Porsche

A Targával már teljes a portfólió - márciusban érkeznek a 911 GTS modellek

2017.01.14.

Először 2010-ben jelent meg GTS felirat a Porsche 911 típusain (a 997 sorozat tagjain), azóta pedig egyre népszerűbbé vált a modellváltozat az ügyfelek körében. Januárban a 911 aktuális verziójából is bemutatták a GTS példányokat. Megmutatjuk, milyen újdonságok érkeztek!

Bár most már láthatjuk az új Porsche 911 GTS modelleket képeken, a márkakereskedésekbe csak márciusban érkeznek, teljessé téve ezzel a 911 modellkínálatot. A GTS-re vágyó ügyfelek választhatnak hátsókerék-hajtású (Carrera), összkerékhajtású (Carrera 4) kupé, és kabrió változatokat egyaránt, vagy dönthetnek a látványos tetőnyitó mechanizmussal felvértezett Targa mellett is.

Mindegyik modellbe az új fejlesztésű, háromliteres, turbófeltöltéses boxermotort építik. A hathengeres erőforrás 450 lóerős, tehát 30 lóerővel erősebb a 911 Carrera S-nél, illetve 20 lóerővel nyújt többet a leköszönő, szívómotoros GTS-nél. Erőátvitel terén választható hétfokozatú manuális sebességváltó vagy a kettős tengelykapcsolós automatizált PDK.

Az új erőforrás 550 newtonméteres nyomatékával az eddigieknél is jobb gyorsulási értéket garantál, emellett a rugalmasságára sem lehet rá panasz, hiszen a maximális nyomaték már 2150-es fordulatszámtól rendelkezésre áll, egészen 5000 fordulat/percig. Az aktív felfüggesztés (PASM) az alapfelszereltség része, viszont a kupé változathoz sport felfüggesztés is jár, amely tíz milliméterrel csökkenti a sportautó szabad magasságát A GTS család leggyorsabb tagja az összkerékhajtású változat, amely a PDK sebességváltóval és a szintén az alapfelszereltséghez tartozó Sport Chrono csomaggal 3,6 másodperc alatt éri el álló helyzetből a 100 km/h sebességet és kicsivel 300 km/h sebesség fölé tud gyorsulni. Manuális sebességváltóval viszont egészen 312 km/h-ig gyorsul a 911 Carrera 4 GTS.

A 911 palettáján belül továbbra is könnyen felismerhetőek lesznek a GTS modellek. Egyik jellegzetességük, hogy eleve az összkerékhajtású 911-ek szélesebb karosszériájával készülnek. Az autó orrát aerodinamikailag optimalizálták, továbbá a Sport Design első légterelő még jobban kihangsúlyozza a sportosságát, ráadásul nagyobb leszorítóerőt termel vele az autó. Persze ehhez a hátsó szárnyra is szükség van, amely kis sebességnél rejtve marad. Ugyanakkor a füstüveg hátsó lámpák, selyemfényű fekete rácsok a légbeömlőn, és a sportkipufogó rendszer középre helyezett „ikercsövei” már messziről felismerhetővé teszik a 911 GTS modelleket.

A 20 colos könnyűfém keréktárcsák, fekete központi kerékrögzítéssel hívják fel magukra a figyelmet, az ajtókon pedig GTS feliratok díszelegnek büszkén hirdetve a modellváltozatot. Igazán érdekes újdonság, hogy a Targa esetében a merevítés fekete színű.

A GTS hangulatjegyek az utastérben is látványosan visszaköszönnek. A műszerfal tetején, középre pozicionált stopperóra elmaradhatatlan dizájnkellék, ahogy az Alcantara kárpitozású ülések is az új mintázatú varrással és fejtámláikban a GTS logóval. Az Alcantarából jutott még a kormánykerékre, a középkonzolra és a kartámaszra is. Szintén igényes megoldás a szálcsiszolt, feketére fényezett és eloxált alumínium díszbetétek alkalmazása a műszerfalon és a váltókar körül. Végül pedig egy örömhír azok számára, akik szeretnek kilátogatni a versenypályákra: megjelenik a GTS modellekhez is a Porsche Track Precision alkalmazás, amellyel többek között videó készíthető a körözésről és rögzíti az adatokat az autó viselkedéséről, valamint a vezetési stílusról, hogy azok részletesen kielemezhetőek legyenek a vezető okostelefonján.

Hamarosan hozzánk is megérkezik az új Porsche 911 GTS, ám addig is a várakozás perceit segít elütni egy rövid ízelítő videó a modellről.

Forrás: porscheforever.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.11.29
A szövetségi kormány 350 millió euróval támogatja az e-autók nem nyilvános töltőállomásainak....
2021.11.29
A napokban ítélték oda az és Év Pickupja 2022/2023 díjat a Toyota legendás pickupja a Hilux....
2021.11.29
A hazai taxitársaságok közül elsőként a Főtaxinál érhető el a robotdiszpécser szolgáltatás, amelyet....
2021.11.29
A számos tagadás ellenére úgy tűnik, Herbert Diess vezéeigazgató nem ül olyan szilárdan a....
2021.11.28
Két autó ütközött össze a 19-es kilométernél, Budapest belterületén - írja a police.hu ..
2021.11.28
Időutazás egy különleges géppel egy történelmi terepen. ..
2021.11.28
Vasárnap délután szomorú hírt közölt a Williams-istálló: életének 79. évében elhunyt az alakulatot....
2021.11.28
Az Audi igazgatótanácsának tagja, Hildegard Wortmann még öt évig felel majd a marketing- és....
2021.11.28
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Köd. ..
2021.11.28
November 29-én hajnalban indul a Hódmezővásárhely-Szeged tram-train, a villamosvasúton április....