AMTS

Táncos show páncélos akcióval

2023.03.25.

Minden volt a G-ben, ami szem-szájnak ingere és ami az autósembert érdekli.

Megérdemelt rekord született: három nap alatt 65 ezren látogatták meg a Hungaexpón az Autó Motor Tuning Show idei rendezvényét, melynek ütős része volt a Magyarok a Világ Járműgyártásában című kiállítás. A G-pavilonban minden nemzedéknek jutott látnivaló, volt itt gyermekbiztonsági park, elektromosautó-premier, SUV-park, kerékcsere verseny, és izgalmas bemutatót tartott a Magyar Honvédség, melynek standját több ezer fiatal rohamozta meg.

Már a katonai eszközök bevonulása is ütős volt, hiszen centizve manőverezték a pavilonba legnagyobb kiállítási tárgyukat, a Leopard páncélost, amit trélerel szállítottak Tatáról Kőbányára.

A Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár 11. harckocsizászlóaljának Leopard 2A4HU típusú harckocsiját a szomódi lőtér után a Hungexpón is bevetették, természetesen békés bemutató keretében.

Az A4 a Leopard 2 egyik legelterjedtebb altípusa, az A4-es, mely a német, az osztrák, a finn, a svéd és a lengyel haderőnél is szolgál. Az első 12 páncélos elsősorban kiképzési céllal érkezett Magyarországra, a fő ütőerőt képviselő 44 Leopard 2A7+ 2025-ig kerül a Magyar Honvédség állományába.

A lánctalpas mellett volt a kiállításon helikopterrel szállítható, sőt ejtőernyővel is ledobható gyorsbeavatkozó szállítójármű, valamint támogató feladatokat ellátó Gidran (török nevén Ejder Yalcin) típusú páncélozott harcjármű, melyekből 2019-ben tízet rendelt a Magyar Honvédség.

Látványban ezekkel talán az MG premierje tudott versenyzeni, hiszen az elektromos autó bemutatóján gyönyörű és izgalmasan táncoló lányok növelték a feszültséget.

Az AMTS keretében tartott premier után a Magyarok a Világ Járműgyártáson kiállításon, a M1RA versenycsapat standján a márkaigazgató Markó Zoltán vehette át Knezsik Istvántól, az Autós Nagykoalíció elnökétől az Év magyar autója díjat, mindjárt kettőt: az MG ZS EV az elektromos városi autók, az MG EHS pedig a hibrid városi autók mezőnyében győzött.

Az MG nem véletlenül sikeres az elektromos kategóriában, hiszen vetélytársainál 10-15 százalékkal olcsóbban kínálja villanyautóját. Mert kínai anyacége, az évente 5,4 millió autót gyártó SAIC csoportnak van bőven tőketartaléka és elektromos tapasztalata, amit most egy klasszikus jelvénnyel exportál Európába.

A díjátadás helyén és a pavilonokban is szinte megállás nélkül tartott a verseny: szakmai előadás keretében az autóversenyzés világáról szerezhettek izgalmas mérnöki ismereteket a fiatalok, akik közül többen azt is kipróbálták, hogy mennyi idő alatt lehet kereket cserélni egy pályagépen.

Standjukra ellátogattak a katonák is, akik néhány fotó erejéig fegyveresen őrizték az Magyarok a Világ Járműgyártásában című kiállítást és a M1RA csapat alkalmi bokszutcáját.

Közben dákok népes csapata küzdött az Autós Szakmák Tanulmányi Versenyén, melyen a legjobbak komoly pénzjutalmat is kaptak.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!  

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.15
Miért áll egy kihegyezett versenyautó egy hófödte versenypályán, és miért sorakoznak mögötte....
2024.04.15
Az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) és az Audi Hungaria tárgyaló delegációi közötti....
2024.04.15
Az Audi több mint 20 új, tisztán elektromos, plug in hibrid és hagyományos, belső égésű motorral....
2024.04.15
Április 9-én Pekingben mutatta be legújabb, működésének első öt évében kapacitás- és....
2024.04.15
Erősen indította az AutoWallis Csoport Kiskereskedelmi üzletága az idei évet, miután 16 százalékkal....
2024.04.15
Alkalmanként átlagosan 2,5 órát parkolnak a magyar autósok az utcán és 6 órát a parkolóházakban, az....
2024.04.15
Európai tervezés, törökországi gyártás, japán hagyományok - ezek a sarokpontjai a Mitsubishi Colt....
2024.04.15
Múlt és jelen egyhelyen mindig izgalmas egyveleget mutat, nem véletlen, hogy az Akkor és Most Jármű....
2024.04.15
A Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkja a nemzetközi hallgatóknak is új lehetőségeket....
2024.04.15
A modern járművek által generált adatmennyiség elképesztő méreteket öltött, akár óránként 19....