Lamborghini Aventador

Ritka és gazdátlan Lamborghinire bukkantak Mianmar trópusi vadonjában

2024.02.28.

Egy rendkívüli ritka, gazdátlan Lamborghini Aventadorra bukkantak a dús lomkoronáiról és sokszínű állatvilágáról ismert mianmari trópusi vadonban.

Egy Lamborghini Aventador LP750-4 SV-ről van szó, amely rendkívüli ritka modell, és a „luxusautó-művészet” ormán helyezkedik el. Mindössze hatszáz darabot gyártottak az exkluzivitást és luxust megtestesítő 750 lóerős autóból, amely becsült piaci értéke csaknem háromszázezer angol font, vagyis átszámítva több mint 130 millió forint.

A ritka sportkocsira mélyen Mianmar esőerdejében találtak rá, egy roncsgarázsban, teljesen elhagyatottan.  A mályva színű autót ujjnyi vastag por borította, el volt törve a szélvédője, belül pedig szanaszét hevertek alkatrészek, kellékek és kartondobozok, üvegszilánkokkal borítva.

Mostoha állapota arról tanúskodik, hogy a jármű elhagyatott és elhanyagolt, régóta senki se tart rá igényt, nem tekinti saját tulajdonának, vagyis gazdátlan, ami egy ilyen méregdrága jármű esetében igencsak ritka konstelláció. Homály fedi, hogy kié lehet. Nyilvánvaló, hogy vagyonos ember lehetett a tulajdonosa, egyes hírek szerint az autó az ország egyik leggazdagabb családjáé, amely maffiamódszerekkel tett szert mesés vagyonra, majd kegyvesztetté vált.

A Nyugat által régóta gazdasági szankciókkal, a többi között exportkorlátozásokkal sújtott Mianmart (korábbi nevén Burma) katonai junta uralma alatt áll gyakorlatilag hatvan éve, egy tízéves intermezzót leszámítva, amikor is a tábornokok picit háttérbe vonultak, demokratikus átmenetet színlelve. A juntával összejátszó mianmari elitet külföldön gyakran hozzák kapcsolatban súlyos bűncselekményekkel, egyebek mellett azzal, hogy kábítószer-kereskedelem révén él extra luxusban. A világtól elszigetelt délkelet-ázsiai ország illegális ópiumtermelés tekintetben a világon a második Afganisztán után, és a globális droghálózatók egyik gócpontjaiként tartják számon.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.21
A nyolcszoros világbajnok akkor állt az élre az utolsó napon, amikor mindkét versenytársa hibázott....
2024.04.21
Kölykök, szülők csodálták, amikor megjött, ma hűlt helye van, de nem azért mert mélyhűtött árukat....
2024.04.21
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Autó és a szép nők. ..
2024.04.21
Damiano, a világhírű Måneskin rockegyüttes frontembere ezúttal színészként jelenik meg a....
2024.04.21
A címvédő Michelisz Norbert a hetedik helyen zárt a vasárnapi második futamon a túraautósok....
2024.04.21
Pár hete adódott egy lehetőség, hogy kipróbálhassam milyen vezetni egy autóbuszt, persze csak zárt....
2024.04.21
- Folytatódnak a budapesti Liszt Ferenc-repülőtér megközelíthetőségét is érintő útfelújítási munkák....
2024.04.21
Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai....
2024.04.21
Thierry Neuville vezet, de Elfyn Evans és Sébastien Ogier ott lohol a nyomában. A belga 108 km....
2024.04.21
Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt közlekedési baleset feltételezett okozója ellen....