konferencia

Sebességet vált az autóipar

2017.12.01.

Rengeteg lehetőséget teremtenek a magyar cégek számára az autóiparban zajló robbanásszerű változások. Az e-autók, az önvezető gépek terjedése átrendezi majd a piacot. Jók a pozíciói a hiányzó szakemberek pótlását elősegítő szoftvereknek is, és akár százszázalékban finanszírozhatók céges fejlesztések EU-pénzből. 

Jönnek az önvezető gépkocsik, elképesztő ütemben terjednek az e-autók, és a béremeléseknek köszönhetően egyre több pénze van az embereknek autóvásárlásra, szervizelésre. Közben a szakemberhiány és a meglévő munkatársak megtartása feladja a leckét a vállalkozásoknak – ezekről a témákról mind-mind szó lesz a HG Media következő gazdasági konferenciáján december 5-én, ami a ’Fókuszban: Sebességváltás az autóiparban’ címet viseli.

„Elektromos járművekkel a költségek akár meg is tizedelhetőek. Olcsók, megbízhatók és elnyűhetetlenek. Nem csak az üzemanyagra, hanem a szervizelésre fordított összeg is lenullázható. Ezeket a gépeket csak fel kell tölteni konnektorról, és a környezetszennyezés minimalizálásával addig használhatók bármiféle javítás nélkül, amíg valaki padkára nem hajt velük, vagy más módon nem amortizálja a gépet” – sorolja például az elektromos személy- és teherszállító autók előnyeit Nagy Zsombor, a BirdieCar alapító-tulajdonosa, a konferencia egyik résztvevője.

A cég az elmúlt 11 év során 600-700 elektromos járművet értékesített. Nagy Zsombor szerint húsz év múlva is itt lesznek, és ha az eddigi ügyfélközpontúságot sikerül megtartani, a kisebb-nagyobb cégek sokkal nagyobb volumenben keresik majd a megoldást a szállítás hatékonyabbá tételére éppen náluk.

Járműveiket használják személy-, teher- és sportszer-szállításra, nagy területű ipari és logisztikai parkokon belüli közlekedésre, de van olyan partnerük, aki tojásszedéshez használja az elektromos szállítóautót, mert az állatok nem rettennek meg a hangjától, ráadásul nem pöfög káros anyagot az orruk alá. Másutt biztonsági őröket, betegeket, vagy éppen turistákat szállítanak a segítségükkel, évente milliókat spórolva más megoldásokhoz képest.

Otti Csaba, a Login Autonom Employee Software ügyvezető igazgatója az autóipari cégeket is sújtó szakemberhiány kapcsán a munkavállaló-barát szoftverek jelentőségére hívja fel a figyelmet.

„Tévedés, hogy kizárólag plusz költségeket jelenthet egy vállalatnak, ha folyamatosan tesz a munkavállalói elégedettségért. A figyelmesség akár milliós megtakarításokat is jelenthet egy olyan szoftverrel, amelynek használata megkönnyíti a munkavállalók életét, mindeközben rugalmasan integrálható, és bármikor újabb funkciókkal bővíthető. Egy ilyen eszköz képes például folyamatos kimutatásokkal tájékoztatni a HR-eseket, ami akár milliós megtakarításokat is jelenthet. Ügyfeleink visszajelzései alapján, valamint a saját csapatunkban is azt tapasztaljuk, hogy megéri törődni a munkatársakkal” – tudtuk meg a Login Autonom cégvezetőjétől.

Az 1990-ben alakult Login Autonom különböző ügyféligényekkel találkozva, folyamatosan bővítette szoftverszolgáltatási körét. A beléptetőrendszerektől kezdve a munkaidő-nyilvántartás és menedzsmenten át a munkavállalói kommunikációs felület fejlesztésig és támogatásig jelenleg 9 modulból áll munkavállaló-barát szoftverpalettája.

Ami pedig az uniós pályázati lehetőségeket illeti a következő időszakban, nos, ezekről is lesz szó a HG Media december 5-i konferenciáján.

Nem minden autóipari vállalkozás örülhet egyformán a 2014-2020-as pályázati ciklus jellegzetességének, az úgynevezett nemzetgazdasági célokhoz igazított forráselosztásnak.

„Ennek eredményeként kerültek viszont előtérbe a gyártó tevékenységek, a kormányzati Irinyi Tervben, mint új iparstratégiában meghatározott kiemelt ágazatok és a szabad vállalkozási zónákban működő vállalkozások pályázati szempontból” – mondja Lukács János, a pályázatírással és projektmenedzsmenttel foglalkozó Vanessia Kft. ügyvezetője.

A szakember és munkatársainak tapasztalatai szerint a magyar kis- és középvállalkozások első pillantásra általában megrettennek a kutatás-fejlesztési és innovációs pályázatoktól, pedig a jelenlegi kiírások között vannak olyanok, amelyek csak az adott fejlesztés a cég szintjén, saját magához képest írnak elő fejlesztési kötelezettséget, korántsem mondjuk nemzetközi szinten.

Az egyik, 5 és 15 millió forint vissza nem térítendő támogatással kecsegtető pályázat során innovációnak számít például olyan eszközök beszerzése is, amelyeket a vállalkozás korábban nem használt, de amelyek révén új vagy lényegesen módosított termék, szolgáltatás, technológia, eljárás jöhet létre. „Mindenképpen érdemes volna több cégnek nyitnia az ilyen jellegű pályázatok felé” – véli Lukács János.

Az alkatrészt, szerszámot, adalékanyagot vagy alapanyagot gyártó vállalkozások számára lehet kecsegtető az a beruházások végrehajtásához egy beszállítókat és integrátorokat segíteni hivatott (GINOP-1.3.3-16 kódszámú) felhívás, amelynek nyertesei 40 millió és egy milliárd forint közötti vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak. Az összeg legfeljebb a teljes beruházás költségének felét fedezheti.

„Érdemes megfontolni az energetikai, energiahatékonysági pályázatokon való indulást, és jókora hozzáadott értéke lehet az alkalmazottak nyelvi és szakmai képzését támogató kiírásoknak is. Ezekkel a cégek a gyártókapacitáson túl a kereskedelmi, szolgáltatói vagy akár tanácsadói részlegeik emberi erőforrás fejlesztését valósíthatják meg. Az igényelhető támogatás mértéke vállalkozási mérettől függően 3 és 100 millió forint között alakul, és akár a költségek százszázaléka finanszírozható belőle” – teszi hozzá Lukács János. (X)

További részletek és jelentkezés a Fókuszban: Sebességváltás az autóiparban című konferenciára: http://konferencia.hgmedia.hu/sebessegvaltas-az-autoiparban/

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.01.24
Az elektromos autók hagyományos járművekénél magasabb javítási költségeire és ezért a teljes körű....
2022.01.24
Az ABB támogatásával készült jelentés rávilágít, hogy az autógyáraknak milyen kihívások elé kell....
2022.01.24
Horvátországban hétfőtől a legtöbb helyen fizetőssé válik az elektromosautó-töltés az autópályákon....
2022.01.24
A Volkswagen ID.4-et az USA-ban is régóta árulják. Most a VW ott is el akarja indítani az....
2022.01.24
Hatvanöt magasan képzett mérnökkel még az idén elindul a legnagyobb orosz járműgyártó magyarországi....
2022.01.24
Kevés frusztrálóbb dolog van annál, mint egy forgalmi dugóban araszolni. Kinek a fejében ne fordult....
2022.01.24
Az újabb sebességmérési akció során ezúttal 158 autósról készített felvételt a traffipax – írta a....
2022.01.24
Igazi prémium funkcióval, mátrix LED fényszórókkal lép piacra az új generációs Peugeot 308. De mit....
2022.01.24
Amennyire sokrétűek alkalmazási lehetőségei praktikus pickupként, éppoly számosak az új Amarok....
2022.01.24
Minden korábbi szerbiai vasúti sebességet megdöntött az Újvidék és Belgrád között közlekedő....