Kecskeméti Főiskola

Spanyolországban is nyert a GAMF csapat

2013.07.30.

A benzines kategóriában az első helyen végzett és a legjobb tervezésért és kiváló minőségű kivitelezésért járó díjat is elhozta a Kecskeméti Főiskola GAMF csapata az energiatakarékos járművek Valenciában megrendezett versenyéről, amelyre 20 csapat nevezett 5 országból. A csapat itt „vetette be” először a saját fejlesztésű járművezérlő elektronikát.

A versenyt, amelyet először hirdettek meg, a valenciai moto Gp versenypályán rendezték meg GreenPrix elnevezéssel. A kecskemétiek eddigi kiemelkedő eredményeik alapján kaptak meghívást.

Az öt érvényes futamból a legutolsó sikerült a legjobban, amellyel a GAMF csapat fölényesen megnyerte a versenyt 1729,8 km/liter eredménnyel, több mint 500 km-rel maga mögé utasítva a második helyezettet. A pálya adottságaihoz képest kiemelkedő ez a teljesítmény, mert a pilótának kanyarokkal és nagy szintkülönbségekkel kellett megküzdenie.

A versenyre egy teljesen új karosszériával érkezett a csapat, mert a Shell Eco-marathonon Rotterdamban annyira megsérült a jármű, hogy lehetetlenné tette volna a további versenyzést. Megfeszített munkával, két hónap alatt készítették el az új karosszériát. A motor és elektronika területén is komoly fejlesztéseket végeztek, ezen a versenyen már a csapat által fejlesztett járművezérlő elektronikát (Megacontrol) használták. Ilyen szintű elektronikai hardver- és szoftverfejlesztés példátlan az eco-marathon versenyeken.

A legjobb eredmény mellett a technikai zsűri is kiemelkedőnek ítélte a járművet, amelyet a legjobb tervezésért és kiváló minőségű kivitelezésért járó díjjal jutalmaztak. A jármű felkészítését és a csapat utazását most is számos segítő és szponzor támogatta, nélkülük nem érhették volna el az újabb sikert.

A csapat már gőzerővel készül az idei év utolsó nagy megmérettetésére, amelyre már szinte hagyományosan augusztus végén kerül sor. A Finnországban, Nokiában megrendezésre kerülő Finnish Mileage Marathonon szeretnének hírnevüknek megfelelően szerepelni.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.11.29
Továbbra is Berlin a legnépszerűbb terület az autótolvajok körében – nagy különbséggel Brandenburg....
2021.11.29
Az autó infotainment rendszeréből történő fizetés – mobiltelefon használata nélkül – továbbra is....
2021.11.29
Amikor az angliai Dél-Derbyshire megye rendőrsége takarékos, megbízható, robusztus és....
2021.11.29
A Daimler üzemi tanácsának elnöke, Brecht úgy véli, hogy a chipek globális hiánya örökre....
2021.11.29
A ŠKODA nyolcszoros győzelmével minden márkánál több díjat tudhat magáénak a német Auto Zeitung....
2021.11.29
Elindult a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-train, az első utasokat szállító,....
2021.11.29
Párizsban az egész városra kiterjesztették a 30 km/órás sebességhatárokat. Brüsszel üdvözölte ezt a....
2021.11.29
A szövetségi kormány 350 millió euróval támogatja az e-autók nem nyilvános töltőállomásainak....
2021.11.29
A napokban ítélték oda az és Év Pickupja 2022/2023 díjat a Toyota legendás pickupja a Hilux....
2021.11.29
A hazai taxitársaságok közül elsőként a Főtaxinál érhető el a robotdiszpécser szolgáltatás, amelyet....