Honda

SH: két betű, egy fogalom

2019.06.08.

Ha néhány évtizeddel ezelőtt valakit megkérdeztek arról, mi az a kétkerekű jármű, amely mindenki számára érthetően szimbolizálja az olasz stílust, a mediterrán életérzést, akkor százból száz ember válasza az lett volna, hogy: Vespa. Ha ma valaki Olaszországban jár és robogós szemmel körbenéz azt tapasztalja, hogy ma is ugyan úgy egyetlen márka, egyetlen típus szimbolizálja az olasz stílust, a mediterrán életérzést. Ez azonban ma már nem más mint a Honda SH, Olaszország és egyúttal egész Európa legnépszerűbb robogó típusa. A japánok igazán nem vádolhatóak azzal, hogy az SH létrehozásakor valamiféle magamutogató divatterméket akartak volna létrehozni. Kis kutatás után a Honda importőr cégének segítségével sikerült kiderítenem, magának az SH monogramnak a jelentését, amely nem más mint: Scooter Honda... Szóval igazán nem gondolták túl ezt a néhány évtized alatt világsikerré vált modellt annak idején. Akkoriban picike kétütemű és 50 köbcentis volt az SH. Ma már óriásit nőt, 125-ös, 150-es és 300. Legnagyobb és legerősebb típusai már nem csak városi és elővárosi ingázásra, de akár komolyabb túrák megtételére is alkalmasak.

Képre kattintva galéria nyílik!

Közben elkészült egy kifejezetten nekünk hölgyeknek szánt igazán tetszetős verzió az SH mode, amely vonzó színekkel, kecses összhatással veszi le a lábáról a gyengébbik nem képviselőit. A Honda SH azonban továbbra sem divatcikként akar hódítani. Funkcionalitása és innovativitása tette legendássá - meg persze az a száraz számszaki tény, hogy hosszú évek óta egyszerűen verhetetlen Európa legnagyobb és legigényesebb robogó piacán az olaszon. Meg szoktam nézni az olasz szaksajtó havi robogó eladási számait, amelyek nagyjából csak annyi változást mutatnak, hogy míg az egyik hónapban az SH 125, máskor az SH 150 vagy éppen az SH 300 foglalja el a képzeletbeli eladási dobogó legfelső, típustársai pedig a második és a harmadik helyet.

Képre kattintva galéria nyílik!

 

Magyarországon sokáig ritkaság számba ment a Honda SH, amely nem csak, hogy nem rikító külsejével, de nem is olcsóságával hódít. Mondjuk ki a Honda SH egyáltalán nem olcsó motor, csak éppen annyira megbízható, kényelmes, tartós és innovatív, hogy ár-érték arányban mégis mindenkit megver. Egyébként az utóbbi időben azért egyre inkább részesévé vált a budapesti utcaképnek az SH és rajta mindig büszkének tűnő tulajdonosai. Aki SH-t vesz egyébként büszke is lehet a döntésére. Bár japán márkáról van szó, döntésével az európai piacot támogatja, hiszen ez a modell család a kezdetektől Olaszországban a Honda atessai gyárában készül. Szóval teljes joggal használhatja a made in Eu vagy a még sokkal jobban hangzó made in Italy védjegyet. Másrészt aki városi robogózáshoz SH-t választ rendekívül környezettudatos döntést hoz, hiszen a japánok kifejezetten ehhez a modell családhoz fejlesztik a Forma 1-es és az űrtechnikával vetekedő szuper takarékos, hipererős, ultrahatékony motorblokkjaikat. Szóval környezettudatos döntés is SH-val járni. Az pedig, már csak egy kicsi de nem elhanyagolható nüansz, hogy a robogók piacát ismerők körében ezzel a típussal megjelenni mindenképpen pozitív üzenet értékű metakommunikáció. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.05
A pole pozícióból rajtoló Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte vasárnap a Forma-1-es....
2020.07.05
Mostantól már csak villanyautókat fog itt gyártani a Volkswagen. ..
2020.07.05
Egy siklórepülő zuhant le két utasával Miskolcon. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit -....
2020.07.05
E heti rajzunk készítője Kelemen István, rajzának címe: Traffipax. ..
2020.07.05
A nap legnagyobb sebességtúllépését egy tehergépkocsi vezetője produkálta - írja a police.hu.  ..
2020.07.05
Veszélyesek lehetnek az autóban hagyott alkoholtartalmú kézfertőtlenítők - közölte az Innovációs és....
2020.07.05
A koronavírus miatt csak mostanában indult az idei nyaralási szezon, de a járványveszély még nem....
2020.07.05
A 20 éves Niels de Vriendt életét vesztette azon a belgiumi kerékpárversenyen, amely az első volt....
2020.07.05
Miközben a Forma-1 mezőnye a szezonnyitó Osztrák Nagydíjon versenyez, a Daily Mail a Mercedes....
2020.07.05
A X. kerületi rendőrök kérik, jelentkezzen, aki felismeri a felvételen látható férfit. ..