baleset

Súlyos tömegbaleset, mentőhelikopter és teljes útzár az M7-es autópályán

2024.02.25.

- Megszűnt a forgalomkorlátozás az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán, Velencénél, ahol korábban több baleset is történt, amelyek egy ember halálához és 18 sérüléséhez vezettek.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság vasárnap délben közölte a police.hu-n, hogy a rendőrök befejezték a helyszínelést a Balaton felé vezető oldalon és feloldották a forgalomkorlátozást. A balesetekben 15 jármű volt érintett.

Fotók: Németh Tamás - BalesetInfo

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI megkeresésére tudatta, hogy a balesetekhez 2 mentőhelikopter és 16 mentőautó érkezett. Egy férfi életét vesztette, 4 embert (köztük egy gyermeket) súlyos sérülések, 14 embert (köztük egy gyermeket) könnyebb sérülések miatt láttak el. A sérülteket a székesfehérvári kórházba szállították.

Az Útinform már reggel jelezte, hogy az M7-es autópályán, a Velencei tó térségében sokfelé rosszak a látási viszonyok. A belátható útszakasz hossza helyenként 100 méter alá is csökkent, a rendőrség ezt emelte ki a baleseteket előidéző körülmények közül.

Korábban írtuk:

Több, különálló közúti közlekedési baleset történt 2024. február 25-én reggel az M7-es autópálya 44-es kilométerszelvényében, Velence térségében, feltételezhetően a sűrű köd következményeként kialakult rossz időjárási és látási viszonyok miatt. A balesetekben több tucat jármű érintett, egy halálos áldozata is van a tömegkarambolnak.

A képre kattintva megnézheti a hiradó tudósítását

A rendőrök teljes pályás útlezárás mellett végzik a helyszínelést és a műszaki mentést. Mindkét irányban több kilométeres a torlódás - írta a police.hu.

A főváros felé vezető oldalon az 50-es km-nél Pákozdnál, míg Letenye irányába a 42-es km-nél, a kápolnásnyéki kihajtónál kiterelik a forgalmat. Aki teheti, már a 30-as km-nél lévő martonvásári kihajtónál letérve, a 7-es főúton kerülhet. - Fokozott figyelemmel közlekedjenek és tartsanak nagyobb követési távolságot! - kéri az Útinform.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI értesülését megerősítve azt közölte: a baleset helyszínére számos mentőegység, köztük mentőhelikopter is érkezett, a mentés, a sérültek ellátása folyik.

A képre kattintva megnézheti a Katasztrófavédelem videóját.

Forgalmi akadályra máshol is kell számítani, az M0-s autóút déli szektorában, az M1-es autópálya felé vezető oldalon a burkolatot tisztítják. A 24-es és a 23-as km között a külső sávot lezárták.

A 47-es főúton, Berettyóújfalu térségében egy személygépkocsi árokba hajtott. A 33-as km-nél félpályán, irányonként váltakozva halad a forgalom.

Az M30-as autópályán, a 33-as km-nél a Miskolc-észak csomópont és a 40-es km-nél lévő Szikszó csomópont között garanciális javítási munkát végeznek. A két csomópont között mindkét oldalt lezárták, a forgalmat a 3-as főút felé terelik. A munkavégzés várhatóan több hónapig is eltarthat.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.29
Szentlőrinc térségében forgalmi akadályra kell számítani – jelentette az Országos....
2024.05.29
Ideális megoldás lenne az automobilizmus gondjaira a hidrogénhajtás, mert nem szennyezi a....
2024.05.29
Egyszerre két, párhuzamos kutatási és fejlesztési projektet indít útjára a Toyota. Az egyikben a....
2024.05.29
Az elmúlt években hatalmas változáson ment keresztül a gyári első szerelés (original equipment, OE....
2024.05.29
Két kerékpáros ütközött össze Debrecenben, egyikőjük súlyos sérüléseket szenvedett. ..
2024.05.29
Befejeződött a Hungaroringen zajló munkálatok első üteme, amely során látványos változáson esett át....
2024.05.29
Megint jön egy újabb szezon, kétkerékre pattan a magyar! De jó is lenne, viszont nem eszik ilyen....
2024.05.29
A retró járművek rajongói 2024. június 1-jén és 2-án az ötvenéves V63-as Gigant villanymozdony....
2024.05.29
Visszatérnek az étkezőkocsik a Balaton InterCitykbe. Idén május 25-től – egészen a szezon végéig –....
2024.05.29
Nem megnyugtatóak a keddi közlekedési baleseti statisztikák, amelyeket az Országos Rendőr-....