szalonnyitó

Szerémi Avenue 63. – a luxusautók sugárútja

2018.12.25.

Némi barokkos felhanggal a címben, akár azt is mondhatjuk, hogy hamarosan a luxusautók sugárútjává vált, válik a Szerémi út. Ugyanis a Porsche Inter Autó Hungária Kft. a Porsche mellett elkezdte forgalmazni a Bentley márkát is. És talán ezzel a sornak még nem is lesz vége...

Nem is volt olyan túl régen az a pillanat, amikor az egykori NDK (Német Demokratikus Köztársaság) kultúra boltjának helyén megjelentek a Volkswagen konszern autói. Orrunkat a kirakatüvegnek nyomva vágyakoztunk befelé, ahonnan viszont már egy egészen más világ tekintett ki felénk. Azóta persze sok víz lefolyt a Dunán. Az autók értékesítése is alapos metamorfózison ment keresztül és a piaci verseny is egészen más lett, mint pár évtizeddel ezelőtt. Ugyan a 2008-as válság alaposan elkaszálta az iparágat, az autóipar azonban nem hagyta, hogy túlzottan sokat rászámoljanak. Ma ismét a fénykorát éli a verseny pedig nagyobb, mint valaha.

A Porsche szalon szomszédságában nyitották meg az új Bentley bemutatótermet 

A kissé nosztalgikus visszatekintés ébreszt némi de ja vu-t az emberben, hiszen egyfajta jó értelemben vett sóvárgás továbbra is megbújik a sorok között. Mindennek ellenére ez most mégis valami más. Ugyanis a mostani Bentley Szalon megnyitásával a honi autókereskedelem egy újabb magasságot ért el. A Porsche Inter Autó Kft. frontnyitása pedig határokon átívelő, hiszen ezzel a magyar kereskedés fekvésének köszönhetően regionális szerephez is jut.

Balról jobbra: Riedl Tamás értékesítési vezető, Aradi Géza márkaigatgató, Árvay Péter marketingvezető, Nagy Szabolcs ügyvezető igazgató

A vállalat 25 éves tapasztalattal bír luxusautók értékesítésében, piaci rálátásnak köszönhetően pedig nem véletlen, hogy elnyerték a jogot a patinás brit márka képviseletének ellátására. A 180 négyzetméteres Bentley Budapest, 400 ezer eurós beruházással épült fel a cég Porsche szalonjának szomszédságában. A létesítmény fontosságát hivatott jelezni, hogy a kékvérű márka központja itt állította ki először a néhány nappal korábban bemutatott vadonatúj nyitott tetejű modelljét a Continental GTC-t, amiből jelen pillanatban két "élő" példány létezik.

A kettőből az egyik Continental GTC

A csaknem két és fél tonnás napfény fiú, W12-es motorja 635 lóerős és 900 Nm abszolvál. Ennek a hajtásláncnak mindössze 3,8 másodperc kell ahhoz, hogy az autót százas tempó gyorsítsa. És ez csak néhány emblematikus technikai adat a demonstráció kedvéért. A luxus felszínét még meg sem kapargattuk, amiben – többek között - olyan elemek is vannak, mint a középkonzol forgó kijelzőegysége vagy a tweed gyapjúból készült többszörösen hangszigetelt vászontető.

A napfény ízének szomszédságában a Bentley nagyágyúja Mulsanne borította be a teret, melynek árcéduláján 166 millió forint áll. Nyilván hétköznapi szemlélőként mellbevágó az összeg, viszont ebben a szalonban - "ahol 50 milliótól kezdődik az időszámítás" - nem csoda, hiszen ebben az autóban gyakorlatilag minden benne van, ami ma egy Bentleyben elképzelhető, a pezsgőhűtőtől a kristálypohár készleten át a süppedős szőnyegig.

A gyári bemutató autó – ami tavasszal megjárta a Genfi Autószalont is - gépteteje alatt egy 6,75 literes motor teljesít szolgálatot, amit a mellékelt képek szerint, akár igény szerint kézzel fel is políroznak. Azonban a legnagyobb márkarajongók közül is csak kétezerből legfeljebb egy vevő él ezzel a fényes lehetőséggel. A motorcégéren a szerelő neve, ha esetleg probléma adódna, akkor kizárólag az ő hatásköre a javítás.

Bentley Mulsanne: luxus 166 millióért

A két premiermodell mellett természetesen a márka teljes portfólióját kínálják a Bentley Budapestben. A szalonnyitás híre egyébként alaposan megbolygatta a luxusautók iránt érdeklődők piacát. Szinte még csak a "falak álltak", de már az éves kontingensét eladta a cég, és a jövő évi 15 darabos kvótának is a felét már lekötötték.  A legtöbben a Continental Coupét illetve a Bentaygát választották, de van jelentkező Mulsanne modellre is.

Minden benne van, ami ma egy Bentleyben lehet

Nagy Szabolcs, a Porsche Inter Auto Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, rendkívül büszke arra, hogy a világ egyik legexkluzívabb autógyártójával egészülhetett ki az idén 25 éves vállalat portfóliója.

Felpolírozott motor igény szerint

A Bentley képviseletre pedig nagy szükség van az országban, hiszen az elmúlt években a magyarországi luxusautópiac alapos feltérképezését követően az anyavállalattal együtt arra a következtetésre jutottak, hogy a magyar piac jelentős potenciállal bír a csúcskategóriás luxusmodelleket illetően, ráadásul a Bentley márka iránti érdeklődés már régóta megfigyelhető az ügyfelek részéről.

A márka hivatalos bevezetésének másik nagy fegyverténye, hogy a modellek forgalmazása mellett az, hogy a szervizháttér is biztosított lesz. Jövőre a tervek szerint a cég csatlakozik a márka szervizhálózathoz, így nem kell a tulajdonosoknak nyakukba venni Európát egy adódó probléma esetén, elég lesz majd csak begurulniuk a Szerémi útra.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.16
A népszerű pickup 2022-es modellévű, japán belpiacos csúcsverziója nem a motorjában, hanem inkább a....
2021.10.16
Toni Piëch, a legendás Volskwagen vezérigazgató és felügyelőbizottsági elnök fia hamarosan piacra....
2021.10.16
Begyorsítja zöld törekvéseit a General Motors az USA-ban. A tervezettnél huszonöt évvel korábban....
2021.10.16
Három jármű ütközött, egy ember megsérült, az egyik autó a felismerhetetlenségig összetört. ..
2021.10.16
Harmadszor is Európa-bajnok lett a gyorsasági kamionversenyzők között Kiss Norbert, a Révész Racing....
2021.10.16
A világ egyetlen privát kézben lévő Audi R15 prototípusa most gazdát keres. Más esélyünk nem nagyon....
2021.10.16
A Volvo Cars megkezdte legújabb tisztán elektromos típusának, a C40 Recharge modellnek a gyártását....
2021.10.16
Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások....
2021.10.16
Minden idők legsikeresebb ralipilótája a Peugeot gazdag történelmének igazi gyöngyszemével vett....
2021.10.16
A Csongrád-Csanád megyei rendőrök újabb – a német hatóságok által körözött – 20 milliós luxusautót....