bírósági ítélet

Súlyos börtönbüntetésre ítéltek magyar autóvásárlókat Ausztriában

2023.12.07.

Egy 31 éves salzburgi férfi eladásra kínálta használt BMW terepjáróját a Marketplace internetes portálon keresztül. Két magyarországi féltestvér érdeklődőnek adta ki magát, találkoztak vele, és egy garázsban megölték. A perben tegnap született ítélet Ausztriában - írja a Kronen Zeitung.

Hosszú börtönbüntetésre ítéltek két magyart szerdán a salzburgi tartományi bíróságon halált okozó rablás miatt. A 26 éves vádlott 15 év, 20 éves féltestvére 18 év börtönt kapott. A két férfi 2023. január 2-án Salzburg városában kirabolt és megölt egy 31 éves iraki férfit egy egyeztetett autóvásárlás során. A férfi holttestét még nem találták meg. Az ítélet még nem jogerős.

A Kronen Zeitung cikke. Képernyőfotó.

Az idősebb vádlott a tárgyaláson ártatlannak vallotta magát. Fiatalabb féltestvére elismerte, hogy halált okozó testi sértést okozott. Kifejtette az esküdtszéknek, hogy január 2-án, az adásvétel lezárulta után, annak a salzburgi bérháznak a lépcsőházában, amelyben laktak, összeveszett az irakival. A férfi az ezt követő dulakodásban életét vesztette. A holttestet a vásárolt autó csomagtartójába tette, és Salzburg városán kívül kirakta, de nem tudja, hol. A vádlott bátyja azt mondta, hogy nem volt szemtanúja a dulakodásnak. Nem lopta el az autót, és nem volt köze az iraki halálához.

A 26 éves, korábban feddhetetlen elsőrendű vádlott és magyarországi büntetett előéletű féltestvére az elkövetés idején Salzburg elővárosában lakott egy lakásban. A nyomozás adatai szerint az iraki 2022 októbere óta 17 ezer euróért kínálta online eladásra BMW terepjáróját. A féltestvérek az év végén jelezték érdeklődésüket a vásárlás iránt.

Elena Haslinger ügyész szerint az autó megvásárlása és átadása Salzburg főpályaudvarán egy mélygarázsban történt. A két magyar állítólag már eldöntötte, hogy ellopják az autót. Feltételezhető, hogy az iraki a jármű vádlottaknak való átadása során halt meg.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.02.22
Újabb öt évre meghosszabbította a meghatározó német autógyár az AutoWallis Csoport Opel....
2024.02.22
A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) tagjainak díjbevétele meghaladta az 1560 milliárd forintot....
2024.02.22
Az ABB bejelentette, hogy felvásárolta a Sevensense svájci start-up céget, amely az autonóm mobil....
2024.02.22
Három hét alatt három baleset is történt a Magyar Közút munkaterületein, melyet figyelmetlen....
2024.02.22
Nézze meg a videót! ..
2024.02.22
Az EU innovációs keretrendszerének egyik legnagyobb projektje a TwinEU projekt, melynek célja, hogy....
2024.02.22
Eladás a termelés felpörgetése helyett: az Eberspächer eladja az új bulgáriai gyárat. A beszállító....
2024.02.22
A két erdész ismerős terepen haladt, mégis befürdött - írja a parameter.sk. ..
2024.02.22
Hétfőn délelőtt közlekedésbiztonsági akciót hajtott végre a szlovák rendőrség, amely során két....
2024.02.21
Nehéz objektíven megmagyarázni a BMW XM létezésének jogosságát, de ha már itt van, csapjunk a lovak....