járműsport

Tassi Attila és Josh Files az Avalon Parkban viaskodtak a hungaroringi futam előtt

2018.07.05.

Elérkezett az idei TCR Europe 2018-as szezonjának egyik legizgalmasabb futama – a magyarok számára legalábbis mindenképpen, hiszen a Hungaroringen állnak rajthoz a Túraautó-Európa-bajnokság versenyzői. A nagy viadal előtt azonban még egy szórakoztató napot töltött el együtt a HELL ENERGY Racing Team with KCMG két versenyzője, Tassi Attila és Josh Files.

A tavalyi TCR International Series ezüstérmese, Tassi Attila izgatottan várja a hétvégét, hiszen a hazai pálya az egyik kedvence. Nem is csoda, hiszen tavaly itt aratta első futamgyőzelmét, illetve – mint azt már többször is hallhattuk tőle – a magyar közönség mindig nagyon motiválóan tud hatni a versenyzőkre. Tassi csapattársa, a brit Josh Files azonban először jár Magyarországon, így a Hungaroring is teljesen ismeretlen pálya számára. 

Files-nak azonban most lehetősége nyílt kicsit közelebbről megismerni hazánkat, habár csak egy egészen kis részét. A szerdai napot ugyanis Borsod-Abaúj-Zemplén megyében töltötte, ahol először a HELL ENERGY Szikszón található gyárát nézte meg testközelből, ezt követően az Avalon Park gokart pályáján küzdött meg csapattársával.

„Most járok először Magyarországon, de nagyon tetszik, amit eddig láttam. A HELL ENERGY töltőüzemében tett látogatás rendkívüli élmény volt, egészen lenyűgözőnek találtam a gyárat! Gokartban kissrác korom óta nem ültem, így egyértelműen hátrányból indultam, főleg, hogy Tassi elég gyakran jár ide, ha jól tudom, már szó szerint csukott szemmel is végig tud menni a pályán. Ettől függetlenül nagyon élveztem a tegnapi napot. Edzésnek, felkészülésnek nem tekintem a vezetésnek ezt a fajtáját, de szórakozásnak mindenképpen jó volt, és hálás vagyok a HELL ENERGY és az Avalon Park munkatársainak, amiért rászánták az időt, hogy körbe vezessenek a gyárban és a parkban. Mostantól viszont teljes mértékben a hétvégi versenyre koncentrálok és igyekszem minél többet pihenni.” – mondta Files a kimerítő nap után.

A fiatal versenyzők jó viszonyt ápolnak, ennek ellenére, vagy talán éppen ezért, egész nap ugratták egymást és a HELL Kart & Event Center pályáján is viaskodtak kicsit.

„Szerintem elég különböző a személyiségünk, de ettől függetlenül jóban vagyunk, viszont, ha versenyre kerül a sor, mindenki ellenfél, így Files is. A gokart pályán persze inkább csak szórakoztunk most, de a Hungaroringen már ugyanolyan vetélytársam, mint bárki más. Örülök, hogy elfogadta a meghívást és eljött erre a napra, jó érzés volt, hogy megmutathattam neki azokat a helyeket, ahol én is sok időt töltök, és jó volt kicsit kikapcsolódni még a futam előtt.” – vélekedett Tassi a közös programról.

A versenyhétvége menetrendje:

Július 7., péntek:

12:00 – Első szabadedzés

16:00 – Második szabadedzés

Július 8., szombat:

9:55 – Időmérőedzések

13:40 – Első futam (Sport 1 élő közvetítés)

Július 9., vasárnap:

11:50 – Második futam (Sport 1 élő közvetítés)

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.27
Életében először versenyzett esőben; újabb két dobogós helyezést szerzett az újoncok között;....
2024.05.27
Autós üldözésre és lövöldözésre került sor szombaton éjszaka Liptószentmiklós belvárosában, miután....
2024.05.27
Ankara előrehaladott tárgyalásokat folytat a kínai BYD és a Chery vállalattal elektromos járművek....
2024.05.27
A szakértői bizottság végleges döntése alapján Kapu Tibor lehet az az ember, akit Magyarország....
2024.05.27
A  Magyar Kormány nevében Varga Mihály pénzügyminiszter köszöntötte Magyarország tíz legnagyobb....
2024.05.27
Az ÖBB – Osztrák Szövetségi Vasútak -  létszámhiánnyal küzd. A vasútspecifikus foglalkozások a....
2024.05.27
Péntekről szombatra virradó éjszaka egy Hyundai személykocsi csapódott fának Nagymácséd (Galántai....
2024.05.26
Szigetújfalu közelében találták meg vasárnap a Verőcénél múlt szombaton történt hajóbaleset hatodik....
2024.05.26
A megújított Superb kombi változata akkor lép piacra, amikor a riválisok mezőnye ritkul, a....
2024.05.26
A hazai közönség előtt szereplő Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-....