Iveco

Szövetségre lép az Iveco és a kínai Foton

2024.06.09.

Az Iveco és a Foton, Kína vezető haszonjármű-gyártója szándéknyilatkozatot írt alá, mely szerint egyeztető tárgyalásokat kezdenek a lehetséges együttműködésről az elektromos járművek és alkatrészek fejlesztése területén, valamint felkutatják a közös üzleti lehetőségeket Európában és Dél-Amerikában.

Az Iveco Group és a Foton közötti memorandum új jövőbeli szinergiák feltárásának lehetőségét is megnyitja, beleértve a lehetséges együttműködést az európai és dél-amerikai piacon.

Az Iveco Group általános villamosítási stratégiájának részét képező partnerség célja, hogy a könnyű haszongépjárművek kínálatát az ikonikus Daily furgon 3,5-7,2 tonnás tömegénél alacsonyabb össztömegű kategóriára is kiterjessze.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy együttműködve további lehetőségeket keresnek a legkönnyebb kategóriába tartozó, legfeljebb 3,5 tonna össztömegű elektromos kisteherautók Európában és Dél-Amerikában történő, szélesebb körű értékesítésére. A várakozások szerint a lépés jelentős piacokat nyithat meg a két cég előtt.

Az év elején az Iveco Group megállapodást írt alá a Hyundai Motor Company-val egy 2,5 és 3,5 tonna össztömegű elektromos jármű gyártásáról is, amelyet Európában az Iveco értékesít és szervizel majd. Az Iveco Group, valamint a Foton és a Hyundai együttműködésének célja a Dailynél furgonnál kisebb tömegű elektromos haszongépjárművek teljes kínálatának létrehozása.

A hivatalos közlések szerint a Foton - a Baic Group részét képező kínai, haszonjárműveket gyártó vállalat - osztja az Iveco megközelítését a globális autóipar fenntartható átalakításával kapcsolatban. A cég több irányban is kitörési pontokat keres a haszongépjárművek új meghajtási technológiáit illetően, ideértve a tisztán elektromos és hibrid meghajtásokat, valamint hidrogén üzemanyagcellás megoldásokat.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.16
Ötven vadonatúj csuklós dízelautóbuszból álló flotta érkezik jövőre a fővárosba. A modern,....
2024.06.16
A Monacói Nagydíjon leleplezett Purespeed Speedster a limitált szériás, exkluzív Mythos sorozat....
2024.06.16
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Gyógymód. ..
2024.06.16
A Legfelsőbb Bíróság új ítélete: a részegség „ránézésre” is megállapítható. ..
2024.06.16
Egy évvel a centenáriumi győzelem után a Ferrari megismételte a bravúrt a Le Mans-i 24 órás....
2024.06.16
Ambivalens érzéseket támaszt bennem használttesztünk mai főszereplője, hiszen még annyira fiatal,....
2024.06.16
Egy európai központú, globális piaci elemző szervezet összeállította a legjobb fiatal használt....
2024.06.16
Már csak egy hét és újra eljön a Múzeumok Éjszakája, június 22-én az ország számos pontján várják....
2024.06.16
Súlyos közlekedési baleset történt vasárnap kora délután az Országos Katasztrófavédelmi....
2024.06.16
A dél-karolinai Charleston melletti gyárban megkezdődött a Volvo új elektromos zászlóshajó SUV-ja....