Suzuki gyár

A Suzuki környezetvédelmi "sapkát" vett föl

2022.11.18.

Konzervatív báj, hipertakarékos, extrán környezettudatos motor. Talán ezek a legfontosabb közös tulajdonságai a Suzuki új Európa számára kínált robogóinak. A Burgman 125, az Avenis 125 és az Address 125 a kicsit magyarnak is számító japán márka ajánlata mindazoknak, akik jövő tavasztól nem a városi dugókban szeretnének autóval araszolni, sem pedig csúcsidőben a gyakran nem túl jó illatú tömegben nyomorogni a tömegközlekedésen. 

 
 
Képre kattintva galéria nyílik!
 
A Suzuki legyen szó autóról, csónakmotorokról vagy éppen motorokról, robogókról mindig is híve volt a letisztult, kiérlelt, időtlenül elegáns, de innovatív megoldásoknak. Mindezt csak azért bocsátom előre, mert érdekes és kissé ellentmondásos média fanyalgás tapasztalható a márka európai motor és robogó kínálata kapcsán. Kicsit az a klasszikus sztori jut eszembe, amikor valakibe vagy azért kötnek bele mert van rajta sapka, vagy azért mert nincs. A média ugyanis rendszeresen kritizálja a motorgyártókat, hogy miért nem járnak előrébb a zöldebb, környezettudatosabb járművek kifejlesztésében és elterjesztésében. Viszont amikor egy márka, jelesül a Suzuki jól látható határozott lépéseket tesz ennek irányába, akkor meg éppen az a kritika tárgya. 
 
Képre kattintva galéria nyílik!
 
A cégnél ugyanis úgy döntöttek, hogy kiszállnak a versenysportból, nem erőltetik a még oly legendás, de a környezetvédelmi normákkal sem károsanyag kibocsátásában, sem szellemiségében nem egyező óriási sportmotorok széles választékát.
 
Helyette minőségi és takarékos járműveket helyeznek előtérbe és óriási szellemi energiákat - meg persze pénzt - invesztálnak a zöld kétkerekű mobilitás jövőjébe. 
 
Képre kattintva galéria nyílik!
 
Vegyük szemügyre a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb "fotelrobogó" brandjét, a Burgmant. Kikerült a kínálatból a rendkívül kényelmes és minden földi jóval ellátott 650-es Burgman, csábító eleganciája és fejedelmi kényelme mellett a mai elvárások szerint már nem számított környezettudatos járműnek. Előnyeihez ugyanis viszonylag magas fogyasztás, és károsanyag kibocsátás párosult. Nem maradtak viszont a Burgman kényelem életérzése nélkül a típus rajongói, hiszen az új 400-as modell sokkal takarékosabb és innovatívabb műszaki megoldások mellett is hozza az elvárt életérzést.
A 125-ös kistestvér pedig szintén adva a kényelemre képes akár 100 kilométeren a két liter alatti fogyasztás mellett dinamikusan eljuttatni minket A-ból B-be.
A két másik újdonsága az Avenis-re és az Address-re pedig mindez hatványozottan igaz. A két kis egyéniség elképesztő fogyasztási értékeket képes produkálni, akár 1,5 liter benzinnel is beérik 100 kilométeren, ami lényegében kétségessé teszi még azt is, hogy összességében takarékosabb és környezettudatosabb-e egy hozzájuk hasonló karakterű villanyrobogó. 
 
További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!
 
 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.21
Thierry Neuville vezet, de Elfyn Evans és Sébastien Ogier ott lohol a nyomában. A belga 108 km....
2024.04.21
Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt közlekedési baleset feltételezett okozója ellen....
2024.04.21
A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi....
2024.04.21
Tóbiás és Balambér már nagyon várja a jó időt, hogy újra biciklizhessenek, addig pedig rendbe....
2024.04.21
- A robogótulajdonosok jelentős része továbbra sincs tisztában azzal, hogy biztosítási....
2024.04.21
Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás....
2024.04.21
A kempingezők imádni fogják.   ..
2024.04.21
A koreai villany hot hatch alapkivitelében vesz részt a legendás hegyi versenyen. ..
2024.04.21
Zivatarok alakulhatnak ki, az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként....
2024.04.20
10 éves Grand Cherokee 6 millióért, amire még locsolni kellene egy kis pénzt. ..