járműgyártás

Sportmodellel bővül a Lexus RX palettája

2020.09.22.

Látványos optikai részletekkel érkezik Európába a Lexus RX Sport Edition, a kategóriateremtő szabadidőjármű eddigi legdinamikusabb változata.

Tovább bővíti környezettudatos szabadidőjárművének kínálatát a Lexus. Az elegáns RX és a családos vásárlókat megszólító RX L után bemutatkozik az RX Sport Edition, az öntöltő hibrid hajtáslánccal szerelt, felső kategóriás crossover fiatalos, energikus kiadása.

Az autó sötét bronzszínű, 20 colos keréktárcsákkal, valamint fekete tükörházakkal és fekete rácsozatú hűtőmaszkkal különbözteti meg magát fivéreitől. Míg az alapmodelleknél dinamikusabb, az F Sportnál kifinomultabb az új kivitel: annak sötét maszkkerete helyett elegáns, krómozott szegély írja körül a hűtőrácsot, illetve hiányoznak a lökhárítóból az F Sport modellek agresszív légbeömlő-betétei.

Az erő és a visszafogottság optikai egyensúlya pontosan testesíti meg a 3.5 literes, hathengeres benzinmotorra épülő, öntöltő hibrid hajtáslánc kettős személyiségét. A dupla villanymotorral megtámogatott, összkerékhajtású rendszer legnagyobb kombinált összteljesítménye 313 lóerő, amivel 7,7 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra az autó.

Európa egyes (keleti) piacain 300 lóerős V6-os (RX 350), illetve 238 lóerős, soros négyhengeres (RX 300) benzinmotorral is elérhető a Sport Edition; ugyanezekben az országokban a karosszéria színére fényezett küszöbtoldatokat, első kötényt és hátsó lökhárítóbetétet, valamint a hátsó ajtón elhelyezett Black Vision emblémát is tartalmaz a csomag. Európa más térségeiben inkább a praktikumra helyezte a hangsúlyt a Lexus, amikor a három üléssoros RX L modellhez is kínálja a Sport Edition opciót.

A nem állati forrásból származó, ám megjelenésében és tapintásában egyaránt a legkiválóbb minőségű, nemes bőröket idéző Tahara kárpitozás ugyancsak elérhető a Lexus RX Sport Edition változatához, amely a hírek szerint szeptember végétől mindössze egy éven át szerepel majd a márka európai kínálatában.

A bevezetése óta több mint hárommillió példányban eladott, immár negyedik generációjánál járó modell a legfejlettebb vezetőtámogató, aktív biztonsági és infotainment funkciókat kínálja, olyan világújdonságok mellett, mint a forgótükrös BladeScan adaptív fényszórórendszer.

Ezen kívül olyan újdonságokkal őrizte meg technológiai előnyét a szegmensben a 2020-as évjáratú Lexus RX, mint az adaptív lengéscsillapítás, a head-up kijelző vagy az üzemmód-választó.

 

Fotó: Lexus

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.10.19
Portugáliában, az estorili pályán zárta a 2020-as szezont a Supersport-vb mezőnye. Sebestyén Peti....
2020.10.19
Eddig minden húzása bejött a szabadidőautó-piacon a Skodának. Vajon a legkisebb SUV, a Kamiq is....
2020.10.19
A turizmus beszakadása nem hagyja érintetlenül azokat a területeket sem, amelyek szorosan kötődnek....
2020.10.19
A helyszínen bevonták annak a 45 éves magyar teherautó sofőrnek a jogosítványát, aki pénteken egy....
2020.10.19
Vlagyimir Kakanov Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2020.10.19
Mintegy 17,5 milliárd forintos beruházást hoz Magyarországra a kínai Chervon Auto, a miskolci....
2020.10.19
Sikeresen lezárta az AutoWallis Szlovénia legnagyobb BMW márkakereskedésének átvételét, miután a....
2020.10.19
Az autókereskedők számára, ahogy mindenki másnak is, legyen szó személyről, cégről, vagy....
2020.10.19
Halálra gázoltak egy 40 éves nőt Dabason egy gyalogos-átkelőhelyen - közölte a Pest Megyei Rendőr-....
2020.10.19
A világ legzöldebb autógyártója, a részben- vagy teljesen elektromos meghajtások területén vezető....