Suzuki

Sztárok a Puskás–Suzuki-kupán

2014.04.15.

Az idén húsvétkor hetedszer rendezi meg a Puskás Akadémia a Puskás–Suzuki-kupa U17-es ifjúsági labdarúgótornát Felcsúton a Magyar Suzuki Zrt. támogatásának köszönhetően. A cég a 2008-as indulás óta segíti az eseményt.

A torna mezőnyét a következő csapatok alkotják: Budapest Honvéd (háromszoros győztes), Dinamo Zagreb (a torna horvát újonca), Melbourne Football Institute (ausztrál vendégcsapat, Victoria állam legtehetségesebb fiataljaival), Panathinaikosz (Görögország), Real Madrid (a kétszeres győztes címvédő Spanyolországból), Puskás Akadémia (házigazda).

Kovács Ferenc, Jesper Olsen, Hisashi Takeuchi és Vincze István

Az állandó résztvevők, vagyis a Puskás Ferenchez leginkább köthető európai klubok (Real, Pana, Honvéd, Puskás Akadémia) mellett további meghívott az immár másodszor szereplő, az ausztráliai Melbourne-t képviselő, Northcote Cityre épülő, állami válogatottakkal kiegészített Melbourne Football Institute, valamint a világ egyik legkiválóbb utánpótlás-nevelő műhelyének számító horvát sztárklub, a Dinamo Zagreb. A horvát klub akadémiaigazgatója a magyar szurkolók által is jól ismert Marijan Vlak, a Ferencváros, a Videoton és a Vasas korábbi vezetőedzője.

Díszes érmet kaptak a győztesek és helyezettek.

Ami az ausztrálokat illeti, Puskás Ferenc 1989 és 1991 között dolgozott az egyik helyi klub, a South Melbourne csapatának edzőjeként. Puskás rendkívül népszerű volt Ausztráliában, ahol ma is mindenki emlékszik rá. Edzősködése idején ugrásszerűen nőtt a nézőszám, bajnokságot és kupát is nyert az együttessel. A Puskás–Suzuki-kupán fellépő ausztrál csapatot egy magyar származású volt futballista, egyben az A-League-ben szereplő Melbourne Victory egyik tulajdonosa, Robert Bélteky szervezte meg. A Victoria állam válogatottjának tekinthető együttest a korábbi 43-szoros dán válogatott Manchester United-támadó, Jesper Olsen készítette fel a PSK-ra edzőként. Segítője a Glasgow Rangers korábbi négyszeres skót bajnok játékosa, Stuart Munro.

A menetrend

A csoportmeccsek Felcsúton, a Puskás Akadémia pályáin lesznek nagypéntektől húsvétvasárnapig. Az 5. és a 3. helyért vívandó meccseket is itt rendezik, ezeket húsvéthétfőn élőben közvetíti a Sport 2 televízió.

A döntő alighanem örökre emlékezetes élménye marad a résztvevőknek, hiszen ezzel a mérkőzéssel nyitja meg kapuit hivatalosan a Puskás Akadémia új stadionja, a Pancho Aréna április 21-én, húsvéthétfő estéjén. 18.00 órakor kezdődik a megnyitóünnepség, 19.00 órakor a PSK döntője, amelyet az eredményhirdetés követ. A teljes esti program látható lesz a Sport 1 televízióban és a Duna World csatornán, valamint az idén is minden mérkőzésről élő internetes közvetítést ad a Puskás Akadémia és a torna hivatalos honlapja (pfla.hu, puskassuzukicup.net). Utóbbi angol nyelven is közli a legfontosabb tudnivalókat.

A Puskás–Suzuki-kupa 2014 eseményei követhetők a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia hivatalos Facebook-oldalán is. Az akadémia honlapja, a pfla.hu a Pancho Aréna nyitómérkőzésének, vagyis a PSK döntőjének kezdőrúgásával egy időben, húsvéthétfőn 19 órától új arculattal jelentkezik.

Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Davor Šuker, Lothar Matthäus, Ángel María Villar, Amancio Amaro, Paulo Sousa, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs – csak néhány név azon több száz hazai és nemzetközi híresség, futball-legenda és közéleti személyiség közül, akik jelezték érkezésüket a PSK döntőjére.

Várhatóan pályára lép a Puskás Akadémia U17-es csapatában a 15 és fél éves Tajti Mátyás, akit a Real Madrid szeretne szerződtetni, és a PSK meccsein is külön figyeli majd őt a királyi klub képviselője.

Az úgynevezett „nulladik” napon lesz az ünnepélyes nyitóvacsora az óbudai Puskás Pubban. A csapatok közül lesz olyan, amelyik ellátogat a Szent István-bazilikába, Puskás Ferenc sírjához, és koszorúzást terveznek a csapatok jelenlétében tavaly felavatott óbudai Puskás-szobornál is. A hivatalos közös megemlékezés azonban idén a stadionavató előtt, Felcsúton lesz, ahol egész alakos Puskás-szobrot lepleznek le az akadémia központi kollégiumépülete előtt, Domonkos Béla szobrászművész alkotását.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.13
A bliccelés elleni programja következő állomásaként bővíti a jegyérvényesítési lehetőségeket a BKK....
2024.06.13
Tesztüzemben megkezdte működését szerdán a MÁV-Volán-csoport EMMA (Egységes Menetrend....
2024.06.13
A BYD (Build Your Dreams) a konnektorról tölthető, tisztán elektromos és plug-in hibrid autók....
2024.06.13
A súlyos baleset Levél közelében történt, az 1-es főút érintett szakaszát teljes szélességében....
2024.06.13
A kínai kereskedelmi minisztérium, valamint a külügyminisztérium kifogásolta és élesen bírálta az....
2024.06.13
Országosan ellenőrzik az egyenruhások a járművezetőket 2024. június 17. és 23. között – írta a ORFK....
2024.06.13
Kínai startup cég szállítja az új Mercedes-Benz CLA-osztály kettes szintű önvezetéséért felelős....
2024.06.12
A Porsche gratulál Rudi Linsnek 80. születésnapja alkalmából – írja honlapján a német sportautó....
2024.06.12
A német autóipar szakmai képviseleti szervezete, és a magyar nemzetgazdasági miniszter is bírálta....
2024.06.12
Sci-fibe illő látvány tárul az elé, aki belép a Dongfeng egyik dél-kínai gyárába: mesterséges....