Harley-Davidson

A rock katonái álltak színpadra az Open Road Fest-en

2016.06.12.

Rocktól zengett az Open Road Fest, ahol az Ossian a régi idők emlékére zenélt egy hatalmasat a The Sweet pedig felrobbantotta a nagyszínpadot. A tömény rock mellett motoros programokból sem volt hiány, sőt Magyarország legkiválóbb kaszkadőre Erdős Csaba bepillantást engedett a kulisszák mögé, délután pedig különleges vendégek érkeztek.

A fesztivál harmadik napja mozgalmas pillanatokat hozott, és még a nap is előbújt az esőfelhők mögül mire a programok elkezdődtek. A vezetett túra úti célja a Varga Pincészet volt, ahonnan visszatérve a Poker Run eredményhirdetése tartotta lázban a motorosokat. Izgalmakból a jövő mini-motorosainak is kijutott, hiszen megrendezésre került a Kids Race, ahol a legkisebbek sorakoztak fel műanyag, lábbal hajtható motorjaikon a startvonalnál. A dobogósok Harley-Davidson ajándékcsomagot kaptak, és persze egy felejthetetlen élménnyel gazdagodtak. A fesztivál így egy kicsit a jótékonykodásról szól. A Baptista Szeretetszolgálat és az Open Road Fest közös jótékonysági együttműködése során arra kéri a motorosokat, hogy egy tank benzin árával támogassák a rászoruló óvodás korú gyermekeket.

A Kids Race izgalmai után a két elképesztő kaszkadőr show borzolta a kedélyeket. A közönség lélegzetvisszafojtva figyelte az ifjú FMX pilóta, Hujber Péter trükkjeit, aki játszi könnyedséggel repkedett két kerékkel a levegőben, a legkülönfélébb mozdulatokkal megspékelve az emelet magas ugrásokat. „Nem mondom azt, hogy nem izgulok az ugrások előtt, de pont ez a dolog szépsége”- avat be a részletekbe Hujber Péter. „Húsz évig Moto Crossoztam, mondhatni a véremben van a terepmotorozás, de azért rengeteg gyakorlást igényel egy-egy trükk.”

Trükkökből és gyakorlásból Erdős Csabi és csapata háza táján sincs hiány. A kaszkadőr show minden pillanatát hatalmas ováció követte, ami nem csoda, hiszen nem látni mindennap olyan pilótát, aki harmadmagával quadozik, miközben sisakja szikrákat szór a beton érintésétől, a gumifüstben úszó aszfalt közepén.

„A félelem tart életben, de amikor motorra ülök, semmi más nem számít csak a biztonság, de ez nem jelenti azt, hogy rutinból csinálom”- mondja Erdős Csabi. „Ez egy következetes sport, ha valamihez hasonlítani kéne, akkor azt mondanám olyan, mint a műkorcsolya. Minden mozdulat több órányi gyakorlást igényel és tökéletes precizitást”- veszi át a szót a csapat másik kaszkadőre Balázs. „Hatalmas adrenalinsokk, amikor végigcsinálsz egy trükköt, és ezt nem csak mi, de a közönség is átéli velünk.” A közönség néhány tagja saját bőrén is megtapasztalhatta ezt, akik felültek Erdős Csabi mögé, és akárcsak a pilóta ők is hatalmas mosollyal szálltak le a motorról.

Az este megkoronázása az Ossian fergeteges koncertjével kezdődött, és a The Sweet húrtépésével zárult. Mikor a magyar banda színpadra állt a nézőtér lábdobogástól rengett, a rock-imádók pedig egy emberként tapsoltak és énekelték a frontemberrel a dalokat. „Nagyon élvezem a koncertet. Szeretünk az Open Road Fest-en zenélni, nem csak azért, mert profi, hanem azért is, mert szép a környezet és jó a közönség”- mondta Paksi Endre az Ossian frontembere. „Nagy Sweet rajongó vagyok, úgyhogy biztosan belehallgatok a koncertjükbe.”

A The Sweet pedig azt hozta, amit mindenki várt: hamisíthatatlan glam rockot, fergeteges bulit, és önfeledten szórakozó fesztiválozókat. Az Open Road Fest zene imádóit beszippantotta a rock, a Ballroom Blitz-nél pedig felrobbant a színpad. Majd folytatódott az őrület, mert a Helloween és az Anna and the Barbies érkeztek a színpadra, délben pedig elindul a várva várt motoros felvonulás!

Fotó: Ruzsa István/MTI

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.10.03
A Fairium Next Generation Riders Team pilótája a tavalyi Northern Talent Cup bajnoka október 8-9-én....
2023.10.03
Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsi és kamion az M5-ös autópálya Budapest felé vezető....
2023.10.03
A világkereskedelem ismét növekszik és az ellátási láncok világszerte stressz alatt állnak. Hogyan....
2023.10.03
Néhány nappal a világpremier előtt a Škoda Auto bemutatta az új generációs Škoda Kodiaq külső....
2023.10.03
A közúti balesetek több, mint 90 százalékát emberi hiba, mulasztás, valamint figyelmetlenség okozza....
2023.10.03
Idén a Veszprém vármegyei Józsa család nyerte meg az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság, az....
2023.10.03
Égett egy vitorlás a Fertő tó osztrák oldalán – írja az orf.at   ..
2023.10.02
A Porsche Hungária elektromobilitás márkája új központtal bővült. ..
2023.10.02
A Continental csoporthoz tartozó, váci ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. gyárigazgatói....
2023.10.02
Az alkotás a BYD prémium almárkájának, a YangWangnak a gondozásában készült, és U8 kódnevet kapott....