek – írja az automobilwoche.de   ..
2022.05.23
A BMW Motorrad bemutatta a BMW M 1000 RR 50 Years M jubileumi modelljét. ..
2022.05.23
Sokszor bizonyul elégtelennek az autósok természetes intelligenciája, gyakori a tahó megnyilvánulás....
2022.05.23
Súlyos karambol történt délután Hajdúböszörményben – számolt be róla az Országos Katasztrófavédelmi....
2022.05.23
Új támogatási alappal ösztönzi a vállalati napenergia-termelés kiépítését a főváros: akár 200 ezer....
2022.05.23
A Toyota házi tuningcégének számító japán Modellista a prémium szabadidő-autó megjelenését....
2022.05.23
Technológiai színház, monumentális nappali, térugró űrhajó a BMW iX, amit nehéz lenne bármihez is....
2022.05.23
„Hétfőn reggel az M1-es 68-as kilométerszelvényénél található forgalomfigyelő kameránk képén....
2022.05.23
A következő modellévre egy sor fejlett kényelmi technológiával egészíti ki a Highlander....
2022.05.23
A fennállása 50. évfordulóját ünneplő eseménysorozat részeként a BMW M GmbH egy limitált szériában....